شبکه‌هاي علمي‌کشور و مترواترنت تا پايان سال زير بار مي‌روند

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


شبکه‌هاي علمي‌ کشور و مترواترنت تا پايان سال به بهره‌برداري مي‌رسند.


به گزارش عصر ارتباط، اين پروژه‌ها که با نشان ملي و به‌عنوان پروژه‌هاي نمونه در رابطه با شبکه ملي اينترنت تعريف شده‌اند، آماده بهره‌برداري هستند اما راه‌اندازي آن‌ها در ديگر استان‌ها حکايت ديگري دارد.


شبکه‌هاي علمي ‌کشور و مترواترنت که در استان‌هاي کرمان، قم و تهران به عنوان پايلوت اجرا شده‌اند، در ديگر استان‌ها از سوي معاونت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات اجرا نخواهند شد بلکه شرکت مخابرات ساير استان‌ها مي‌توانند در صورت تمايل تجربيات راه‌اندازي آن‌ها را اقتباس کرده و از آن بهره‌مند شوند.


عبدالمجيد رياضي –معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات- ادامه راه‌اندازي اين پروژه‌ها را بر عهده شرکت مخابرات خصوصي مي‌اندازد و مي‌گويد: شرکت مخابرات ايران اکنون پس از خصوصي‌سازي مي‌تواند از اين دو استان به عنوان نمونه مشابه براي راه‌اندازي آن در ديگر استان‌ها استفاده کند.


گرچه شرکت مخابرات ايران بسياري از پروژه‌ها و طرح‌هاي توانمندسازي خود را به بعد از خصوصي‌سازي و خروج از سايه حاکميت دولت موکول کرده بود اما به نظر مي‌رسد وزارت ارتباطات هنوز هم براي اين شرکت برنامه‌هايي دارد.


رياضي درباره احتمال عدم تمايل شرکت مخابرات ايران به راه‌اندازي اين پروژه‌ها در ديگر استان‌هاي کشور، گفت: شرکت مخابرات ايران ناگزير بايد به اين سمت برود زيرا تقاضا به قدري زياد است که شبکه‌هاي موجود پاسخگو نيستند.


او گفت: شرکت مخابرات ايران اگر بخواهد کاربردهاي زيادي را مانند سرويس‌هاي الکترونيکي همچون دولت الکترونيکي، آموزش الکترونيکي، سلامت الکترونيکي و حتي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها را اجرا کند، ناگزير بايد شبکه‌هاي استاني بسيار قوي ايجاد شود که پاسخگوي اين مسايل باشد زيرا اگر اين شبکه‌ها را اجرا نکنند، نمي‌توانند کاربردها را پياده‌سازي کنند.


پروژه‌هاي شبکه علمي ‌کشور و مترواترنت که بيش از دو سال از زمان مطرح شدن، برگزاري مناقصه‌ها و اجراي آن مي‌گذرد، عليرغم هزينه‌هاي بسيار هنوز زير بار نرفته اما رياضي اميدوار است اجراي اين پروژه‌ها در استان‌هاي ديگر به راحتي قابل پياده‌سازي باشند و مسايل و مشکلات فني و مالي پيش آمده در استان‌ها پايلوت را نداشته باشد.


معاون فناوري اطلاعات وزير ارتباطات، اين سه شبکه را که تاکنون ماحصل مطرح شدن پروژه شبکه ملي اينترنت بوده و قسمتي از اين شبکه نيز محسوب مي‌شود، همچون ديگر طرح‌هاي ملي اين معاونت وزارت ارتباطات بي‌نظير توصيف مي‌کند که تمام پروتکل‌هاي مورد نياز شبکه‌هاي ارتباطي مخصوصا اينترنت را فراهم مي‌کند و تمام کاربردهاي مختلف را نيز مي‌تواند پشتيباني کند.


او گفت: فاز تهران شبکه علمي‌ کاملا پايان يافته و آماده بهره‌برداري است اما دانشگاه‌ها بايد آمادگي پيدا کنند و در سطح دانشگاه‌ها نيز يکسري سوييچ‌ها نصب شود که بتوان به‌صورت همزمان چند سرويس را روي آن ارايه داد.


رياضي معتقد است: با استفاده از اين شبکه، دانشگاه‌ها هم مي‌توانند از پهناي باند اينترنت خيلي وسيع، پهناي باند شبکه ملي اينترنت و پهناي باند شبکه علمي ‌اروپا يا همان ژئانت2 که امکانات آن تامين شده و به‌زودي به بهره‌برداري مي‌رسد، استفاده کنند و امکانات خود را نيز براي استفاده ساير دانشگاه‌ها به مشارکت بگذارند.


شبکه علمي ‌فاز تهران 50 دانشگاه را تحت پوشش قرار مي‌دهد و در فاز بعدي نيز که به‌زودي آغاز مي‌شود، با استفاده از شبکه‌هاي مترواترنت قم و کرمان، شبکه علمي‌ نيز به صورت همزمان در دو استان قابل اجرا است که به وسيله پهناي باند خيلي زياي به‌صورت مستقيم به شبکه علمي ‌تهران متصل مي‌شوند.


شبکه مترواترنت در استان‌هاي کرمان و قم قرار است بستر مناسب پياده‌سازي الگوي دولت الکترونيکي و کارت هوشمند ملي را در اين دو استان‌ فراهم کند که بيش از يک سال از وعده راه‌اندازي و افتتاح آن مي‌گذرد اما هنوز خبري از آن به گوش نمي‌رسد.


مترواترنت اولين پوشش شبکه‌اي است که مشترکان معمولي سنتي و تجاري را به شبکه ملي اينترنت متصل مي‌کند و شامل نهادهاي مختلف مانند دفاتر خانگي و کوچک، کسب و کارهاي متوسط، واحدهاي چند اجاره‌اي و واحدهاي چند مسکني است.


گرچه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات هدف بلند پروازانه‌اي را براي شبکه علمي‌ با سرعت پايين پهناي باند اينترنت در ايران در نظر گرفته است اما قصد دارد استفاده اشتراکي از امکانات دانشگاه‌هاي مختلف را فراهم کند تا محتويات علمي ‌توليد شده تمامي‌ دانشگاه‌ها در اختيار دانشجويان کشور قرار بگيرد.


شبکه علمي ‌وزارت علوم با هدف ايجاد بسترهاي لازم و سرويس‌هاي مناسب جهت سهولت دسترسي کاربران به منابع علمي ‌فعاليت مي‌کند و ايجاد بستر مناسب انتقال و توليد اطلاعات، ايجاد ارتباط بين مراکز و موسسات علمي‌ و دانشگاهي از اهداف راه‌اندازي آن به شمار مي‌رود.



منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا