شروع عملیات ساختمانی قبل از صدور پروانه + اقدامات ناظر

panaham

New Member
برخی از مالکان یا سازندگان با نادیده گرفتن قوانین ساخت و ساز به دلایل مختلف مثل اینکه نمی‌خواهند مجری ذی‌صلاح معرفی کنند، اقدام به شروع عملیات ساختمانی قبل از صدور پروانه می‌نمایند. این اقدام غیرقانونی علاوه بر ایجاد اختلال در ساخت و ساز، می‌تواند عواقب حقوقی و قضایی جدی برای متخلفان (مالک یا سازنده) و حتی ناظر به همراه داشته باشد.

شروع عملیات ساختمانی قبل از صدور پروانه​

مسئولیت‌های مهندس ناظر بر اساس قوانین جاری، از زمان صدور پروانه ساختمانی یا بعد از گذشت 15 درصد از مدت قرارداد نظارت آغاز می‌شود. بنابراین در صورت شروع عملیات ساختمانی قبل از صدور پروانه یا بدون اطلاع ناظر، تبعات قانونی و عواقب آن به عهده مالک (سازنده) پروژه است. برای اطلاع از مراحل صدور پروانه تخریب و نوسازی روی لینک آبی کلیک کنید.

البته مهندس ناظر موظف است در صورت شروع عملیات ساختمانی، مراتب را به صورت کتبی به شهرداری و سایر مراجع ذی‌ربط گزارش داده و از ادامه عملیات غیرمجاز جلوگیری نماید تا سلب مسئولیت شود. توصیه می‌کنیم ویدئو زیر را که مربوط به بخش گزارش نویسی از آموزش نظارت و اجرای ساختمان است را مشاهده کنید.

ناظر قبل از صدور پروانه باید چه مدارکی را مهر و امضا کند؟​

مجموعه اقداماتی که مهندس ناظر قبل از صدور پروانه ساختمانی باید انجام دهد شامل موارد زیر است:

1. امضا قرارداد نظارت: بعد از شناسایی کیفی پروژه، برگزاری جلسات هماهنگی با مالک، صحبت در مورد روند پیشرفت ساخت و بررسی نقشه‌ها، اولین قدم برای شروع عملیات ساختمانی امضای قرارداد نظارت است.

2. امضا برگه تعهد نظارت: کلیه مسئولیت‌های قانونی و تعهدات ناظر پروژه در این برگه ذکر شده که باید هم‌زمان با قرارداد نظارت توسط ناظر و مالک امضا شود. برای دانلود برگه تعهد نظارت سازه، معماری، برق و مکانیک روی لینک آبی کلیک کنید.

3. تکمیل و امضا فرم اعلام مشخصات واحدهای قابل احداث و شناسنامه‌ فنی ساختمان: بر اساس ماده 6 مهندسان ناظر مکلفند اطلاعات مندرج در شناسنامه فنی ساختمان را با پروانه ساختمان و نقشه‌های مصوب ضمیمه آن تطبیق داده و آن را مهر و امضا نمایند. اما با توجه به این که هنوز پروانه ساختمانی صادر نشده، قبل از امضا باید موارد زیر در فرم نوشته شود:

مشخصات درج شده در جداول بالا بر اساس وضعیت موجود و دستور نقشه صادره از سوی شهرداری و قبل از صدور پروانه ساختمانی صادر شده است. مطابق ماده ۶ از دستورالعمل صدور شناسنامه فنی ساختمان به شماره …….. مورخ …….. وزارت راه و شهرسازی اینجانب مکلفم اطلاعات مندرج در شناسنامه فنی ساختمان و نقشه‌های مصوبه ضمیمه آن را تطبیق داده و با توجه به عدم صدور پروانه ساختمانی امکان تطبیق میسر نیست. چنانچه در صورت صدور پروانه ساختمانی مغایرتی بین مشخصات جداول بالا و پروانه ساختمانی وجود داشته باشد، اینجانب به عنوان مهندس ناظر مسئولیتی نداشته و شهرداری موظف به اصلاح مشخصات فوق در شناسنامه فنی ساختمان است.
4. امضا فرم عوارض و نقشه سازه نگهبان و چک لیست و غیره: در صورتی که با جزئیات کامل باشد.

حتما به این نکته توجه کنید که لازم نیست برگه‌هایی که به شما مربوط نیست را امضا کنید.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا