PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
معمولا در شهرهاي پرجمعيت جهان براي پوشش شبكهي تلفن همراه بيشتر از سلولهاي كوچكتر و فرستندههايي كم توانتر استفاده ميشود، البته ميتوان در شهرستانهايي كه مسائل شهرهاي بزرگ را ندارند، ابعاد سلولها را بزرگتر و تعداد BTSها را كمتر كرد البته اين موضوع در شهر بزرگي مانند تهران به دليل ساخت و سازهاي حساب نشده، فرق ميكند؛ راهحلي كاهش آنتنهاي BTS و گسترش شعاع يا مساحت سلولها يا منطقهي پوشش هر آنتن در حال حاضر تقريبا در دنيا منسوخ شده و بيشتر بهصورت همان شبكههاي توزيع ميكروسلولي اقدام ميشود اما در كشور ما با توجه به ساخت و سازهاي بيرويهي شهرها، براي تعيين محلهاي مناسب، تعداد آنتنها و تعداد زياد سلولهايي كه بايد پوشش داده شوند، مشكلاتي وجود دارد.
به گزارش ایسنا در حال حاضر دكلهاي مخابراتي در دنيا با پوششي جذاب زيباسازي ميشوند تا بدين ترتيب از برهم زدن منظر شهري جلوگيري شود. انجام كار كارشناسي بيشتر براي برآورد نياز از يك طرف و كار كارشناسي براي انتخاب اپراتورها و تامين تجهيزاتي كه جوابگوي اين نياز با كيفيت مطلوب باشد از اقداماتي است كه بايد توسط شركت ارتباطات سيار انجام شود.
ظاهرا شركت ارتباطات سيار ايران به عنوانم اپراتور اول تلفن همراه هنوز مشكلاتي با برخي شهروندان درباره نصب آنتنها به دليل داشتن ترس و نگراني از مضرات اشعه آنتنها ادامه دارد به طوريكه علت مشكلات آنتندهي تلفن همراه در برخي از نقاط تهران فقدان آنتنهاي BTS در اين مناطق عنوان ميشود چراكه هنوز در اين مناطق مردم از نصب آنتنها ممانعت ميكنند.
محمود كمرهاي - استاد دانشگاه - در اين باره ميگويد: در حال حاضر در شبكه، يا سلولها را به صورت ابعاد كوچك در نظر ميگيرند كه به آن ميكروسلول ميگويند كه با تعداد زياد سلولهايي با ابعاد كوچك ميتوانند به راحتي شبكهي تلفن همراه را پوشش دهند، اما قرار دادن آنتنها به تعداد زياد به محل مناسب براي نصب نياز دارد، بنابراين تعداد محلهاي بيشتر را نيز ميطلبد و هزينهي نصب، محل و تعدادي كه بايد نصب شود، مسالهساز است.
بنا بر اظهارات مدير اداره كل حريم شهرداري تهران و بر اساس توافقهاي صورت گرفته با وزارت ارتباطات، مكانيابي دكلهاي مخابراتي و نظارت بر طراحي و اجراي آن در پايتخت برعهده اين اداره قرار گرفته است.
سيد صباحالدين متقي در آبانماه در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، ضمن تاكيد بر اين كه نصب دكلهاي مخابراتي در پايتخت منوط به موافقت معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران است، گفته بود: احداث اين دكلها توسط هر مرجع ديگري تخلف محسوب ميشود. بدين ترتيب در صورتي كه اپراتورهاي مخابرات در مكانهايي غير از اماكن تعيين شده از سوي شهرداري به نصب دكل اقدام كرده و باعث اغتشاش در اصول سيماي شهري شود، شهرداري از برپايي آنها جلوگيري ميكند.
مدير اداره كل حريم شهرداري تهران با بيان اينكه اين توافقنامه به تمام شركتهاي مخابراتي ابلاغ شده است و در صورت رعايت نكردن مفاد، با آنها برخورد قانوني صورت ميگيرد، از توجه نكردن به مكان برپايي دكلهاي مخابراتي در كشور كه علاوه بر اغتشاش سيماي شهري، نارضايتي نابينايان را به همراه دارد، ابراز تاسف و در عين حال عنوان كرد: بيش از دو هزار و 500 دكل مخابراتي در استان تهران وجود دارد.
مدير كل پيشين مخابرات شهرداري تهران نيز درباره علت اصلي مخالفت شهرداري با اپراتورها براي اشغال فضاهاي جديد به نصب دكلهاي BTS به ايسنا گفته بود: فضاهاي شهري به طور امانت از طرف شهروندان در اختيار شهرداري قرار گرفته و مديريت شهري در قبال حقوق شهروندان مسوول است، بنابراين با توجه به اين كه شهرداري قبلا 600 نقطه از فضاي شهري را در اختيار اپراتور اول قرار داده معتقديم ميتوان با مديريت صحيح و استفاده بهينه از همان فضاها به شكل استفاده مشترك، امكان توسعه خدمات ارتباطات سيار با حفظ موازين شهرسازي فراهم شود.
او درباره اين كه چرا با نصب آنتنهاي BTS در منازل مسكوني كه با موافقت اپراتورها و مالكان اين مكانها انجام گرفته است، ممانعت شده و بايد اين مكانها از مسكوني به تجاري تغيير كاربري دهند، گفت: متولي هر نوع ساخت و ساز و توسعه در شهر بر عهدهي شهرداري است، از اين رو اپراتورها يك خانهي مسكوني در فضاي 60 تا 100 متر با بهاي سه ميليون تومان در سال اجاره ميكنند اين در حالي است كه اغلب اين فضاها از استاندارد و استحكام لازم برخوردار نيستند و اگر اتفاقي براي آن خانه مسكوني بيفتد آن وقت چه نهادي پاسخگو خواهد بود.
به گفتهي محمدعلي عابدي اگر گفته ميشود كه تغيير كاربري داده شود به اين دليل است كه كار كارشناسي انجام شود كه آيا اين اماكن كشش و استحكام لازم را براي نصب دكل BTS را دارند.
اما آيا تنها راه رفع مشكل نصب BTS براي اپراتورهاي تلفن همراه تاسيس شركت سايت شيرينگ است، عابدي ين موضوع را تنها راه ندانسته و ميگويد هر يك از اپراتورها طرح جامعي ارايه دهند و عنوان كنند براي پنج تا 10 سال آينده به نصب چند آنتن نياز دارند كه شهرداري نيز بداند چه مقدار از فضاي خود را بايد در اختيار اين اپراتورها قرار دهد تا خللي به نماي شهري و حق شهروندي وارد نشود.
در شركت سايت شيرينگ سياستگذاري لازم انجام ميشود تا اپراتورها از فضايي كه از طرف شهرداري براي آنتنها تخصيص داده شده، به صورت مشترك و مشاعي استفاده كنند.
ظاهرا شهرداري همواره اپراتورها را تشويق ميكند كه به سمت استفاده از ميكرو BTSها بروند تا نصب دكلهاي BTS كه فضاي بيشتري را ميگيرند، از اين رو اگر ميكرو BTSها توسعه داده شوند به نفع اپراتورهاست؛ شهرداري نيز اعلام كرده همواره از طرحهايي كه سبب رفع مشكلات هر چه سريع اپراتورها ميشود استقبال ميكند و فضاهاي لازم را در اختيار آنها قرار ميدهد و مخالفتي براي نصب اين سايتهاي ميكرو ندارد.
به گفته حسن رضوي - معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار ايران - اكثر شهروندان با نصب آنتن در محل سكونتشان مشكل دارند؛ مردم تصور ميكنند كه اگر آنتن بگذارند، قيمت ملك آنها پايين ميآيد، درصورتي كه اين طور نيست و نبايد اينگونه تصور شود زيرا تفكر اشتباهي است.
او با بيان اين كه قرار است در اين زمينه برنامههايي نيز تهيه و پخش شود كه مردم آگاه شده و اطلاعرساني صحيحي انجام شود، تاكيد كرد: گاهي اوقات مالکان از تمديد اجاره ساختمان خود سرباز ميزنند يا برخي اوقات که مالکان مشکلي ندارند، همسايههاي آن فرد مانع گذاشتن آنتن جديد ميشوند.
اين مقام مسوول به فعاليت شركت ارتباط مشترك شهر در اين رابطه اشاره و اظهار كرد: شركت ارتباط مشترك شهر توانسته كارهايي در اين زمينه انجام دهد و درواقع با بهينهسازي كه همراه اول انجام داده وضعيت شبكه نسبت به سال گذشته بسيار بهبود يافته و قطعيها تا زير يك درصد رسيده است.
همچنين عليرضا قلمبر دزفولي - مديرعامل ايرانسل - هم پيش از اين به خبرنگار ايسنا گفته بود: تا زماني كه شهرداري مجوزهاي لازم براي نصب سايت را صادر نكند تكميل پوشش شهر تهران براي ما بسيار مشكل خواهد بود.
دزفولي تاكيد كرده بود: بايد از شهرداري پرسيد چرا همكاري لازم را با اپراتور اول و دوم تلفن همراه انجام نميدهند مگر وظيفهي شهرداري تسهيل خدماترساني به شهروندان نيست، پس چرا براي افزايش كيفيت تلفن همراه مجوز نصب آنتنهاي BTS را صادر نميكنند.
به گزارش ايسنا، اين در حالي است كه دكتر محمد باقر قاليباف - شهردار تهران - چندي پيش در جمع خبرنگاران اظهار كرده بود: شهرداري زمين مجاني براي نصب دكلهاي مخابرات نميدهد.
او در پاسخ به سوالي مبني بر همكاري نكردن شهرداري با شركت مخابرات جهت نصب دكلهاي BTS ، گفت: قبول ندارم كه شهرداري با شركت مخابرات همكاري نميكند، زيرا جلسات متعددي با مسوولان اين شركت برگزار كرده و در اين راستا همكاري لازم را انجام ميدهيم، اما اين كه آنها بخواهند شهرداري زمين مجاني براي نصب دكل در اختيار قرار دهد و يا هر كجا كه بخواهند دكلها را نصب كنند، اين گونه نيست، زيرا شهرداري نيز براي خود داراي ضوابط خاص خود است.
قاليباف با بيان اين كه نصب دكلهاي مخابرات بر روي ساختمانها غيرقانوني است، افزود: شهرداري همكاريهاي لازم را براي نصب دكل مخابرات انجام ميدهد، اما نه به صورت مجاني. بلكه زمينهايي را كه قابليت نصب دكل داشته باشند، با هزينه در اختيار آنها قرار ميدهد، البته به شرط آن كه شركت مخابرات متعهد شود در صورت نياز، بدون دريافت هزينه از شهرداري آنها را جابجا كند.
اما از آنجا كه نصب دكل BTS در برخي مناطق منجر به نارضايتي و بروز مشكل براي اهالي محل ميشود بنابراين بايد زمينهايي براي نصب دكل آنتن توسط شركت مخابرات انتخاب و معرفي شود كه حداقل مشكل را براي مردم داشته باشد و شهرداري نيز اعلام كرده كه در اين زمينه نهايت همكاري و تعامل را با شركت مخابرات خواهد داشت.
به گفته معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار ايران در كشورمان و از جمله در شهر تهران بسياري از ضابطهها مشخص نيست و برنامههاي شهرداري هم قابل پيشبيني نيست و در اين زمينه هماهنگي شهرداري با بخشهاي دولتي و خصوصي متفاوت است.
