مدار تقویت میکروفن

saalek110

Well-Known Member
مدار تقویت میکروفن

به عنوان سمعک هم میشه استفاده کرد اگر به جای بلندگو ، هدفون بزاریم.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member

در سایت بالا یک مدار تقویت میکروفن داریم.

circuit-microphone-pre-amp-emic.ir_.jpg

دو خازن استفاده شده،
طبق گفته سایت میکروفن نیاز به تغذیه دارد و با یک مقاومت به قطب مثبت وصل شده.

طبق گفته chatgpt ، خازن برای اینه که dc رد نشود. یعنی فقط تلاطمات از خازن رد میشه.

نکته اول:
chatgpt میگه داخل این میکروفن ها خودش ترانزیستور داره و برای همین نیاز به تغذیه داره.
اون سیمی که با یک مقاومت در مسیرش میکروفن را به مثبت باطری وصل می کنه برای اینه.

نکته دوم: بین میکروفن و ترانزیستور و قبل بلندگو ، خازن داریم تا dc رد نشود و فقط تغییرات ولتاژ رد شود. سالک: من زیاد نمی دونم ولی شاید dc وارد بشه اخلال ایجاد کند و میگن برای محافظت بلندگو ، نمی دونم این کلمه محافظت مناسبه یا نه. بهرحال من چیزهایی که شنیده بودم را منتقل کردم.

مقدار مقاومت برای میکروفن: chatgpt میگه مدل میکروفن ات را بگو تا حساب کنم چقدر مقاومت میخواد. میگه مثلا اگر روی اون ولتاژ و آمپر لازم نوشته ، با توجه به باطری خودت باید حساب کنی چه مقاومتی بزاری. یا از chatgpt محاسبه اش را بخواهید یا ازمنابع دیگر بخوانید. کلیات چیزی که chatgpt گفته بود را گفتم. شاید یک راهش هم این باشه از مقاومت بزرگ شروع کنید ، کم کم ، کاهش دهید تا میکروفن راه بیافته.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: اگر ترانزیستوری دارید و یک میکروفن و بلندگو و باطری و مقاومت و خازن ، chatgpt شاید بتواند یک مدار با اونها براتون پیشنهاد بدهد. البته نمی دونم مدارش درست کار خواهد کرد یا نه.

saalek110

Well-Known Member
Screenshot_۲۰۲۵-۰۵-۱۹_۰۹۲۲۱۱.jpgScreenshot_۲۰۲۵-۰۵-۱۹_۰۹۲۲۳۲.jpg

سالک: عکسهای بالا از اینستاگرام است. مداری که می بینید با بشکن زدن ، led روشن میشه.
دو ترانزیستور دارد. و مقدار مقاومت ها و بقیه چیزها را در مدار می بینید.

شباهتهای زیادی با مدار چند پست قبل داره.
ساختار همونه ولی به جای بلندگو ، دیود نوری گذاشته شده و این مدار دو طبقه یعنی دو ترانزیستوری است و اون مدار تک ترانزیستوری بود.

saalek110

Well-Known Member
ارامه پست قبل:

سالک:
وقتی بشکن می زد led روشن میشد ولی جرا خاموش نمی شد؟

Chatgpt:
سؤال خیلی خوبیه. روشن ماندن LED بعد از زدن بشکن معمولاً به دو دلیل اصلی برمی‌گردد:

---

۱. وجود خازن بزرگ در خروجی (مثلاً ۳.۶µF):

در شماتیک می‌بینیم که یک خازن بزرگ در قسمت خروجی (بین امیتر ترانزیستور دوم و زمین) هست. این خازن باعث می‌شود وقتی یک پالس صدا دریافت می‌شود، ولتاژ خروجی سریع تخلیه نشود و در نتیجه LED برای مدت بیشتری روشن بماند.

هرچه ظرفیت این خازن بیشتر باشد، LED دیرتر خاموش می‌شود.

این کار ممکنه عمداً انجام شده باشه تا LED با هر صدا فقط لحظه‌ای روشن نشه، بلکه چند ثانیه روشن بمونه و دیده بشه.

۲. حساسیت زیاد مدار یا تقویت بیش از حد:

اگر مدار خیلی حساس باشه یا تقویت ترانزیستورها بالا باشه، ممکنه حتی نویز محیط یا صدای پس‌زمینه باعث بمونه روشن بمونه. یعنی صدای محیط اجازه نمی‌ده خازن کاملاً تخلیه بشه.
---

راه‌حل‌ها (اگر بخوای LED زود خاموش بشه):

**** کم کردن ظرفیت خازن بزرگ خروجی (مثلاً به جای ۳.۶µF از ۱µF یا کمتر استفاده کن).

****استفاده از مقاومت موازی با LED یا خازن برای تخلیه سریع‌تر بار.

****کاهش مقدار مقاومت بیس دومین ترانزیستور (مثلاً ۱۰K رو کمی کاهش بدی).

*****یا حتی طراحی مدار با تایمر 555 (اگه بخوای حرفه‌ای‌ترش کنی).

جدیدترین ارسال ها

بالا