PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
در گزارش مرکز پژوهشها تاکید شده است كه فناوری اینترنت را نباید تهدیدی برای سلامت جامعه فرض کرد، بلکه باید با بهرهگیری از فرصتهای بیشمارش در توسعه پایدار جوامع، تهدیدات و سوءاستفادههای احتمالی از آن را مدیریت کرد.
قیمت پهنای باند اینترنت در مراکز استانهای کشور 20 درصد بالاتر از تهران است و هر چه منطقه ارائه سرویس دورافتادهتر میشود، قیمت پهنای باند بالاتر میرود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی وضعیت بازار خدمات دسترسی به اینترنت در کشور و مقایسه آن با کشورهای مختلف جهان پرداخته است.
براساس این گزارش، قیمت پهنای باند اینترنت با سرعت 128 Kbps متعارف در مراکز استانهای کشور 20 درصد بالاتر از تهران است. عامل اصلی این پدیده، ساختار بازار و جداول تعرفه اعلام شده است.
اینترنت پرسرعت در ایران عمدتا در مراکز استانها ارائه میشود و در سایر مناطق پوشش داده نمیشود، تنوع سرویسها عموما در تهران و برخی مراکز استانها وجود دارد و در اکثر نقاط تحت پوشش صرفا سرویس 128 Kbps ارائه میشود.
بالابودن قیمت پهنای باند، کندی شرکتهای مخابرات، ممنوعیت فروش پهنای باند بیش از128 Kbps و عدم امکان دسترسی به سرویسهای مفید با این پهنای باند عوامل اصلی عدم توسعه این بخش هستند.
همچنین روند توسعه کمی و کیفی اینترنت باند پهن در کنار کاهش قیمت آن در جهان، نشان از اهمیت یافتن این فناوری در توسعه همهجانبه کشورها دارد. تنوع فناوریهای اینترنت و رقابتی شدن بازار خدمات دسترسی، کاهش قیمت را به حدی رسانده که سهم هزینه دسترسی به اینترنت در سبد کالای خانوار یا درآمد سرانه در کشورهای مختلف کاهش شدیدی را نشان میدهد و اساسا هزینه دسترسی در مقابل محتوا و خدمات ارائه شده در شبکه اینترنت بسیار ناچیز است. در کشور ما هنوز این روند به درستی شکل نگرفته و هزینههای دسترسی به اینترنت بسیار بالاتر از سایر کشورها است. بالطبع سهم بالاتری از میزان درآمد سرانه افراد را بهخود اختصاص میدهد. کیفیت و کمیت دسترسی نیز قابل مقایسه با کشورهای توسعه یافته یا حتی در حال توسعه نیست.
در گزارش مرکز پژوهشها تاکید شده است: فناوری اینترنت را نباید تهدیدی برای سلامت جامعه فرض کرد. بلکه باید با بهرهگیری از فرصتهای بیشمارش در توسعه پایدار جوامع، تهدیدات و سوءاستفادههای احتمالی از آن را مدیریت کرد. بدون تردید یکی از ارکان توسعه، فناوری اطلاعات و ارتباطات است و دیگر به راحتی نمیتوان نقش فناوری را در توسعه پایدار کشورها نادیده گرفت.
منبع