Ahmad.khaliq
New Member
سلام دوستان!
راجع به سوالي كه از شما مي پرسم، قبلا هم تحقيق كرده ام. هم كتاب خوندم و هم گوگل كردم.
از شما خواهش ميكنم فقط جوابهاي صحيح و حرفه اي بگيد؛ و اگر جوابتون آماتوري هست، جوابي نفرستيد.
ممنون!
و اما مشكل...!
من سايتي براي دانشگاه خودم طراحي كردم كه قرار است 4000 نفر عضو ثابت داشته باشه( يعني همه دانشجويان)
و احتمالا در روز 500 كاربر ثبت نام شده به سايت سر ميزنند.
در اين سايت قرار است برخي از امور مالي دانشگاه و انتقال وجه انجام بشه و به همين خاطر امنيت اين سايت براي من خيلي مهمه.
شيوه ورود كاربران عضو شده به سايت به صورت زير است:
1- كاربران ، نام كاربري و رمز عبور را از طريق فرم به صفحه login.php ارسال ميكنن.
2- صفحه login.php به صورت زير عمل ميكنه:
از اين به بعد در همه صفحات سايت از مقدار داخل كوكي(userid) براي شناسايي كاربر استفاده ميشه. مثلا وقتي كاربر ميخواد مقاله ارسال كنه، سيستم براي ذخيره نام ارسال كننده مقاله، مقدار داخل كوكي را بيرون ميكشه و در بانك اطلاعات ذخيره ميكنه.
به طور كلي در ابتداي تمامي صفحات سايت ، سيستم به صورت زير عمل ميكنه:
اما سوالات من اينه..!
1- استفاده از كوكي براي ذخير id كاربر چقدر ميتونه خطرناك باشه؟
2- آيا اگر از Session استفاده كنم به سرور من فشار مياد؟
3- سيستم هاي بزرگ مثل (PHPBB - Vbultin-Joomla) از چه روشي استفاده ميكنن؟
4- شما به عنوان يك برنامه نويس حرفه اي، براي اسن سيستم كدام روش رو ژيشنهاد ميكنيد؟ كوكي يا session ؟
-...
-...
راجع به سوالي كه از شما مي پرسم، قبلا هم تحقيق كرده ام. هم كتاب خوندم و هم گوگل كردم.
از شما خواهش ميكنم فقط جوابهاي صحيح و حرفه اي بگيد؛ و اگر جوابتون آماتوري هست، جوابي نفرستيد.
ممنون!
و اما مشكل...!
من سايتي براي دانشگاه خودم طراحي كردم كه قرار است 4000 نفر عضو ثابت داشته باشه( يعني همه دانشجويان)
و احتمالا در روز 500 كاربر ثبت نام شده به سايت سر ميزنند.
در اين سايت قرار است برخي از امور مالي دانشگاه و انتقال وجه انجام بشه و به همين خاطر امنيت اين سايت براي من خيلي مهمه.
شيوه ورود كاربران عضو شده به سايت به صورت زير است:
1- كاربران ، نام كاربري و رمز عبور را از طريق فرم به صفحه login.php ارسال ميكنن.
2- صفحه login.php به صورت زير عمل ميكنه:
PHP:
<?php
// Get Information
$User=$_POST['UserName'];
$Pass=$_POST['Password'];
// اين مقادير را از پايگاه داده بيرون ميكشد
// اگر موجود بود، آي دي كاربر را برميگرداند
if (DataBase)
{
setcookie("userid",$db['id']);
}
else
{
print"Sorry!";
}
?>
از اين به بعد در همه صفحات سايت از مقدار داخل كوكي(userid) براي شناسايي كاربر استفاده ميشه. مثلا وقتي كاربر ميخواد مقاله ارسال كنه، سيستم براي ذخيره نام ارسال كننده مقاله، مقدار داخل كوكي را بيرون ميكشه و در بانك اطلاعات ذخيره ميكنه.
به طور كلي در ابتداي تمامي صفحات سايت ، سيستم به صورت زير عمل ميكنه:
PHP:
<?php
if (isset($_COOKIE['userid'])
{
// Loged In
}
else
{
//Send User to Login form
}
?>
اما سوالات من اينه..!
1- استفاده از كوكي براي ذخير id كاربر چقدر ميتونه خطرناك باشه؟
2- آيا اگر از Session استفاده كنم به سرور من فشار مياد؟
3- سيستم هاي بزرگ مثل (PHPBB - Vbultin-Joomla) از چه روشي استفاده ميكنن؟
4- شما به عنوان يك برنامه نويس حرفه اي، براي اسن سيستم كدام روش رو ژيشنهاد ميكنيد؟ كوكي يا session ؟
-...
-...