به گفته اپراتورها از آن زمان كه شركت ارتباط مشترك شهر كارش را آغاز كرد، كمي از مشكلات حل شده اما كاملا برطرف نشده است زيرا هنوز شهرونداني داريم كه برروي پشت بام منازلشان آنتن وجود دارد كه متاسفانه آن محلها بهعنوان فضاي تجاري تلقي و از آنها عوارض خاصي اخذ ميشود و در نتيجه شهروندان هم طالب اين هستند كه آنتنها را جمع كنيم.
همچنين مدير كل بهينهسازي شركت ارتباطات سيار ايران در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات ايسنا گفته بود: در برخي از مناطق تهران از جمله در گيشا و فردوس با مشكلات بسياري مواجه بوديم كه بسياري از آنها مرتفع شده و در اين زمينه به خريد چندين مكان براي نصب سايتهاي BTS اقدام كرديم تا مشكل آنتندهي در اين مناطق حل شود اما همچنان با اين موضوع مشكل داريم.
اكنون شركت ارتباط مشترك شهر براي رفع مشكل اپراتورها در زمينهي نصب آنتنهاي تلفن همراه در تهران، با حضور همراه اول، ايرانسل، تاليا و شهرداري تهران تاسيس شده كه نصب BTSها با قواعد خاصي انجام گيرد كه تا كنون اقداماتي را انجام داده و توانسته بسيار موثر باشد ولي در اين زمينه همچنان فرهنگسازي مناسب و آگاهيرساني به شهروندان در رابطه با مضر نبودن تشعشعات اين آنتنها براي سلامتي عاملي بسيار مهم و غير قابل انكار محسوب ميشود.
حال اين سوال مطرح ميشود كه آنتندهي نامناسب تلفن همراه در برخي مناطق كه به دليل نبود آنتنهاي BTS در آن مناطق بوده و مشكلاتي را براي شهروندان به وجود آورده و از سويي مشكل شركت ارتباطات سيار ايران به دليل ممانعت شهروندان از نصب اين آنتنها در منازل و يا اماكني كه در نزديكي آنها قرار دارد را چه كسي حل ميكند؟
معاونت مالي و اداري شهرداري تهران اخيرا اعلام كرده است: بر اساس بخشنامههاي صادره از معاونت امور مناطق شهرداري تهران و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ساماندهي كليه آنتنها و دكلهاي مخابراتي و اپراتورهاي تلفن همراه شهر تهران توسط شركت ارتباط مشترك شهر انجام ميشود.
به گزارش ايسنا، بر اساس اطلاعيه معاونت مالي و اداري شهرداري تهران، اين شركت موظف است ساماندهي سايتهاي تلفن همراه و ساير آنتنها و دكلهاي مخابراتي و ارتباطي و جلوگيري از نصب دكلهاي غيرضروري با يكديگر و استفاده از سازههاي منصوبه موجود، صدور مجوز لازم و نقطه ارتباطي شهرداري تهران با اپراتورهاي تلفن همراه را نيز انجام دهد.
بر اساس حكم شهردار تهران مبني بر اعطاي نمايندگي تام الاختيار در زمينه فراهم كردن شرايط لازم براي بهرهبرداري از ايستگاههاي مخابراتي و ارتباطي به طور اعم، دريافت مجوز و عوارض مربوط به ايستگاههاي مربوطه نيز بر عهده اين شركت است و با توجه به اين كه شركت ارتباط مشترك شهر در راستاي اين وظايف فعاليت ميكند، در راستاي استفاده بهينه از فضاهاي شهري و سازههاي منصوبه به صورت مشترك با رعايت اصول فني، زيباسازي و كليه نظامات شهري، صدور هر گونه مجوز از طريق اين شركت صورت خواهد گرفت. از اين رو مناطق 22 گانه ضمن جلوگيري از احداث هر گونه تاسيسات و يا دكلهاي مخابراتي بدون مجوز آن شركت، بايد مراتب را به شركت فوق گزارش دهند.
منبع