مصاحبه مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با فناوران در مورد اتصال متقابل با ایرانسل

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6

آیا مخابرات با مبلغ توافق شده اینترکانکشن گذشته، متضرر می‌شود؟

مبلغی که ایرانسل به مخابرات و متقابلا مخابرات به ایرانسل بابت اینترکانکشن می‌پردازد، دقیقه‌ای334 ریال است که اگر فقط به مبلغ پرداخت شده توجه کنیم مخابرات متضرر می‌شود اما از جنبه درآمدی اینگونه نیست.

چرا هر مشترکی که با ایرانسل تماس بگیرد بابت هر دقیقه مکالمه 625 ریال به مخابرات پرداخت می‌کند که از آن میزان 334 ریال به ایرانسل تعلق می‌گیرد و 291 ریال به ازای هر دقیقه به عنوان درآمد برای مخابرات می‌ماند.

معمولا در بحث اینترکانکشن، اپراتورها بر اساس گستردگی شبکه و تعداد مشترکان خود که به نوعی در مذاکرات از آن به عنوان مزیت در برابر اپراتور کوچک‌تر یاد می‌شود، با یکدیگر به توافق می‌رسند. در مورد مخابرات و ایرانسل چگونه بوده است؟

اینکه مخابرات 291 ریال بابت هر دقیقه مکالمه دریافت می‌کند و ایرانسل 334 ریال، بر اساس قیمت تمام شده نیست. در واقع توافقی است که بین ایرانسل و مخابرات انجام شده است. اگر قیمت تمام شده را در نظر بگیریم، 291 ریال به مراتب کمتر از قیمت تمام شده برای مخابرات است، در نتیجه ما معتقدیم که مخابرات ضرر می‌کند.

پس اگر وضعیت عادی را ببینیم و به قیمت تمام شده توجه نکنیم، مخابرات ضرر نمی‌کند؟

از این نظر در ظاهر سود است، اما قیمت تمام شده همیشه محاسبه می‌شود و کمتر از آن برای ما می‌ماند و از آنجا که ورودی و خروجی شبکه ایرانسل و مخابرات مساوی نیست و همیشه خروجی از مخابرات به سمت ایرانسل بیش‌تر است، ایرانسل بیش‌تر سود می‌برد.

پس موضوع ضرر مخابرات در اینترکانکشن که قبلا رییس هیات مدیره مخابرات هم آن را مطرح کردند، دوباره نمود پیدا می‌کند؟

اگر به صورت قیمت تمام شده ببینیم، بله. ولی اگر از بعد درآمدی به موضوع نگاه کنیم، ما شبکه را داریم و اگر از آن استفاده نکنیم، این درآمد را از دست می‌دهیم.

اما در هر حال اگر این درآمد به صورت مساوی تقسیم می‌شد، بهتر بود.

اگر معتقدید با این توافق ضرر می‌کنید، چرا زیر بار آن رفتید؟

پروانه طوری است که از اول با 10 درصد تغییرات روی تعرفه اینترکانکشن که قبلا از سوی رگولاتوری بین دو اپراتور اجرا شده بود، می‌توانست توافقات حاصل شود. اما طبیعی است که 10 درصد کاهش را ایرانسل نمی‌تواند بپذیرد و افزایش را هم ما نمی‌توانیم قبول کنیم. پس عملا چاره‌ای جز پذیرفتن همان تعرفه قبلی نبود.

این توافق قبل از خصوصی‌سازی مخابرات انجام شده. اگر مخابرات خصوصی بود، الزامی برای این کار وجود داشت؟

الزامی برای این کار نداشتیم. ولی اگر توافق نمی‌کردیم، این موضوع در رگولاتوری بررسی و آنجا تصمیم نهایی گرفته می‌شد. در پروانه ما ذکر شده که ایرانسل استثناست و در کلیات جدول تعرفه اینترکانکشن بحث بر اساس درآمد بوده است.

آیا مخابرات نمی‌توانست این توافق را تا زمان خصوصی‌سازی مخابرات به تاخیر بیندازد؟

این توافق تا آخر آذر امسال است و بعد از آن دوباره باید در خصوص مبلغ اینترکانکشن توافق جدید حاصل شود.

اگر مشترکی از ایرانسل به مخابرات زنگ بزند، بابت هر دقیقه چه مبلغی باید پرداخت کند؟

اگر به موبایل همراه اول زنگ بزنند، همان 334 ریال را می‌پردازند و اگر از موبایل ایرانسل به ثابت باشد، سهم ایر کاهش می‌یابد و اگر از موبایل ایرانسل مثلا در تهران به تهران زنگ زده شود، هزینه مکالمه هر دقیقه‌ 5/83 ریال است و اگر بین شهری باشد 167 ریال برای هر دقیقه محاسبه می‌شود.

با وجودی که تعرفه مکالمات سیم کارت‌های ایرانسل یکپارچه است. از کجا می‌توان فهمید که از کجا به تهران زنگ خورده است؟

اگر در تهران ترافیک را به ما تحویل دهند و ترافیک هم متعلق به تهران باشد 5/83 ریال بابت هر دقیقه به ما پرداخت می‌کنند و اگر تماس برای ورامین باشد که ما این ترافیک را تا ورامین ببریم، آن موقع دو برابر یعنی 167 ریال باید پرداخت کنند.




منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا