شرکت ادوبی به زندگی فلش روی موبایل ها پایان می دهد

JavidFlasher

کاربر فعال
6228275-425-282.jpg

نزدیک به دو سال پیش استیو جابز در نامه ای سرگشاده با عنوان «تفکراتی در مورد فلش» شمشیر را برای یکی از مشهور ترین محصولات شرکت ادوبی از رو بست و با ذکر دلایل مختلفی، مخالفت خودش را برای استفاده از این فناوری روی موبایل ها و تبلت ها بیان کرد.

آیفون و آی پد هم هیچ گاه به صورت رسمی از فلش پشتیبانی نکرده و اپل هیچ وقت حاضر نشد که از فلش استفاده کند. در طرف دیگر اندروید از فلش پشتیبانی می کرد هر چند کاربران در عمل از بازدهی فلش روی تلفن هایشان راضی نبودند.

بعد از نامه استیو جابز شرکت ادوبی واکنش سختی نشان داد و اینگونه به نظر رسید که ادوبی می خواهد با قدرت به توسعه فلش برای دستگاه های موبایل و تبلت ها ادامه دهد.

اما هر چه زمان می گذشت به نظر میرسید که اوضاع برای فلش خوب پیش نمیرود. مرداد ماه امسال بود که شرکت ادوبی با معرفی Edge نشان داد که خودش هم به روش های جایگزین فلش فکر می کند.

کمی بعد در شهریور ماه با آمدن اخبار جدید در مورد ویندوز ۸ مشخص شد که مایکروسافت هم در مورد فلش با اپل هم عقیده است. چرا که ویندوز 8 هم در رابط کاربری مترو اش از فلش پشتیبانی نمی کند و حتی در اینترنت اکسپلورر 10 هم از فلش در حالت مترو پشتیبانی نمی شود. و خوانندهای نارنجی حتما مطلب آینده تاریک فلش در سیستم عامل های آینده را به یاد دارند.

بعد از این اعلانات بود که شرکت ادوبی همچنان به وضعیت دفاعی اش ادامه داد و در بیانه ای اعلام کرد: " ما انتظار داریم که سیستم عامل دسکتاپ ویندوز تا سال ها مشهور باقی بماند و به خوبی از فلش شامل بازی های تحت وب و ویدیوها پشتیبانی کند. "

اما امروز به نظر میرسد سرانجام ادوبی شمشیر اش را بر زمین گذاشته است. شاید اگر استیو جابز زنده بود از همه خوشحال تر بود چرا که دوسال قبل چیزی را پیش بینی کرد که در آن زمان برای خیلی ها عجیب بود با آن مخالفت کردند اما حالا خود ادوبی هم به این نتیجه رسیده است. سایت ZDnet امروز به بیانه ای رسمی از ادوبی دست یافته که قرار است تا ساعاتی دیگر منتشر شود. در این بیانه شرکت ادوبی اعلام می کند که توسعه فلش را برای دستگاه های موبایل متوقف خواهد کرد و به جای آن روی توسعه HTML5 تمرکز خواهد کرد.

در بیانیه ادوبی آمده که برای اندروید هم فقط اپدیت های امنیتی فلش ارایه خواهد شد و دیگر امکانات جدید و توسعه صورت نخواهد گرفت.

هر چند این بیانیه هنوز به صورت رسمی منتشر نشده اما در صورت انتشار نهایی اش خبر مهمی برای توسعه دهندگان دنیای موبایل و وب است. واقعیت این است که اگر فلش برای موبایل ها حذف بشود، این کار تقریبا به معنی حذف آن از روی کامپیوتر ها هم خواهد بود چرا که توسعه دهندگان، دوست ندارند سایت یا اپلیکیشنی بسازند که توسط موبایل و تبلت ها قابل مشاهده نباشد. با این تصمیم کاربرد فلش بسیار محدود تر خواهد شد. و کم کم زمان خداحافظی با آن فرا رسیده است.:-?

منبع :http://www.narenji.ir/3497

aliamel

کاربر فعال
آقا یه ضرب المثلی هست که میگه :"خر ما از کرگی دم نداشت" .
منتظر باقی اخبار هستیم !

benyamin_pc

Well-Known Member
من شخصا نمیتونم باور کنم ادوب همچین کاری کنه تازه داره میره تو اوج!

++Hadi++

Active Member
[FONT=&quot]
[FONT=&quot][/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]نظر من تعصبی نیست .دارم سمت 4 زمینه دیگه سویچ می کنم ولی بگم cry , unity , udk و خیلیای دیگه دارند فلش پلیر 11 رو ساپورت می کنند. مایکروسافت که به خیانت کردن به برنامه نویسا معروفه داره با پروژه ژوپیتر دایره رو واسه همه پلتفرم ها حتی دات نت و سیلور لایت تنگ تر می کنه. من شنیده بودم حتی واسه wpf هم تنگ تر می شه که البته غیر قابل باور بود ولی خوب سیستم های جدید رو جایگزین می کنه. فلش هم با وجود باگ و بوق و محدودیت های زیاد باید به یه نحوی مسایلش حل شه از تو دنیای تجارت، فراموش نشه ... در کل فک نمی کنم شرکتی در حد ادوب وقتی پلتفرمی مثل فلش رو تا اینجا بالا آورده، به یک باره بیاد و شکست رو قبول کنه در ضمن بدونید که همین ادوب تو خارج هم دشمنان زیادی داره که با ایجاد موج منفی، فضا رو سمی می کنند ...IE هم که فعلا منسوخه ، نمیدونم ورژن دهش بتونه در مقابل فایر فاکس ایستادگی کنه یا نه ولی فک نکنم نسخه 10 آی ای بتونه عددی به حساب بیاد که مردم فایر فاکسو ول کنند بچسبند به آی ای...در کل من فک نمی کنم به این راحتی بشه در موردی خاص 100 در صد نظر داد و البته شاید ادوب ، ساپورت فلش رو موبایل رو ول کنه و بچسبه به همون پلتفرم pc و وب
[/FONT]​

benyamin_pc

Well-Known Member
بابا جان اگه بحث ساپورت نکردن از سمت IE هست که IE 10 اچ تی ام ال 5 هم به خوبی ساپورت نمیکنه و حتی تو 11 هم این قضیه ادامه داره و مرورگرهائی که بیشترین ساپورت از html5 دارن هم تو ورژن فعلی هم آینده (با توجه به چارت هائی که ارائه دادن) اپرا و کروم هستند و IE و Firefox ضعیف ترین ها تو این گزینه هستند اما اینکه جاوید گفت خود ادوب همچین چیزی شایعه شده گفته برام خیلی جالبه و نمیتونم به راحتی باورش کنم چون همین تازگی فرمت نیتیو اندرویدم فلش پرو داره میده و اگرم همچین چیزی باشه فکر میکنم منظورش فلش لایت بوده یا ی چیزی مثل این و خیلی سخته اینو در مورد خود swf اصلی هم بشه باور کرد و باید دید این شایعات تا چه حد درستن

mehdadoo

Member
البته فقط فلش برای مرورگرهای موبایل و تبلت هست که ادامه نخواهد یافت. یعنی در مرورگرهای تبلت ها html5 تنها گزینست که بدون پلاگینی مثل فلش یا سیلورلایت کار خواهد کرد و این به نظر منطقی و محتمله. ایر برای موبایل هرگز مشکلی نداره چون به صورت برنامه ناتیو قابل اجراست. ولی html5 هنوز هرگز به نزدیکی توانایی فلش هم نرسیده. احساس خوبی ندارم، کسایی هستند که همین ها رو دست می گیرند و مقالاتی مثل "تفکرات ما درباره فلش" رو بیرون میدند و ذهن مردم رو خراب میکنن.

باز هم haxe تنها نقطه قابل اتکا برای منه.

آخرین ویرایش:

benyamin_pc

Well-Known Member
احساس خوبی ندارم، کسایی هستند که همین ها رو دست می گیرند و مقالاتی مثل "تفکرات ما درباره فلش" رو بیرون میدند و ذهن مردم رو خراب میکنن.

با این جمله کاملا موافقم , دقیقا بعضی ها هستند که منتظر همچین حرفائین و خودشون نه html5 بلدن نه سیلور نه فلش و فقط برای اینکه مثلا تا دیروز فقط html4 بلد بودن دوست دارن فلشو سیلورو با حرفای الکی خراب کنن تا خودشون به چیزی که بلد بودن ادامه بدن اما در کل این کارا بچه بازیه چون برای ی برنامه نویس پورت شدن از چیزی به چیز دیگه خیلی راحت و سریعه و منم الان نگران نیستم که فلش اصلا به کل نباشه از فردا چه کنم اما خوب گزینه خوبیه در جای خودش و حیفه که ادامه نده , یعنی واقعا حیفه و تنها چیزی که هم از لحاظ IDE و هم شاخه کاری یکم به فلش نزدیکه بعد فلش فقط سیلوره که فلش واقعا قوی تر و منعطف تره
همین حالام اگه نهایتا پشتیبانیشو از موبایل برداره تو خیلی زمینه ها همچنان عالیه و چیزی جاشو نمیگیره مثل انیمیشن 2 بعدی و ساخت اینترفیس برنامه و خیلی چیزائی که همه میدونیم البته رو موبایلم نحاد swf داشته باشه خوب html5 میخاد باشه دیگه؟این یعنی اینکه as3 بنویس html5 بگیر و اینم خوبه البته اگه به خروجیاش این اضافه شه خیلی بهتره تا اینکه جایگزین swf روی موبایل شه , حالا باید دید شایعات تا چه حد درستن

آخرین ویرایش:

aliamel

کاربر فعال
مطمئنا اگر عمر فلش هم به پایان برسه کمپانی ادوبی به فکر یه جایگزین برای توسعه دهنده های فلش خواهد بود . و احتمالا این جایگزینی در راستای خود نرم افزار فلش خواهد بود . امیدوارم این طوری باشه تا سبب نشه یک سوییچ کامل از یک نرم افزار به دیگری انجام بشه .
حالا معلوم نیست اگه این شایعات هم درست از آب در بیاد روی مواردی مثل air و وابستگانش چه تاثثیراتی خواهد داشت !

benyamin_pc

Well-Known Member
این تغییر اصلا چیزی نیست که بخاد نگران کننده باشه , مثل همه تغییرات دیگه تو دنیای کامپیوتر میمونه و ادوبم مغز ... نخورده بخاد هرچی ساخته و جدیدا هم خیلی چیزارو ساخته ول کنه بگه من دیگه فلشو دوس ندارم و از محصول خودم بیزارم !
این ی تغییره که بیشتر بخاطر سیاست های آینده نگرانه مایکروسافت در حال وقوعه و چون اون داره بیسشو تغییر میده 3rd party های ویندوز هم باید باهاش تغییر کنن و این نشون میده ادوب بیش از اونی که ی 3rd party برای مک باشه برای ویندوز هست و با اون همگام میشه
شما اینطور تصور کن که اگه ویندوز داره سیلور لایت خودشم کنار میندازه و تکنیک های جدید جایگزینش میکنه حالا فلش هم ی تغییر تو همین زمینه میزنه و اگه ی خروجی به خروجی هاش اضافه بشه که بیشتر فلش پابلیک کنه بده؟ حالا فرض کن از فردا فلش بسازی , as3 بزنی , html5 بگیری و خیلی از مشکلات Seo و ... حل کنه اینجوری و از موقعیت ی استفاده درست حسابی هم بکنه , حالا این بده؟
اینجارو ی نگا بندازین و از پست های Delphi Assistant به بعدو بیشتر توجه کنین

http://barnamenevis.org/showthread.php?305802-نگرانی-برنامه‌نویسان-در-مقابل-ویندوز-8-و-آینده

ضمنا خیلی سایت ها و عقیده ها بیشتر حس مایکروسافت زدگی دارن و این فقط در مورد مایکروسافت نیست و در مورد نخبگان نرم افزاری صادق و دلیلشم اینه که ترجیح میدن با چیزی که بیشتر معروفیت داره و متخصص داره نمیخان قاطی شن چون براشون جا تنگ تره و ترجیح میدن با ی چیز جدید هرچند سطح پائین تر باشن ولی اونجا جاشون بازتر باشه و بخاطرش حتی بهترین هارو در سطح خودشون پائین بکشن و جو سازی کنن و این موضوع توی ایران سالهای سال پیشینه داره و جدید نیست اما تصور نکنین با ی تغییر مجبورین فلشو با چیزی عوض کنین چون اگه اینه هیچی نباید عوض شه و پیشرفت کنه و مایکروسافت که همه چیزشو داره ول میکنه و عوض میکنه پس کلا میخاد خودشو نابود کنه؟نه , شخصا عقیده دارم برعکس ی انقلاب جدید برای مایکروسافت در حال رخ دادنه که کل بازار از دست رفته موبایل و تبلتم همراه با پی سی به شکل عجیبی تسخیر خواهد کرد

Insomnia

کاربر فعال
بابا جان اگه بحث ساپورت نکردن از سمت IE هست که IE 10 اچ تی ام ال 5 هم به خوبی ساپورت نمیکنه
درسته که IE 10 پلاگین رو برداشته اما اگر شما با مرورر جدید وب گردی بکنید در جایی که فلش نیاز داشته باشد پلاگین مربوطه نصب خواهد شد یعنی توکار هست.

این هم تحلیلی است کوتاه مربوط به هیاهوی خبری این روزها پیرامون فلش
سیاست ادوبی درباره فلش پلیر

mohammad.sub7

کاربر فعال
به نظر من این حرف ها خنده دار هستن. تنها هدف از زدن این حرف ها اینه که شرکت هایی مثل ماکروسافت و اپل و ... از اینکه

adobe پیشرفت چشمگیری داشته به خودشون دارن میلرزن؛ مخصوصاً فلش که هر ورژن جدید تری که بیرون میاد ماکروسافت و ...

بیشتر خودشون رو تو خطر میبینن .اینکه فلش نخواد تو زمینه موبایل ادامه بده هدر دادن همه زحماتش هست و بعید هست

اما 1 نکته وجود داره که بدون تعصب رو فلش میگم اونم اینه که تو آینده نه چندان دور فلش از این که هست فراگیرتر میشه و شاید حتی

ماکروسافت مجبور بشه مثل مدیا پلیرش ، فلش پلیر رو اتوماتیک با نصب ویندوز(مسخره ترین سیستم عامل) نصب کنه!!!!!

آخرین ویرایش:

mohammadfard

کاربر فعال
با سلام خدمت دوستان عزیزم

آقا چند سال پیش من یادم وقتی اسمه Sliver light اومد همه گفتن دیگه کاره فلش تمومه ، دیگه فلش نابود شد ، فلش رو باید انداخت دور و ... نمی دونم الان اون دوستان چی می گن . (سیلور لایت هم قوی هست اما هر کدام کاربرد های خودشون رو دارن ) الان هم شده مثل همون موقع .
بعدش که html5 اومد یکنفر تو یک وبلاگ نوشت که فلش به پایان راه رسیده (بعضی از دوستان فکر می کنن با فلش فقط بنر می سازن)

البته این رقبا یک نکته بسیار مثبت هم داره و اون هم اینکه Adobe نرم افزار Flash رو قوی تر می کنه .
نمی شه نرم افزاری که میلیون ها دلار برای یک شرکت سود آوری داره یک شبه نابود بشه.

یا علی

benyamin_pc

Well-Known Member
درسته که ie 10 پلاگین رو برداشته اما اگر شما با مرورر جدید وب گردی بکنید در جایی که فلش نیاز داشته باشد پلاگین مربوطه نصب خواهد شد یعنی توکار هست.

این هم تحلیلی است کوتاه مربوط به هیاهوی خبری این روزها پیرامون فلش
سیاست ادوبی درباره فلش پلیر

اینو تو همون لینکی که داده بودم جناب اسیستانت توضیح داده بودن
صفحه بعدشم ی نظری در مورد سایت نارنجی داده بود یکی که راست گفته بود

benyamin_pc

Well-Known Member
البته تو ویندوز 98 فلش پلیر 5 باهاش نصب هم میشد البته پلاگینش
و البته ویندوز مسخره نیست و به این بحث بر نمیگرده و همه اینا بازیهائیه که معناش طرفداریه فلش از مایکروسافته

michelangelo

Well-Known Member
تایید خبر پایان زندگی فلش پلیر بر روی ابزارهای موبایل توسط ادوبی

adobe-flash.png

همانگونه که در تاپیک های گذشته خواندید که سایت ZDnet به مدارکی دست یافته که قرار است شرکت ادوبی توسعه فلش پلیر بر روی ابزار های موبایل را متوقف کند. خب، مثل اینکه حق با آنها بود. سایت ادوبی با انتشار مقاله ای، اعلام کرده که این شرکت توسعه و فعالیت بر روی فلش پلیر برای ابزارهای موبایل را متوقف کرده و به جای آن به تحقیق و نوآوری در زمینه HTML5 خواهد پرداخت. البته این شرکت گفته که علاوه بر پشتیبانی امنیتی فلش در موبایل ها به توسعه این پلتفرم در کامپیوترها ادامه خواهد داد.
آدرس مقاله در سایت ادوبی :

آدرس خبر در سایت ZDNet :​

منبع : نارنجی

BehrouzPc

پــــادشــاه فــلــــش
به نظر بنده این خبر بیشتر جنبه آمارگیری بازتاب نظرات کاربران و توسعه دهندگان هست، اگه اول آورین بود بیشتر به دروغ آوریل شبیه بود...
ولی در کل این موضوع به هیچ وجه به جنبه های برنامه ها مثل air و ... که هم اکنون بر روی اکثر گوشی های جدید امکان نصب دارد طلمه ای وارد نکرده است و نخواهد کرد
به نوعی حرکت از دیدن فلش ها در گوشی ها توسط فلش پلیر به استفاده از نرم افزارهای خاص برای هر هدف می باشد که از جهتی شاید تصمیم درسی باشد

البته این که آیا این چنین تصمیم ها در آینده عوض شود و یا خیر هنوز به نظرم خیلی قطعی نیست و باید در انتظار نتایج و تصمیمات آینده باشیم...

موفق و پیروز باشید

Nitron

Member
نظرات و انتقادات همه ی دوستان جالب بود ! اما همه ی این ها در حد همین انجمن هست و صحبتای ما به گوش ادوب نمیرسه!
اگر از تعصب بگذریم , چیزی نمی بینیم جز حمایت , پشتیبانی و تبلیغات بیش از حد و سرسام آور از رقبای جدید و بزرگی مانند Silverlight و HTML5 که همه ی این ها چیزی جز به لرزه در آوردن موقعیت فلش نیست !
اما یه سوال : چرا فلش با این سابقه ی زیاد نتونست مانند دوستانش یعنی نرم افزار های فتوشاپ و افترافکتز و ... (که با وجود رقبای ریزو درشت , انقدر از رقبا فاصله گرفتن که انگار اصلا رقیب ندارن!!!) بی رقیب و یکه تاز بشه؟
جوابش اینه که فلش همه کاره هست!
کدوم نرم افزار هست که بتونه مثل فلش هم انیمیشن بسازه , هم وبسایت طراحی کنه , هم برنامه بسازه و بازی سازی هم بلد باشه؟
اما
اما با این همه قابلیت , رقبای فلش از یک نقطه ضعف استفاده می کنن و اون هم تمرکز در یک کار هست نه همه کار!!!
ادوب فلش رو از بستر آینده دار یعنی موبایل کنار کشید تا همچنان جاوا سلطان موبایل باقی بماند , در صورتی که این بستر در آینده ی فلش بسیار موثر بود تا این نرم افزار به محبوبیت خود باز گردد , وضعیت فلش (مثل رنگ همیشگیش) قرمز هست , این موضوع رو نشانه ی پر زرقو برق فلش , یعنی اکشن اسکریپت 3 میگه !
طبق آمار سایت رسمی و معتبر TOIBE (که محبوب ترین و بهترین زبان های دنیا را در یک جدول رده بندی می کند) زبان اکشن اسکریپت 3 نسبت به دو سال قبل , با 13 پله سقوط در رده ی 31م جهان قرار گرفته (این یعنی افتضاح) که به معنی کم شدن شدن کاربران فلش و حضور پر قدرت زبان های جدید است (برای دیدن این آمار به این آدرس مراجعه کنید:
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
حال که سیستم عامل های معروف موبایل و کامپیوتر (اعم از ویندوز , مکینتاش و ...) حاضر به صلح با فلش نیستن بهتره که سهام فلش به شرکت گوگل سپرده بشه چون گوگل بهترین سیستم عامل هارو برای موبایل و PC داره (Android - Chrome) که به این نرم افزار محبوب کمک بسیار زیادی می کنه (علاوه بر این گوگل با ادوب نسبت به اپل و مایکروسافت مهربان تره!) ,
حالا باید ببینیم که در نسخه ی جدید فلش چه تغییراتی پدید میاد که مطمئنا در روند این نرم افزار نقش مهمی خواهد داشت.

جدیدترین ارسال ها

بالا