reyhanas
Member
قهوه عربیکا محبوب ترین نوع قهوه در جهان است. حدود 70 درصد از کل قهوه از دانه عربیکا است. قهوه عربیکا در آب و هوای نیمه گرمسیری رشد می کند زیرا گیاه قهوه عربیکا دمای بین 15 تا 24 درجه سانتی گراد را دوست دارد. این گیاه همچنین دوست دارد در سایه باشد. این گیاه معمولاً در دامنه های تپه ای در ارتفاع بین 3600 تا 6300 فوت از سطح دریا رشد می کند. قهوه عربیکا از ارتفاعات جنوب غربی اتیوپی سرچشمه می گیرد، اما در حال حاضر در ده ها کشور، کشت می شود.
آیا داستان کشف قهوه را شنیده اید؟ افسانه ها حاکی از آن است که یک چوپان اتیوپیایی در سال 700 بعد از میلاد متوجه شد که بزهایش با انرژی بسیار بیشتر از حد معمول در حال چریدن هستند. او رفتار آنها را به دانههای میوهای که مصرف میکردند، نسبت داد که اکنون آن را قهوه میشناسیم و دوستش داریم.
یافتن قهوه عربیکا در دامنه آتشفشان ها بسیار رایج است. آتشفشان ها ارتفاع مورد نیاز گیاهان عربیکا را برای رشد فراهم می کنند و خاکستر آتشفشانی سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم، سدیم، کلسیم، روی، آهن، گوگرد و مس است. گیاهان Coffea Arabica در آب و هوای معتدل رشد می کنند، با حداقل تغییرات دما بین روز و شب.
آیا داستان کشف قهوه را شنیده اید؟ افسانه ها حاکی از آن است که یک چوپان اتیوپیایی در سال 700 بعد از میلاد متوجه شد که بزهایش با انرژی بسیار بیشتر از حد معمول در حال چریدن هستند. او رفتار آنها را به دانههای میوهای که مصرف میکردند، نسبت داد که اکنون آن را قهوه میشناسیم و دوستش داریم.
یافتن قهوه عربیکا در دامنه آتشفشان ها بسیار رایج است. آتشفشان ها ارتفاع مورد نیاز گیاهان عربیکا را برای رشد فراهم می کنند و خاکستر آتشفشانی سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم، سدیم، کلسیم، روی، آهن، گوگرد و مس است. گیاهان Coffea Arabica در آب و هوای معتدل رشد می کنند، با حداقل تغییرات دما بین روز و شب.
آیا قهوه آریا را می شناسید؟ قهوه آریا، فروشگاه اینترنتی خرید قهوه و تجهیزات قهوه است که مرغوب ترین قهوه ها را با قیمت مناسب به مشتریان ارائه می دهد. 23 سال خدمت رسانی مستمر، مشتریانی دائمی را برای ما به ارمغان آورده است.
طعم قهوه عربیکا چگونه است؟
دانههای عربیکا میتوانند طعمهای متفاوتی داشته باشند. بسته به متغیرها، هیچ دستور العمل یا توصیف کلی از نظر طعم و مزه عربیکا وجود ندارد. مشخصات طعم می تواند شکلاتی، تند، گلی، کاراملی، اسیدی روشن، اسیدی خشک، اسیدی کم، آبدار، میوه ای و غیره باشد. قهوه عربیکا جز قهوه های با کیفیت بالا در نظر گرفته می شود زیرا طعم شیرین تر و نرم تر از سایر انواع مختلف دانه های قهوه دارد. قهوه عربیکا طعم های ظریف تر و پیچیده تر و نت های خشن کمتری ارائه می دهد. طعم قهوه نه تنها تحت تأثیر انواع دانه ها، بلکه تحت تأثیر شرایط رشد، روش پردازش و نوع رست برشته قرار می گیرد.
شرایط رشد: قهوه مخصوص به شرایط محل رشدش بستگی دارد. قهوه رست لایت، طعم و مزه منشأ خود را دارد. به عنوان مثال، قهوه های اتیوپی به خاطر طعم های میوه ای و گلی خود معروف هستند. قهوه های آمریکای جنوبی به خاطر کارامل شیرین و آجیل معروف هستند. و قهوه های اندونزی دارک و خاکی هستند.
روش پردازش: پردازش خشک قهوه، شیرینی طبیعی آن را افزایش می دهد و می تواند طعم کمی تخمیر شده ایجاد کند، در حالی که روش پردازش قهوه مرطوب، طعم تمیزتری ایجاد می کند. پردازش قهوه به روش پالپ زدایی (هانی) جایی در بین این دو حالت قرار دارد. پردازش قهوه شسته، قهوه هایی با طعم خاکی با اسیدیته بسیار پایین ایجاد می کند.
سطح رست: هر چه یک رست سنگین تر باشد، طعم قهوه به دست آمده بیشتر می شود و طعم اصل آن کمتر می شود. قهوههای رست سبکتر به احتمال زیاد پیچیده و اسیدی هستند، با طعمهای متعدد از گلها گرفته تا شکلات. قهوه های رست تیره تر، طعم تلخ و دودی و اسیدیته کمتری خواهند داشت.
انواع مختلفی از قهوه عربیکا نیز وجود دارد که هر کدام دارای طعم منحصر به فردی هستند. رایج ترین آنها بوربون، تیپیکال، کاتیمور، کاتورا، کاتویی و بلو موشن هستند. اما موارد بسیار بیشتری وجود دارد. در واقع، در اتیوپی، جایی که قهوه بهطور وحشی رشد میکند، گونههای زیادی وجود دارد که حتی نام بسیاری از آنها را نمی شنویم که تنها به عنوان میراث اتیوپیایی شناخته میشوند.
عربیکا در مقابل روبوستا
در کنار عربیکا، دیگر کارخانه بزرگ قهوه که به صورت تجاری کشت می شود، Coffea robusta است که قهوه روبوستا را تولید می کند. قهوه روبوستا نسبت به قهوه عربیکا راحتتر رشد میکند، از این رو نام آن به این دلیل است. قهوه روبوستا قوی تر است و به شرایط آب و هوایی سخت نیاز ندارد و در برابر آفات و بیماری ها مقاوم تر است. با این حال، قهوه روبوستا به دلیل طعم تندتر از عربیکا شناخته می شود.
این بدان معنا نیست که روبوستا در میان انواع مختلف قهوه جایگاه اساسی ندارد. از آنجایی که رشد آن آسان تر است، منبع درآمد مطمئن تری را برای کشاورزانی که آب و هوای ایده آل برای قهوه عربیکا ندارند، فراهم می کند و برای مصرف کنندگان نیز مقرون به صرفه تر است. بیشتر انواع قهوه فوری از دانه های روبوستا تهیه می شود. و تلاشهای مستمری در میان کشاورزان مبتکر برای توسعه دانههای روبوستا با کیفیت بالاتر برای رقابت با عربیکا وجود دارد
دانههای عربیکا میتوانند طعمهای متفاوتی داشته باشند. بسته به متغیرها، هیچ دستور العمل یا توصیف کلی از نظر طعم و مزه عربیکا وجود ندارد. مشخصات طعم می تواند شکلاتی، تند، گلی، کاراملی، اسیدی روشن، اسیدی خشک، اسیدی کم، آبدار، میوه ای و غیره باشد. قهوه عربیکا جز قهوه های با کیفیت بالا در نظر گرفته می شود زیرا طعم شیرین تر و نرم تر از سایر انواع مختلف دانه های قهوه دارد. قهوه عربیکا طعم های ظریف تر و پیچیده تر و نت های خشن کمتری ارائه می دهد. طعم قهوه نه تنها تحت تأثیر انواع دانه ها، بلکه تحت تأثیر شرایط رشد، روش پردازش و نوع رست برشته قرار می گیرد.
شرایط رشد: قهوه مخصوص به شرایط محل رشدش بستگی دارد. قهوه رست لایت، طعم و مزه منشأ خود را دارد. به عنوان مثال، قهوه های اتیوپی به خاطر طعم های میوه ای و گلی خود معروف هستند. قهوه های آمریکای جنوبی به خاطر کارامل شیرین و آجیل معروف هستند. و قهوه های اندونزی دارک و خاکی هستند.
روش پردازش: پردازش خشک قهوه، شیرینی طبیعی آن را افزایش می دهد و می تواند طعم کمی تخمیر شده ایجاد کند، در حالی که روش پردازش قهوه مرطوب، طعم تمیزتری ایجاد می کند. پردازش قهوه به روش پالپ زدایی (هانی) جایی در بین این دو حالت قرار دارد. پردازش قهوه شسته، قهوه هایی با طعم خاکی با اسیدیته بسیار پایین ایجاد می کند.
سطح رست: هر چه یک رست سنگین تر باشد، طعم قهوه به دست آمده بیشتر می شود و طعم اصل آن کمتر می شود. قهوههای رست سبکتر به احتمال زیاد پیچیده و اسیدی هستند، با طعمهای متعدد از گلها گرفته تا شکلات. قهوه های رست تیره تر، طعم تلخ و دودی و اسیدیته کمتری خواهند داشت.
انواع مختلفی از قهوه عربیکا نیز وجود دارد که هر کدام دارای طعم منحصر به فردی هستند. رایج ترین آنها بوربون، تیپیکال، کاتیمور، کاتورا، کاتویی و بلو موشن هستند. اما موارد بسیار بیشتری وجود دارد. در واقع، در اتیوپی، جایی که قهوه بهطور وحشی رشد میکند، گونههای زیادی وجود دارد که حتی نام بسیاری از آنها را نمی شنویم که تنها به عنوان میراث اتیوپیایی شناخته میشوند.
عربیکا در مقابل روبوستا
در کنار عربیکا، دیگر کارخانه بزرگ قهوه که به صورت تجاری کشت می شود، Coffea robusta است که قهوه روبوستا را تولید می کند. قهوه روبوستا نسبت به قهوه عربیکا راحتتر رشد میکند، از این رو نام آن به این دلیل است. قهوه روبوستا قوی تر است و به شرایط آب و هوایی سخت نیاز ندارد و در برابر آفات و بیماری ها مقاوم تر است. با این حال، قهوه روبوستا به دلیل طعم تندتر از عربیکا شناخته می شود.
این بدان معنا نیست که روبوستا در میان انواع مختلف قهوه جایگاه اساسی ندارد. از آنجایی که رشد آن آسان تر است، منبع درآمد مطمئن تری را برای کشاورزانی که آب و هوای ایده آل برای قهوه عربیکا ندارند، فراهم می کند و برای مصرف کنندگان نیز مقرون به صرفه تر است. بیشتر انواع قهوه فوری از دانه های روبوستا تهیه می شود. و تلاشهای مستمری در میان کشاورزان مبتکر برای توسعه دانههای روبوستا با کیفیت بالاتر برای رقابت با عربیکا وجود دارد