سلام !!
ببين دوست عزيز ! ASP يک زبان سمت سرور هستش و اين قابليت را به شما ميده که درخواستهاي يک کاربر که از يک Browser براي سرويس دهنده IIS فرستاده ميشه را بگيريد و پاسخ مناسب به درخواستها بدهيد ! مانند دريافت اطلاعات از بانکهاي اطلاعاتي و يا درج اطلاعات شما در بانک اطلاعاتي و يا دريافت فايل و ....
در ضمن به نظر من فرقي نميکنه شما با چي کار کني !ASP - ASP .Net - PHP - Cold Fusion - Perl - CGI - ISAPI و ... شما هر کاري با اين زبانها ميتونيد بکنيد ! اما ASP و PHP بيشتر خودشون را در ميان Developer ها نفوذ داده اند ولي اين دليل نميشه که با بقيه اين کار را نميشه کرد !
سوال شما مثل اين ميماند که با ويندوز و امکاناتش چيکار ميشه کرد ! خوب خيلي کار ها که شايد به عقل من حقير هم نرسه !
اگر قابليت هاي برنامه نويسي مد نظر شما باشه ! بايد گفت ASP بر روي زبان Visual Basic بنا نهاده شده و تعدادي شي رزرو شده داره که ميشه باهاش اطلاعات را پردازش کرد ! و COM را ساپورت ميکنه پس باهاش هر کاري بخواي ميکني ! اگه خودش امکانش را نداشت براش ميسازي ! به عنوان مثال شما نميتوني با Pure ASP با پروتکل TCP کار کني ولي اگه يک Active X باشه که بتونه ! به اين معني هست که ASP هم ميتونه !
اميدوارم جوابتو گرفته باشي ! (در زمينه لينوکس کاملا صفر هستم ! وگرنه برات در اون مورد هم توضيح ميدادم ! (