طراحی سایت
Member
[FONT=&]مقدمه
[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]دنياي امروز دنياي اطلاع رساني است. در صحنه رقابت تنگاتنگي كه امروزه بين شركتها و موسسات وجود دارد، يكي از اصول اوليه براي بقا و پيشرفت اطلاع رساني صحيح و لحظه به لحظه است. واضح است كه اولين وسيله ارتباطي و اطلاعاتي در عصر حاضر شبكه جهاني اينترنت ميباشد. تقريبا هيچ شركت يا موسسه اي را در دنيا نميتوانيد پيدا كنيد كه در زمينه كاري خود موفق باشد بدون اينكه از طريق وب سايت اينترنتي خود را به ديگران معرفي كرده باشد. با توجه به اهميت بالايي كه پايگاه هاي اينترنتي در دنياي تجارت دارند،معمولا مديران ارشد شركتها تمايل دارند خود شخصا بر محتويات آن نظارت داشته باشند اين در حالي است كه آنان معمولا فاقد دانش فني در مورد نحوه طراحي و توليد و ايجاد تفكرات در يك سايت اينترنتي هستند. در اين موارد سيستم مديريت محتوا ميتواند بهترين راه حل باشد.
[/FONT]
[FONT=&]2-1 : تاریخچه [1][/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]در سال 1995 تعداد کاربران اینترنتی تنها 13 میلیون نفر در سراسر جهان را شامل می شد ، این در حالی است که این رقم در سال 2005 یعنی فقط ده سال بعد به 1 میلیارد نفر رسید . این رشد انفجاری موجب شد تا کاربران زیادی به لزوم استفاده از اینترنت و وب پی برده و در فاصله این سالها ، تعداد صفحات وب بر روی شبکه جهانی وب , به 60 میلیارد صفحه رسید . این نیاز روز افزون , شرکتهای طراح وب را بر آن داشت تا با طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای جامع همه منظوره که منطبق بر نیاز اغلب مشتریان باشد و به صورت قالبی منعطف بتوان بیشتر وب سایتهای اینترنتی را با آنها راه اندازی کرد . اینگونه نرم افزارها را بعدها نرم افزارهای مدیریت محتوا یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] نامیدند .[/FONT][FONT=&]
اما ایراد اینگونه نرم افزارها این بود که یک تعامل یک سویه با مخاطبان برقرار می نمود و فقط در راستای اطلاع رسانی به ایشان ، طراحی و پیاده سازی شده بود . این در حالی بود که بازدیدکنندگان از سایتهای اینترنتی به دنبال سایتهایی بودند که به نوعی در گوشه ای از آن سهمی داشته باشند . با توجه به این موضوع ، پرتال های اینترنتی پا به عرصه وجود گذاشتند و با ارائه سرویسهای دو سویه ، مخاطبان سایت را در بروز رسانی سایت سهیم کردند .
[/FONT]
[FONT=&]3-1 : سیستم مدیریت محتوا
[/FONT]
[FONT=&]سيستم هایی كه امروزه در وب به نام [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] شناخته ميشوند مخفف [/FONT][FONT=&]Content Management System[/FONT][FONT=&] ميباشند كه يك برنامه نرم افزاري روي سرور هستند و به مدير سايت اجازه ميدهند تا بدون نياز به طراحي دوباره سايت محتواي سايت را تغيير دهد.سیستم های مدیریت محتوا عبارتست از سیستمی که بتوان به وسیله آن سه عمل اصلی : ایجاد ، مدیریت و سطح بندی اطلاعات را انجام داد.
سیستم های مدیریت محتوای دارای قابلیتهای زیادی بوده و بسته به نوع محتوا کارایی آنها نیز فرق می کند به عنوان مثال اگر محتوای شما تصویر یا فیلم باشد برای مدیریت و سطح بندی آن نیاز های متفاوت تری نسبت به محتوای متنی دارید یا اگر محتوای شما صوتی باشد این امر کاملا متفاوت خواهد شد.
[/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها انواع مختلفی دارند که مشهورترین آنها «سیستمهای مدیریت محتوای وب» هستند که با نام [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&] خطاب میشوند.این نوع از سیستمهای مدیریت محتوا به قدری مشهور و محبوب هستند که زمان بحث از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها تا از نوع دیگری از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بحث نشود منظور همان [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&] ها هستند. به زبان دیگر، وقتی میگوییم یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] یا «سیستم مدیریت محتوا» یعنی از سیستمهای مدیریت محتوای وب بحث میکنیم مگر آن که نوع خاصی از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را مشخص کنیم.
[/FONT]
[FONT=&]4-1 : سیستم مدیریت محتوای وب [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&]ها معروفترین نوع سیستمهای مدیریت محتوا هستند، در تعریف سادهتر: «سیستمهای مدیریت محتوای وب (یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها) نرمافزارهایی هستند که مسئولیت مرتبسازی، نشر و کنترل محتوای وب مانند مقالات، اخبار، تصاویر و ... را به عهده دارند.» [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برروی سرورها نصب میشوند و شما میتوانید از آنها استفاده کنید.
سيستم مديريت محتواي سايت اين امكان را به شما ميدهد خودتان سايت خود را توليد كرده و آن را به طور كامل مديريت نماييد و براي اين امر نياز به دانش تخصصي در اين زمينه نداريد. با استفاده از اين نرم افزار بسيار ساده تر از آنچه تصور كنيد ميتوانيد بخشهاي مختلف سايت خود را مديريت كنيد بخشهاي جديد ايجاد كرده و به سايت خود اضافه كنيد و يا محتويات آنها را تغيير دهيد. براي اين منظور حتي لازم نيست اطلاعات را مجددا بر روي وب سرور خود بارگذاري كنيد. كليه اين تغييرات بلافاصله پس از آنكه دستور تغيير وارد ميشود اعمال ميشوند همه چيز بسيار ساده تر از آنچه شما تصور ميكنيد انجام خواهد شد.[/FONT][FONT=&]
برای نمونه اگر شما قصد راه اندازی یک سایت خبری را دارید، کافیست [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مورد نظر خود را برروی سرور وب یعنی همانجایی که قرار است سایتتان باشد نصب کنید، سپس با نام کاربری و کلمهیعبور مدیریت وارد آن شوید و اخبار خود را ارسال کنید.لازم نیست شما بدانید که یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] پشت پرده چه میکند، زیرا شما [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را نمینویسید، در حقیت تعداد بسیار زیادی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برروی اینترنت موجود هستند که کافیست یکی از آنها را دانلود کنید و سپس برروی سرور خودتان نصبش کنید.[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]1-4-1 : چرا از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها استفاده میکنیم
[/FONT]
[FONT=&]یکی از مشکلاتی که تا امروز به نوعی باعث می شد تا افراد کمتری به فکر داشتن یک وب سایت بیافتند شاید نداشتن تخصص کافی و هزینه های بالای آن بوده، ولی امروزه با دسترس بودن سیستم [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] دیگر تمامی این مشکلات رفع شده و حتی دانش آموزان نیز می توانند بدون داشتن تخصص کافی و با کمترین هزینه وب سایت های مورد علاقه خود را راه اندازی نمایند.
سیستمهای مدیریت محتوا یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها ابزارهایی هستند که مدیریت سایت شما را بسیار سادهتر میکنند، شما بدون نیاز به دانش کامپیوتر میتوانید صاحب سایتی شوید که به سادگی اخبار یا مقالات خود را در آن منتشر کنید، کاربران میتوانند در آن عضو شوند، رایگیری در آن برگزار کنید، فروشگاه الکترونیکی داشته باشد، کابران با یکدیگر به بحث و گفتگو بپردازند، تصاویر خود را به صورت گالریهای تصاویر به اشتراک بگذارید و بسیاری فعالیتهای دیگر که بسته به نرمافزار [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] شما میتواند متفاوت باشد.سادگی در ارسال و تغییر محتوا، مهمترین دلیل برای استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] هاست.
اگر میخواهید صاحب یک وبسایت باشید و نمیخواهید از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها استفاده کنید؛ در این صورت باید دست کم با زبان [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]XHTML[/FONT][FONT=&] و نیز [2][/FONT][FONT=&]CSS[/FONT][FONT=&] و [3][/FONT][FONT=&]FTP[/FONT][FONT=&] آشنایی کامل داشته باشید، این البته زمانیست که میخواهید یک وب سایت یک طرفه یا یک صفحهی شخصی داشته باشید، اگر بخواهید یک وب سایت دوطرفه و پویا داشته باشید که کاربران نیز مشارکتی داشته باشند (مثلا نظر دادن، شرکت در انتخابات و ...) در این صورت این دایره بازتر شده و شما نیاز به آشنایی با یک زبان برنامه نویسی وب مانند[/FONT][FONT=&]PHP[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Python[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Perl[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Ruby[/FONT][FONT=&] را خواهید داشت.[/FONT][FONT=&]
همچنین اگر میپندارید که [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها فقط برای کاربران تازهکار یا برای افرادی است که با کامپوتر آشنایی ندارند ساخته شده است سخت در اشتباه هستید، چرا که [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای تمام طیف مصرف کنندگان وب هستند، در حقیقت چه کاربر تازهکار باشید چه برنامه نویسی حرفهای همواره میتوانید از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای کارهای خود استفاده کنید. [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای کسانی نوشته شدهاند که میخواهند در وقت خود صرفه جویی کنند، شما در عوض صرف وقت برای ایجاد سیستمی برای مدیریت وب سایتتان وقت خود را برای بهبود روش مدیریت و اطلاعات منتشر شده در وب سایتتان میکنید. اگر برنامه نویسی حرفهای قصد راه اندازی سایتی را داشته باشد بجای صرف چندین ماه برای نوشتن یک سیستم برای مدیریت کارهایش میتواند از یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برای انجام کارهایش استفاده کند، در بدترین حالت اگر هیچ [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای قابلیتهای مورد نیازش را نداشته باشد (که بعید است) میتواند با کمک به برنامه نویسان در گسترش [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها کمک کند و قابلیتهای مورد نیاز خود را [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] اضافه کند. این در حقیقت همان قانون بسیار معروف «نرمافزارهای آزاد» است که میگوید «چرخ را از ابتدا اختراع نکنید، در بهبود کارایی چرخ اختراع شده کمک کنید.»
برخي از مزاياي كليدي استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]:
1. مديريت محتوا به صورت غيرمتمركز
2. عدم نياز به تسلط به [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&]
3. تنظيم سطوح دسترسي و تعيين نقش كاربران
4. طراحي هماهنگ و نماي هميشگي
5. تفكيك اطلاعاتِ متن، صفحه بندي و منوها
6. به روز بودن اطلاعات
7. قابليتهاي پيشرفته وب
8. استفاده هاي گوناگون از تصاوير و متن[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]2-4-1 : انواع [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها دارای انواع گوناگونی هستند . از نظر طرز تلقی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] از محتوا و سیاست کلی و محور بروزرسانی , سیستم های مدیریت محتوا می توانند در یکی از دو دسته ی :[/FONT][FONT=&]
1. سیستم مدیریت محتوای صفحه محور ([/FONT][FONT=&]Page base CMS[/FONT][FONT=&])[/FONT][FONT=&]
2. سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور ([/FONT][FONT=&]Future Base CMS[/FONT][FONT=&])[/FONT][FONT=&]
قرار گیرد .[/FONT][FONT=&]
همچنین میتوان [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را به دو دسته ی رایگان و تجاری تقسیم بندی کرد
[/FONT]
[FONT=&]1-2-4-1 : سیستم مدیریت محتوای صفحه محور ([/FONT][FONT=&]Page base CMS[/FONT][FONT=&])
[/FONT]
[FONT=&]این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها واحد اطلاعاتی وبسایت را صفحه در نظر گرفته اند . به عبارت دیگر سایت را هویتی متشکل از صفحات می دانند و لذا تمام سعی خود را مصروف مدیریت صفحه می کنند و به مدیر سایت امکان ایجاد صفحاتی مجزا , دارای لینک به دیگر صفحات , و قابل ذخیره سازی روی سرور هاست به یکی از فرمت های [/FONT][FONT=&]htm , html , asp , php , jsp[/FONT][FONT=&] , ... را می دهند . نقطه کمال اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها حداکثر پیاده سازی محیطی با توانایی های [/FONT][FONT=&]Microsoft Front Page[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] است . جستجو در این سایت ها بر اساس اطلاعات متنی موجود در صفحات است و عبارت [/FONT][FONT=&]Search[/FONT][FONT=&] شده را در هر صفحه ای که یافت , لینک آن صفحه را خواهد آورد.
استفاده از اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها دارای ویژگی ها و مزایا و معایبی است :[/FONT][FONT=&]
با اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها می توان وبسایت های مقیاس کوچک ([/FONT][FONT=&]Small Web[/FONT][FONT=&]) - از 10 صفحه تا 100 صفحه - و وب سایت های مقیاس متوسط ([/FONT][FONT=&]Medium Web[/FONT][FONT=&]) - از 100 صفحه تا 1000 صفحه - را پیاده سازی کرد . لکن راه اندازی سایت های مقیاس بزرگ ([/FONT][FONT=&]Large Web[/FONT][FONT=&]) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] هایی میسر نیست. زیرا اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها , اصولا از بانک اطلاعاتی[4] استفاده نمی کنند و ایجاد صفحات بصورت دستی است .اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها انعطاف پذیری فوق العادهای در طراحی دلخواه ظاهر گرافیکی صفحات اصلی و صفحات داخلی سایت در اختیار می گذارند به نحوی که کاربر می تواند هر کدام از صفحات داخلی خود را به نحو دلخواه طراحی کند.البته تغییر کلیات گرافیکی سایت از صفحات اول به صفحات داخلی , در هیچ وب سایت رسمی جایگاهی ندارد و اگر در سایتی مانند [/FONT][FONT=&]Yahoo[/FONT][FONT=&] با حرکت به صفات داخلی شمای سایت عوض می شود به این خاطر است که مثلا بخش آب و هوای یاهو [/FONT][FONT=&]Weather.Yahoo.com[/FONT][FONT=&] خود در واقع سایتی مجزا با کارکردی مجزا است که بصورت زیرمجموعه ای از مجموعه عظیم یاهو دیده می شود .
کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای مدیریت کند , باید تا حدود زیادی از طراحی وب و [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] سردر بیاورد . به عبارت دیگر کاربری این سیستم , مانند کاربری [/FONT][FONT=&]Microsoft Front Page[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] می باشد با این تفاوت که این نرم افزار تحت وب است .امروزه که نرم افزارهای [/FONT][FONT=&]Front Page Microsoft[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] خود امکان اتصال با وب هاست را دارند و کسی که به کاربری آنها آشنا باشد براحتی می تواند از روی کامپیوتر خود سایت را بصورت [/FONT][FONT=&]Page base[/FONT][FONT=&] مدیریت کند .
[/FONT]
[FONT=&]2-2-4-1 : سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور ([/FONT][FONT=&]Future Base CMS[/FONT][FONT=&])
[/FONT]
[FONT=&]این گونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان بنیان گذاری شده اند . به عبارت دیگر اکثر وبسایتهای اطلاع رسانی متشکل از بخش های مختلفی می شوند که معمولا عبارت است از : مدیریت منو ، مدیریت گالری تصاویر یا آلبوم عکس ، مدیریت اعضاء ، مدیریت لینکستان و ... .بنابراین ، در اینگونه از پرتال ها , مدیر سایت صفحات را مدیریت نمی کند , بلکه با استفاده از قابلیت های مذکور , اطلاعات را وارد در ساختار بانک اطلاعایتی می نماید و سپس خود [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] اطلاعات را در قالب صفحات سازماندهی خواهد کرد .به این ترتیب مدیر سایت بدون آشنایی با آنچه در پس پرده مسائل فنی اتفاق می افتد اطلاعات را در فرم ها وارد کرده و سیستم با ذخیره سازی این اطلاعات در بانک اطلاعاتی , سایت را سازماندهی می کند .
محاسن و معایب این گونه از پرتال ها عبارتند از :
با اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها می توان علاوه بر سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط , وب سایت های مقیاس بزرگ ([/FONT][FONT=&]Large Web[/FONT][FONT=&]) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر را نیز به راحتی طراحی و پیاده سازی نمود . زیرا اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند و ایجاد صفحات بصورت اتوماتیک است.اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها انعطاف زیادی در طراحی ظاهر گرافیکی ساختار کلی سایت ندارند و لذا همیشه شمای گرافیکی ثابتی بر همه صفحات حاکم است . گرچه طراحی داخلی صفحات می تواند بسیار قوی انجام شود . کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای مدیریت کند , لازم نیست از مسائل فنی طراحی وب و [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] سر در بیاورد . زیرا این کار به صورت اتوماتیک و پشت صحنه برای وی انجام می شود . اصولا کاربری و کار با این نرم افزارهای مدیریت محتوا قابلیت محور آسان تر ، دلپزیر تر و کاربر پسندتر می باشد ، زیرا برای ایجاد یک خبر ، به راحتی وارد بخش مدیریت اخبار شده و خبر مورد نظرتان را ایجاد می کنید و کاربران می دانند که برای ایجاد هر تغییری به چه بخشی مراجعه نمایند .
[/FONT]
[FONT=&]3-4-1 : مزایای استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]نسبت به طراحی سایت اختصاصی[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]صرفه جویی در زمان ایجاد و بروزرسانی وبسایت ها :
[/FONT]
[FONT=&]در حالی که طراحی و پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی به صورت اختصاصی , ماهها به طول می انجامد ، قراردادن اطلاعات سایتتان در قالب یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] از پیش طراحی شده ، بیش از یکی دو هفته طول نخواهد کشید . این صرفه جویی در زمان ، احتمالا محرک بسیار خوبی برای طراحی وب سایت شما با یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] است .یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] کلیه نیازهای مشتریان را پیش بینی کرده و پس از درخواست مشتری برای طراحی وب سایت ، کافی است نسخه ای از یک وب سایت طراحی شده توسط این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] بر روی اینترنت قرار گیرد . با این توصیف هزینه طراحی و پیاده سازی یک وب سایت به شدت کاهش می یابد.
[/FONT]
[FONT=&]پشتیبانی مطمئن تر :[/FONT][FONT=&]
با توجه به اینکه طراحی وب سایتهای اختصاصی ، معمولا یک بار برای شما و متناسب با نیاز شما انجام می شود و برای سایرین کاربردی ندارد ، لذا چنانچه تیم طراح سایت از پشتیبانی آن سر باز زد ، کس دیگری نیز نخواهد توانست وب سایتی که دیگران نوشته اند را پشتیبانی کند لذا نمی توانید تجارت خود را بر این اساس پایه ریزی نمایید . این در حالی است که شرکتهای طراحی وب سایت که صاحب پرتال های [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] می باشند [/FONT][FONT=&]مانند نونگار با پرتال [/FONT][FONT=&]Lemon[/FONT][FONT=&]، با تعداد زیادی مشتری مواجه اند که قبلا برای ایشان از پرتال ایشان استفاده نموده اند . طبیعتا این شرکتها می بایست پشتیبانی کاملی از سیستم مدیریت محتوای خود به عمل آورند.
[/FONT]
[FONT=&]انعطاف پذیری بیشتر :
[/FONT]
[FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بسیار انعطاف پذیرتر از وبسایت های خاص منظوره اند.لذا می بایست از مستندات , آموزش و سادگی بیشتری برخوردار باشند.
[/FONT]
[FONT=&]امنیت بالاتر وبسایت :
[/FONT]
[FONT=&]با عنایت به اینکه تعداد زیادی وبسایت به کمک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها راه اندازی شده است ، لذا شرکت طراح دائما در حال رفع ایراد , ارتقاء قابلیت ها و افزایش امنیت آن است .
شما می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می نمایید : وقتی شما از شرکت طراح سایتی می خواهید تا وب سایت اختصاصی برای شما طراحی کنند ، نمی دانید نهایتا برآیند تلاشهای انجام شده بعد از چندین ماه در آن شرکت چه خواهد شد و آیا محصول نهایی ، همان چیزی است که شما در ذهن می پروراندید . این در حالی است که وقتی شما طراحی سایت خود را با یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] انجام می دهید ، می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می کنید.
[/FONT]
[FONT=&]4-4-1 : انتخاب و نصب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مناسب[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]با توجه به رشد روزافزون برنامه های مدیریت محتوا ([/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]) انتخاب بهترین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] بر اساس نیازهای کاربران کمی مشکل شده است . انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] را میتوان در 5 مرحله خلاصه کرد:
1. قبل از هر چیز باید مشخص کنید که قصد ایجاد چه نوع سایتی را دارید؟ آیا سایت شما [/FONT][FONT=&]Portal[/FONT][FONT=&] است و براساس روابط متقابل کاربر و مدیران سایت است؟ آیا سایت شما تنها یک [/FONT][FONT=&]Weblog[/FONT][FONT=&] است و شامل نوشته های روزمره می شود؟ آیا یک سایت آماری با هدف اطلاع رسانی می خواهید؟ آیا سایت شما یک محیط برای انجام یک پروژه تیمی است؟شاید سایت شما یکی یا ترکیبی از موارد فوق باشد.این اولین و مهمترین گام در تصمیم گیری است.با جواب دادن به پرسش های بالا شما میدان بازی خود را از نظر بزرگی می شناسید و وارد بازی می شوید.
[/FONT][FONT=&]۲. [/FONT][FONT=&]گام بعدی این است که مشخص کنید چه ویژگی ها و امکاناتی مورد نیاز شما است؟ آیا قصد نمایش اطلاعات به صورت پویا ([/FONT][FONT=&]Dynamic[/FONT][FONT=&]) را دارید و یا ایستا ([/FONT][FONT=&]Static[/FONT][FONT=&])؟ آیا نیاز به یک تقویم وقایع و رویدادها دارید؟آیا نیاز به یک بخش [/FONT][FONT=&]Upload/Download[/FONT][FONT=&] دارید؟ آیا یک آلبوم تصاویر هم می خواهید؟ آیا به یک سیستم نظرسنجی و برآورد نیاز دارید؟ آیا نیاز به یک تابع ترجمه دارید؟موارد بالا [/FONT][FONT=&]Modules[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Plug-ins[/FONT][FONT=&] نامیده می شوند و عموما به صورت امکانات افزودنی[5] به هسته سیستم هستند.(بعضی مواقع این امکانات در سیستم مبنا فراهم شده اند) بیشتر سیستم های عرضه شده از [/FONT][FONT=&]Module[/FONT][FONT=&] های متعددی پشتیبانی می کنند اما ممکن است این امکانات جاری در نسخه های بعدی سیستم پشتیبانی نشوند و سازگار با تغییرات نباشند.
3. زمانی که سیستم مبنا و [/FONT][FONT=&]Module[/FONT][FONT=&] های مورد نیاز خود را مشخص کردید،باید به نحوه نمایش[6] سایت خود دقت کنید. در حال حاضر بیشتر [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها امکان استفاده از [/FONT][FONT=&]CSS[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Template[/FONT][FONT=&] را فراهم می آورند که این امکان را به شما می دهند که به سرعت ظاهر سایت خود را تغییر دهید. محتویات مشابه با ظواهر مختلف می توانند یک منظره کاملا دراماتیک را ترسیم کنند! این منظره می تواند خیلی جذاب باشد و یا برعکس. همه چیز به تصور شما بستگی دارد! خبر خوب این است که اگر شما فردی خلاق یا هنرمند نیستید،نباید غصه بخورید زیرا منابع متعددی در اطراف شما وجود دارد که می تواند به شما کمک کنند! این منابع به صورت [/FONT][FONT=&]Template[/FONT][FONT=&] هایی هستند که توسط افرادی خلاق طراحی شده اند و در دسترس عموم قرار داده شده اند. شما می توانید این قالب ها را [/FONT][FONT=&]Download[/FONT][FONT=&] کرده به سایت خود اضافه کنید و با این کار رنگ و بوی تازه ای به سایت خود بدهید!
4. وقتی که لایه نمایش سایت خود را تعریف کردید باید روی محتویات سایت خود تمرکز کنید.محتوا خیلی خیلی مهم است! بدون محتوا، هر چقدر هم که سایت زیبایی داشته باشید، فایده ای ندارد! سایت شما بی فایده است، هیچ کاربری حاضر نمی شود برای بار دوم به سایت شما سر بزند و کم کم سایت شما محو می شود! محتوای خوب باعث جذب مخاطب می شود، اگر یک سایت خبری دارید، داشتن امکان تبادل اطلاعات با منابع دیگر از طریق [/FONT][FONT=&]RSS[/FONT][FONT=&] مهم است.بسته به نوع سایت شما امکانات محتوایی مختلفی مطرح می شود.
5. هنگامی که تمام مراحل انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] را انجام داده اید، فقط یک قدم می ماند و آن نگهداری[7] و تجدید سایت[8] است. با گذشت زمان چه اتفاقی بر روی محتوای قدیمی می افتد؟ آیا آنها آرشیو می شوند و یا در دسترس می مانند؟ آیا این امکان وجود دارد که در صورت خرابی [/FONT][FONT=&]Server[/FONT][FONT=&] تمام سیستم بر روی یک محیط مجزا بازسازی مجدد شوند؟ آیا امکان گرفتن نسخه پشتیبان در سیستم وجود دارد یا این کار باید به صورت دستی صورت بگیرد؟
[/FONT]
[FONT=&]5-4-1 : یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] خوب باید به چه سوالاتی پاسخ دهد
[/FONT]
[FONT=&]· آیا این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] جزء [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] های رایگان است که فارسی شده است ؟
· مصادیق پشتیبانی از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] چیست ؟این پشتیبانی تا چه زمانی ادامه دارد؟
· کار کردن با [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برای یک آدم مبتدی غیر حرفه ای تا چه حد آسان است ؟
· آیا امکان افزودن قابلیت های اختصاصی برای کاربر که در [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] نیست وجود دارد ؟ یا مشتری تنها منحصر به قابلیت های [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] است ؟
· سرعت لود صفحات اولیه و صفحات داخلی آن چقدر است ؟
· جستجوی آن چه مطالبی را جستجو می کند؟ این جستجو تا چه حد سریع و قوی است ؟
· هنگام طراحی گرافیکی ساختار کلی سایت تا چه حد دست گرافیست باز است ؟
· ادیتور متن آن , به عنوان موتور ورود اطلاعات در سایت , چه امکاناتی دارد ؟[/FONT][FONT=&]
· آموزش مدیریت آن چگونه است ؟ آیا جلسات آموزشی , [/FONT][FONT=&]CD[/FONT][FONT=&] آموزشی دارد ؟[/FONT][FONT=&]
· آیا امکان تعامل دو سویه با کاربر را ایجاد می کند؟ به عبارت دیگر آیا می توان از کاربر نظرسنجی کرده یا با استفاده از فرم های الکترونیکی هر گونه اطلاعاتی را گرفت ؟
· [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] چه تمهیدی برای ارتقاء رتبه در موتور های جستجو[9] [/FONT][FONT=&]Yahoo[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Google[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]MSN[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Altevista[/FONT][FONT=&] و .... اندیشیده است ؟
· آیا امکان تهیه پشتیبان از اطلاعات سایت را فراهم می آورد ؟
· مدیریت عکس , گالری عکس , درج عکس در صفحاتش چگونه است ؟
· تبلیغات سایت را چگونه مدیریت می کند ؟
· آیا امکان ایجاد سایت به زبان های مختلف فارسی , روسی , انگلیسی , عربی و ... را دارد ؟
· آیا مرورگرهای اینترنتی مختلف مردم دنیا اعم از [/FONT][FONT=&]Mozila , IE , Safari , FireFox[/FONT][FONT=&] و ... را پشتیبانی می کند ؟
· چه تمهیدی در مورد امنیت سایت اندیشیده است ؟
· آیا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] زنده است ؟ یعنی هر چند وقت یکبار قابلیت های آن بهبود یافته و ارتقاء پیدا می کنند؟[/FONT][FONT=&]
· آیا محدودیت خاصی در میزان فضا , حجم اطلاعات و ... دارد؟
· آیا امکان مدیریت توزیع شده را فراهم می سازد ؟[/FONT][FONT=&]
· نمونه کارهای انجام شده با آن چه سایت هایی است ؟
· سيستمهاي عاملي كه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] با آنها سازگار است.
· از چه [/FONT][FONT=&]web- server[/FONT][FONT=&]هايي پشتيباني ميكند؟
· آيا بازديد كنندگان سايت شما، نزمافزار يا [/FONT][FONT=&]plug- in[/FONT][FONT=&] ديگري نياز دارند؟
· امكان ورود و خروج اطلاعات از سيستم به برنامه ديگر چگونه است؟
· راهنما و سندهاي ارائه شده چقدر نياز شما را براي تماس با بخش پشتيباني كاهش ميدهد؟
· آيا شركت پشتيباني 24 ساعته و موثر براي مشكلات احتمالي دارد؟
[/FONT]
[FONT=&]6-4-1 : [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مطلوب خود را از کجا بیابیم ؟
[/FONT]
[FONT=&]برای انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مطلوب برای کار، یکی از بهترین روشها نوشتن تمام امکانات مورد نیازتان برروی یک کاغذ است، حالا میدانید که به چه امکاناتی نیاز دارید و باید در میان [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]های مختلف جستجو کنید تا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای را که تمام یا بخش اعظمی از نیازهای شما را برآورده میکند بیابید. حتما به پارامترهای: تعداد کاربران، حداکثر هزینه، میزان گسترش سالانه و پنجسالانه، نوع مخاطب و هدف از راه اندازی وب سایت دقت نظر داشته باشید.
یکی از بهترین نقاط شروع برای مقایسهی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] های مختلف «دائرةالمعارف آزاد» یا [/FONT][FONT=&]Wikipedia[/FONT][FONT=&] است. میتوانید به صفحهی مربوطه[10] مراجعه کنید و لیستی نه چندان کامل از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها را در این صفحه ببینید. علاوه بر لیست کردن [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها در این صفحه مقایسهای کلی میان امکانات [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها انجام شده. در نهایت میتوانید با کلیک برروی نام هر [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] به صفحهی [/FONT][FONT=&]Wikipedia[/FONT][FONT=&] یا سایت اصلی آن [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مراجعه و اطلاعات بیشتری گردآوری نمایید.
[/FONT]
[FONT=&]واحد تحقیقات و توسعه نونگار[/FONT]
[FONT=&](طراحی و بهینه سازی سایت)[/FONT]
[FONT=&][email protected][/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]دنياي امروز دنياي اطلاع رساني است. در صحنه رقابت تنگاتنگي كه امروزه بين شركتها و موسسات وجود دارد، يكي از اصول اوليه براي بقا و پيشرفت اطلاع رساني صحيح و لحظه به لحظه است. واضح است كه اولين وسيله ارتباطي و اطلاعاتي در عصر حاضر شبكه جهاني اينترنت ميباشد. تقريبا هيچ شركت يا موسسه اي را در دنيا نميتوانيد پيدا كنيد كه در زمينه كاري خود موفق باشد بدون اينكه از طريق وب سايت اينترنتي خود را به ديگران معرفي كرده باشد. با توجه به اهميت بالايي كه پايگاه هاي اينترنتي در دنياي تجارت دارند،معمولا مديران ارشد شركتها تمايل دارند خود شخصا بر محتويات آن نظارت داشته باشند اين در حالي است كه آنان معمولا فاقد دانش فني در مورد نحوه طراحي و توليد و ايجاد تفكرات در يك سايت اينترنتي هستند. در اين موارد سيستم مديريت محتوا ميتواند بهترين راه حل باشد.
[/FONT]
[FONT=&]2-1 : تاریخچه [1][/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]در سال 1995 تعداد کاربران اینترنتی تنها 13 میلیون نفر در سراسر جهان را شامل می شد ، این در حالی است که این رقم در سال 2005 یعنی فقط ده سال بعد به 1 میلیارد نفر رسید . این رشد انفجاری موجب شد تا کاربران زیادی به لزوم استفاده از اینترنت و وب پی برده و در فاصله این سالها ، تعداد صفحات وب بر روی شبکه جهانی وب , به 60 میلیارد صفحه رسید . این نیاز روز افزون , شرکتهای طراح وب را بر آن داشت تا با طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای جامع همه منظوره که منطبق بر نیاز اغلب مشتریان باشد و به صورت قالبی منعطف بتوان بیشتر وب سایتهای اینترنتی را با آنها راه اندازی کرد . اینگونه نرم افزارها را بعدها نرم افزارهای مدیریت محتوا یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] نامیدند .[/FONT][FONT=&]
اما ایراد اینگونه نرم افزارها این بود که یک تعامل یک سویه با مخاطبان برقرار می نمود و فقط در راستای اطلاع رسانی به ایشان ، طراحی و پیاده سازی شده بود . این در حالی بود که بازدیدکنندگان از سایتهای اینترنتی به دنبال سایتهایی بودند که به نوعی در گوشه ای از آن سهمی داشته باشند . با توجه به این موضوع ، پرتال های اینترنتی پا به عرصه وجود گذاشتند و با ارائه سرویسهای دو سویه ، مخاطبان سایت را در بروز رسانی سایت سهیم کردند .
[/FONT]
[FONT=&]3-1 : سیستم مدیریت محتوا
[/FONT]
[FONT=&]سيستم هایی كه امروزه در وب به نام [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] شناخته ميشوند مخفف [/FONT][FONT=&]Content Management System[/FONT][FONT=&] ميباشند كه يك برنامه نرم افزاري روي سرور هستند و به مدير سايت اجازه ميدهند تا بدون نياز به طراحي دوباره سايت محتواي سايت را تغيير دهد.سیستم های مدیریت محتوا عبارتست از سیستمی که بتوان به وسیله آن سه عمل اصلی : ایجاد ، مدیریت و سطح بندی اطلاعات را انجام داد.
سیستم های مدیریت محتوای دارای قابلیتهای زیادی بوده و بسته به نوع محتوا کارایی آنها نیز فرق می کند به عنوان مثال اگر محتوای شما تصویر یا فیلم باشد برای مدیریت و سطح بندی آن نیاز های متفاوت تری نسبت به محتوای متنی دارید یا اگر محتوای شما صوتی باشد این امر کاملا متفاوت خواهد شد.
[/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها انواع مختلفی دارند که مشهورترین آنها «سیستمهای مدیریت محتوای وب» هستند که با نام [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&] خطاب میشوند.این نوع از سیستمهای مدیریت محتوا به قدری مشهور و محبوب هستند که زمان بحث از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها تا از نوع دیگری از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بحث نشود منظور همان [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&] ها هستند. به زبان دیگر، وقتی میگوییم یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] یا «سیستم مدیریت محتوا» یعنی از سیستمهای مدیریت محتوای وب بحث میکنیم مگر آن که نوع خاصی از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را مشخص کنیم.
[/FONT]
[FONT=&]4-1 : سیستم مدیریت محتوای وب [/FONT][FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]WebCMS[/FONT][FONT=&]ها معروفترین نوع سیستمهای مدیریت محتوا هستند، در تعریف سادهتر: «سیستمهای مدیریت محتوای وب (یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها) نرمافزارهایی هستند که مسئولیت مرتبسازی، نشر و کنترل محتوای وب مانند مقالات، اخبار، تصاویر و ... را به عهده دارند.» [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برروی سرورها نصب میشوند و شما میتوانید از آنها استفاده کنید.
سيستم مديريت محتواي سايت اين امكان را به شما ميدهد خودتان سايت خود را توليد كرده و آن را به طور كامل مديريت نماييد و براي اين امر نياز به دانش تخصصي در اين زمينه نداريد. با استفاده از اين نرم افزار بسيار ساده تر از آنچه تصور كنيد ميتوانيد بخشهاي مختلف سايت خود را مديريت كنيد بخشهاي جديد ايجاد كرده و به سايت خود اضافه كنيد و يا محتويات آنها را تغيير دهيد. براي اين منظور حتي لازم نيست اطلاعات را مجددا بر روي وب سرور خود بارگذاري كنيد. كليه اين تغييرات بلافاصله پس از آنكه دستور تغيير وارد ميشود اعمال ميشوند همه چيز بسيار ساده تر از آنچه شما تصور ميكنيد انجام خواهد شد.[/FONT][FONT=&]
برای نمونه اگر شما قصد راه اندازی یک سایت خبری را دارید، کافیست [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مورد نظر خود را برروی سرور وب یعنی همانجایی که قرار است سایتتان باشد نصب کنید، سپس با نام کاربری و کلمهیعبور مدیریت وارد آن شوید و اخبار خود را ارسال کنید.لازم نیست شما بدانید که یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] پشت پرده چه میکند، زیرا شما [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را نمینویسید، در حقیت تعداد بسیار زیادی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برروی اینترنت موجود هستند که کافیست یکی از آنها را دانلود کنید و سپس برروی سرور خودتان نصبش کنید.[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]1-4-1 : چرا از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها استفاده میکنیم
[/FONT]
[FONT=&]یکی از مشکلاتی که تا امروز به نوعی باعث می شد تا افراد کمتری به فکر داشتن یک وب سایت بیافتند شاید نداشتن تخصص کافی و هزینه های بالای آن بوده، ولی امروزه با دسترس بودن سیستم [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] دیگر تمامی این مشکلات رفع شده و حتی دانش آموزان نیز می توانند بدون داشتن تخصص کافی و با کمترین هزینه وب سایت های مورد علاقه خود را راه اندازی نمایند.
