ماجرای آجیل مشکل‌گشا و چهارشنبه سوری

Aseman.a

New Member
وقتی اسم چهارشنبه‌سوری میاد، بیشتر از هر چیزی اول آتیش گرم و بزرگش بعد صدای تق تق آجیل زیر دندون و دورهمی‌های گرم یادمون می‌افته. حالا چرا پسته و آجیل توی این شب خاص انقدر پررنگه؟ خب، ما ایرانی‌ها از قدیم بلد بودیم شادی‌هامون رو خوشمزه‌تر کنیم! چهارشنبه‌سوری همیشه یه بهونه خوب قبل از نو شدن سال بوده تا کنار خانواده و دوستا، غما رو دور بریزیم و خاطره های خوبمونو بیشتر کنیم و هم یه ظرف پر از آجیل خوشمزه دست به دست بچرخه. تو این شب، آجیل فقط یه خوراکی ساده نیست، یه پل بین سنت‌های ایرانی و شادیه که همیشه رنگ و طعم خوشی داره!حالا بریم در مورد فلسفه آجیل و جشن چهارشنبه سوری چیزای جالب تری بهتون بگم:green:

ماجرای آجیل و چهارشنبه‌سوری در ایران

توی ایران باستان، چهارشنبه‌سوری یکی از جشن هایی بوده که دقیقا قبل از جشن نوروز برگزار میشده فلسفه این شب تا حد زیادی حول ایده دور شدن از چیزای قدیمی، نو شدن، و استقبال از سال جدید با انرژی مثبته. مثلا توی خونه تکونی ها مردم کل وسایل قدیمی خونه یا لباسای قدیمیشونو قبل از شروع سال جدید توی آتیش چهارشنبه سوری میریختن تا سال جدید با وسایل نو و انرژی جدید شروع کنن. معمولا تو شب چهارشنبه سوری مراسم متفاوت و خاصی مثل پریدن از روی آتش، گفتن آرزوها، فالگوش ایستادن و قاشقزنی انجام میشه ولی الان کمتر شاهد این مراسمات هستیم. فامیل و دوستا کنار هم جمع میشن و با خوراکی‌های مختلف مخصوص این جشن باستانی از جمله آجیل و تنقلات، از مهمونا پذیرایی می کنند. اما یکی از خوراکی هایی که از قدیم در شب چهارشنبه سوری وجود داشته و هنوز هم بدون اون جشن چهارشنبه سوری هیچ مزه ای نداره، "آجیل مشکل‌گشا" است. در گذشته، مردم انواع مغزها و دانه‌ها مانند پسته، بادام، گردو، فندق، و تخمه را برای شب چهارشنبه‌سوری با نیت برآورده شدن آرزوها،تو یه ظرف میریختن و اعتقاد داشتن خوردن این آجیل تموم مشکلات برطرف میکنه! برای همینم قبل از پایان سال و ورود به سال جدید این آجیل خوشمزه و شیرین مصرف میکردن که مشکلات و غما رو بذاره توی همون سال و خیلی شاد و بی مشکل سالشونو تحویل کنن. در عین حال توی خیلی از فرهنگ‌ها از جمله ایران، مغزهای مختلف مثل پسته نماد برکت و شادمانی هستن و هدف مردم از خوردنشون توی جشن ها انتقال شادی و آرزوی سالی پر از نعمت و خوشبختی است.

تکنیکایی که برای خرید آجیل خوب چهارشنبه سوری آقای پسته ایران بهت یاد میده!

برای خرید آجیل مشکل‌گشا خوب و مناسب برای چهارشنبه‌سوری، بهتره به چند نکته مهم توجه کنی تا آجیلی باکیفیت، تازه و خوشمزه بخری:
  • مطمئن شو فروشنده ترکیب کامل و استانداردی از این آجیل رو ارائه می‌ده. مثلا توی سایت آقای پسته میتونی انواع پک های اقتصادی با کلی مغز خوشمزه پیدا کنی.
  • به ظاهر، طعم و رنگ آجیل خیلی دقت کنید که چروکیده، با بوی کهنگی، تلخ یا سوخته نباشن یا با رنگای مصنوعی و مواد شیمیایی براق نشده باشن.
  • اگه آجیل بو داده می‌گیری، دقت کن شور یا روغنی نباشه، چون ممکنه نمک زیاد یا روغن مونده بهش اضافه شده باشه. ولی اگه آجیل خام میگیری که انتخاب بهتری هم هست.
  • یادتون باشه آجیل رو از فروشگاه ها و خشکبارفروشی‌های معتبر و شناخته‌شده بخرید که مغزهارو مستقیما از کشاورز خریداری میکنن یا خودشون باغ پسته و بادوم و بقیه مغزهارو دارن! اینجوری هم هزینه کمتری میکنه چون خیلی واسطه اون وسط نبوده که قیمت چند بار افزایش پیدا کنه، هم کیفیت آجیلی که میگیری بهتره ومغزاش قطعا تازه تره.
  • مورد بعدی که باید حتما موقع خرید بهش دقت کنی، بر اساس تعداد افراد و مصرفتون آجیل بخز که اضافه نیاد و کهنه بشه! آجیل کهنه با طعم نا رو کسی دوست نداره!
  • اگر مقداری آجیل می‌خری که قرار نیست فوراً استفاده بشه، بهتره توی ظرف دربسته و یخچال نگهداری کنی تا تازگیش مثل روز اول حفظ بشه.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا