قرمت چاپی

michealwiper

Active Member
سلام دوستان:rose:

من یه کارت پستال طراحی کردم که 16 بیته و خب cmyk

وقتی که میخام سیوش کنم با فرمت jpeg که نمیشه. بعدم که با tif سیوش میکنم و میرم با Asd see بازش کنم

با رنگهای درهم برهم بازش میکنه و اصلن اون رنگایی که من گزاشتمش رو نشون نمیده.

بعد با خودم گفتم خب اینجا با فرمت jpeg سیوش کنم .اینکارو کردم و دیدم که پیغام داد که نمیتونه Acd See با

کیفیت بیشتر از 8 بیت برات سیوش کنه چون فایلت 16 بیته و الی آخر

خب حالا باید چیکار کنمش؟

دوم اینکه چرا اینجوری میشه وقتی که من با فرمت tif سیوش میکنم رنگاش تغییر میکنه؟

آیا دلیلش اینه که تو این فرمت عوض میشه رنگاش یا نه Acd See نمیتونه نشونش بده:-?

که فکر نکنم ربطی داشته باشه این دومیش نه؟؟؟:shock:

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
خوب به نظر من اولا نياز نيست شما روي 16 بيت كار رو ببندي همون 8 بيت كفايت ميكنه فقط حجم كارتون رو زياد ميكنيد

براي چاپ بهتره jpg ذخيره نكنيد چون كيفيت كار رو كم ميكنه شما همون tif ذخيره كنيد كه بهترين حالت ذخيره تصوير براي چاپ هست !

در مورد بهم ريختن رنگ و قسمتهاي تصوير : اين مشكلي نيست چون با خود نرم افزار ويندوز " windows picture & fax viwer " هم اين مشكل پيش مياد !
خوب ويندوز يا اون نرم افزار به اندازه ps يا ill و كلا نرم افزاري هاي چاپي قدرت تفكيك cmyk رو نداره و بيشتر براي كارهاي rgb هست كه اين مشكل در برخي موارد هست !!!
شما براي چاپ كه ببري با فتوشاپ بازش ميكنه مشكلي نيست !

موفق باشيد

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
فرمت tif بهترين فرمت هست براي چاپ چرا ؟
چون اين فرمت اولا ميتونه با حفظ كمترين اختلال در رنگها كيفيت رنگ رو حفظ و ذخيره سازي كنه
دوم اين كه قابليت كم كردن حجم در تنظيماتش بدون افت كيفيت رو دارا هست

در واقع پسوند jpg بيشتر براي پيش نمايش و كارهايي كه rgb هست مناسب هستند

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
دلایل اینکه فرمت تیف تو چاپ بهتر از جی پگ هست چیه؟
پشتیبانی از تعداد رنگ های بیشتر
پشتیانی از مد رنگی CMYK
پشتیانی از انواع دسته بندی رنگ ها مثل رنگهای Coated و ...
عدم فشرده سازی و کاهش کیفیت تصویر (برعکس JPG که با فشرده سازی و کمپرسی که روی عکس انجام میده باعث کاهش کیفیت میشه)

mohammad50

Member
ممنون از پاسخ های استادانه هر دو بزرگوار
یه سئوال دیگه؟ وقتی می خواهیم فایلی رو با فرمت مذبور سیو کنیم با لایه سیو کنیم یا بدون آن؟ هرکدام معایب و مزاباشون چیه؟

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
بستگی به نیاز خودتون داره. یه موقع هست که چاپخونه نیاز به اعمال تغییرات بر روی لایه ها داره ، در این صورت لایه ها رو بصورت باز تحویل بدید.
یه موقع هم هست که نیازی به تغییرات نیست و کار کامل هست ، بهتره و توصیه میشه که لایه ها رو Merge کنید.
از این نظر میگم بهتره که Merge کنید چون اگر توی طرح شما فونت خاصی بکار رفته باشه که چاپخونه اون فونت رو نداشته باشه ، کار بهم میریزه و متن ها خراب میشن.
به همین خاطر بهتر این هست که وقتی نیاز به اعمال تغییراتِ خاص از سوی چاپخونه نیست ، لایه ها رو Merge کنید.

michealwiper

Active Member
والا من از این اختلاف نمایش فرمت TIFF استفاده میکنم !! چجوری ؟؟

به اینصورت که رنگهایی رو که ویندوز پیکچرز تغییر میده میتونید مطمئن باشید تو چاپ خوب در نمیاد ( حداقل اونی که مد نظرتون هست نمیشه) و اگر رنگهای ویندوز پیکچرز با فتوشاپ یکی باشه تقریبا میتونید مطمئن باشید رنگهای چاپ تغییر نمیکنه !

برای تست رنگ هم وقتی که با فرمت RGB کار میکنید میتونید از خود پنجره رنگ فتوشاپ استفاده کنید , اگر در کنار کادر کوچک رنگ انتخابیتون یه علامت تعجب و یه فیلد کوچیک بود رنگتون برای چاپ مشکل داره , برای حل مشکل هم (انتخاب رنگ CMYK) میتونید روی فیلد کوچیک کلید کنید تا خود فتوشاپ رنگ مناسب و شبیه رو در فرمت CMYK انتخاب کنه , اینجوری دیگه نیازی به تغییر رنگ کل Document ندارید و با خیال راحت با قالب رنگ RGB کار رو میبندید .
اینی رو که گفتی یکم توضیح بهتری میدی؟

چون من متوجه نشدم .:-?

ببخشید ها ولی خب مسه شما حرفه ای نیستیم ما:wink:

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
دوست عزيز اين روشي كه شما گفتي فكر نميكنم از لحاظ عملي صحيح باشه
البته درسته كه اون كد نمايش دهنده خطا در انتخاب رنگ cmyk هست و كاملا درسته

اما هر چاپخونه و هر شركت تبليغاتي براي بستن كار بسته به اون دستگاهش يه كد رنگ خاص رو بهتون ميده با چند درجه اختلاف
مثلا يه شركت براي رنگ مشكي ميگه c=80 m=70 y=60 k=100 بگير يه شركت ديگه ميگه نه يه اعداد ديگه رو بگير كه مشكيتون به اصطلاح بوور نشه

نكته دوم كاليبره بودن مانيتور هم هست و اين كه با چشم حدس بزني اين رنگ چيه مصلما با نتيجه ي نهايي و پاياني اختلافاتي رو داره
پس بهتون پيشنهاد ميكنم از شركت يا چاپخونه اي كه ميخواييد سفارش رو براي پرينت و چاپ بهش بديد كد رنگها رو ازشون دريافت كنيد و اگر كار خيلي براتون مهمه يه مشاوره قبل از چاپ ازش بگيريد

موفق باشيد

michealwiper

Active Member
مرسی از مطلبی که توضیح دادی بهم دوست من خوب بود ولی بقول رفیقمون نمیدونم که چقدر این

قضیه تو چاپخونه های مختلف عمومیت داره

گرچه نداشته باشه هم مهم نیست ولی خب دیگه؟

بعد درمورد این مشکی که هم گفتی همیشه همه جا توی همه طرح ها این حالت رو بزاریم ؟؟

یا نه باز تو کارای مختلف یا چاپهای مختلف فرق میکنه؟ c:90 ,m:0 , y:0 , k:0

آخرین ویرایش:

michealwiper

Active Member
مرسی بهر حال مطالب خوبی بود که به تجربمون اضافه شدش

اگه بتونید یه مطلب کلی از مطالب اینچنینی رو برای همه بچه ها بصورت فایل pdf یا word یا هرچیزه دیگه ای بزارید که همه

ازش استفاده کنن خیلی خوب میشه

چون درمورد مسئله چاپ فکر میکنم یه چیزایی هست که همه باید بدونن

جدیدترین ارسال ها

بالا