شنوایی سنجی کودکان

samakpiroozi

New Member

روش انجام شنوایی سنجی نوزادان و کودکان


تکنیک های شنوایی سنجی کودکان و همینطور شنوایی سنجی نوزادان به روش های شرطی سازی و یا بازی با کودکان که همکاری لازم در نشستن روی صندلی و انجام آزمایش را با ما نداشته باشند جهت سنجش شنوایی کودکان کارساز نمی باشد و به عبارتی غیر ممکن می باشد از این رو جهت شنوایی سنجی کودکان از روش های آبجکتیو که نیاز به همکاری کودک نداشته باشد استفاده می شود و می توان در این روش ها وقتی کودک در خواب کامل باشد و یا با استفاده از برخی داروها که باعث به خواب رفتن کودک می شود تست شنوایی را انجام داد.
اکثر کودکان تازه به دنیا آمده ممکن است شنوایی نرمال داشته باشند ولی طبق آمار از هر هزار کودک سه کودک مبتلا به مشکل شنوایی به دنیا می آید به ویژه نوزادانی که موقع تولد دارای فاکتورهای خطر به ویژه زردی بالا حین تولد باشند، بنابراین شنوایی سنجی کودکان یا غربالگری شنوایی نوزادان موقع تولد ضرورت ویژه ای را دارد چرا که اگر به موقع وجود مشکل شنوایی در نوزادان تشخیص داده نشود منجر به عوارض شدیدتری در آینده به ویژه در گفتار و زبان کودک خواهد شد


content-call.png

سایر روش های ارزیابی شنوایی کودکان


چون زبان و دایره واژگان در کودکان مرتباً در حال رشد میباشد امکان استفاده از تست های گفتاری مثل SRT وجود ندارد. روش جایگزین برای این تست تعیین آستانه آگاهی از اصوات گفتاری (SDT) می باشد. در واقع این تست سطحی از صداست که کودک تنها قادر به کشف محرکات گفتاری می باشد و می تواند وجود محرک گفتار را تشخیص داده و عکس العمل نشان دهد.در کلینیک شنوایی پیروزی تمامی آزمون های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک و آزمایشات رفتاری شنوایی برای نوزادان و کودکان در سنین مختلف انجام می شود و چنانچه نیاز به مداخلات و روشهای درمانی باشد مشاوره لازم به والدین داده می شود.



Piroozi-call-action.png

غربالگری شنوایی در نوزادان (شنوایی سنجی نوزادان)


غربالگری اولیه شنوایی در نوزادان به روش های OAE ،AABR انجام می شود. مرحله اول بدو تولد نوزاد می باشد که معمولاً در بیمارستان انجام می شود که نوزاد تحت تست OAE قرار می گیرد.
اما گروهی از نوزادان در مرحله اول ممکن است در این تست پاسخ مثبت نداشته باشند ولی این دلیل بر نقص شنوایی نوزاد نمی باشد و ممکن است طبیعی باشد، چرا که مایعات جنینی به ویژه در فضای گوش میانی نوزاد ممکن است به طور کامل جذب نشده باشد و همین امر باعث عدم وجود پاسخ در تست شود.
مرحله دوم تست در یک ماهگی انجام می شود. چنانچه نوزاد در این مرحله پاسخ مثبت داشته باشد دیگر نیاز به بررسی های بیشتر ندارد ولی آن دسته از نوزادان که در یک ماهگی نیز پاسخ نداشته باشند بایستی در یک مرحله دیگر تحت آزمایش قرار گیرند به ویژه آن دسته از نوزادانی که دارای فاکتورهای خطر برای کم شنوایی باشند. اولین مرحله در شنوایی سنجی کودکان انجام غربالگری شنوایی در آنها می باشد که این روش ها کاملاً غیر تهاجمی بوده و ساده قابل انجام هستند. در شنوایی سنجی نوزادان از دو روش استفاده می شود:

  1. تست OAE
  2. تست ABR
 

جدیدترین ارسال ها

بالا