سیستمهای مدیریت محتوا یا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها ابزارهایی هستند که مدیریت سایت شما را بسیار سادهتر میکنند، شما بدون نیاز به دانش کامپیوتر میتوانید صاحب سایتی شوید که به سادگی اخبار یا مقالات خود را در آن منتشر کنید، کاربران میتوانند در آن عضو شوند، رایگیری در آن برگزار کنید، فروشگاه الکترونیکی داشته باشد، کابران با یکدیگر به بحث و گفتگو بپردازند، تصاویر خود را به صورت گالریهای تصاویر به اشتراک بگذارید و بسیاری فعالیتهای دیگر که بسته به نرمافزار [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] شما میتواند متفاوت باشد.سادگی در ارسال و تغییر محتوا، مهمترین دلیل برای استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] هاست.
اگر میخواهید صاحب یک وبسایت باشید و نمیخواهید از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها استفاده کنید؛ در این صورت باید دست کم با زبان [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]XHTML[/FONT][FONT=&] و نیز [2][/FONT][FONT=&]CSS[/FONT][FONT=&] و [3][/FONT][FONT=&]FTP[/FONT][FONT=&] آشنایی کامل داشته باشید، این البته زمانیست که میخواهید یک وب سایت یک طرفه یا یک صفحهی شخصی داشته باشید، اگر بخواهید یک وب سایت دوطرفه و پویا داشته باشید که کاربران نیز مشارکتی داشته باشند (مثلا نظر دادن، شرکت در انتخابات و ...) در این صورت این دایره بازتر شده و شما نیاز به آشنایی با یک زبان برنامه نویسی وب مانند[/FONT][FONT=&]PHP[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Python[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Perl[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Ruby[/FONT][FONT=&] را خواهید داشت.[/FONT][FONT=&]
همچنین اگر میپندارید که [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها فقط برای کاربران تازهکار یا برای افرادی است که با کامپوتر آشنایی ندارند ساخته شده است سخت در اشتباه هستید، چرا که [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای تمام طیف مصرف کنندگان وب هستند، در حقیقت چه کاربر تازهکار باشید چه برنامه نویسی حرفهای همواره میتوانید از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای کارهای خود استفاده کنید. [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها برای کسانی نوشته شدهاند که میخواهند در وقت خود صرفه جویی کنند، شما در عوض صرف وقت برای ایجاد سیستمی برای مدیریت وب سایتتان وقت خود را برای بهبود روش مدیریت و اطلاعات منتشر شده در وب سایتتان میکنید. اگر برنامه نویسی حرفهای قصد راه اندازی سایتی را داشته باشد بجای صرف چندین ماه برای نوشتن یک سیستم برای مدیریت کارهایش میتواند از یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برای انجام کارهایش استفاده کند، در بدترین حالت اگر هیچ [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای قابلیتهای مورد نیازش را نداشته باشد (که بعید است) میتواند با کمک به برنامه نویسان در گسترش [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها کمک کند و قابلیتهای مورد نیاز خود را [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] اضافه کند. این در حقیقت همان قانون بسیار معروف «نرمافزارهای آزاد» است که میگوید «چرخ را از ابتدا اختراع نکنید، در بهبود کارایی چرخ اختراع شده کمک کنید.»
برخي از مزاياي كليدي استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]:
1. مديريت محتوا به صورت غيرمتمركز
2. عدم نياز به تسلط به [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&]
3. تنظيم سطوح دسترسي و تعيين نقش كاربران
4. طراحي هماهنگ و نماي هميشگي
5. تفكيك اطلاعاتِ متن، صفحه بندي و منوها
6. به روز بودن اطلاعات
7. قابليتهاي پيشرفته وب
8. استفاده هاي گوناگون از تصاوير و متن[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]2-4-1 : انواع [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها دارای انواع گوناگونی هستند . از نظر طرز تلقی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] از محتوا و سیاست کلی و محور بروزرسانی , سیستم های مدیریت محتوا می توانند در یکی از دو دسته ی :[/FONT][FONT=&]
1. سیستم مدیریت محتوای صفحه محور ([/FONT][FONT=&]Page base CMS[/FONT][FONT=&])[/FONT][FONT=&]
2. سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور ([/FONT][FONT=&]Future Base CMS[/FONT][FONT=&])[/FONT][FONT=&]
قرار گیرد .[/FONT][FONT=&]
همچنین میتوان [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها را به دو دسته ی رایگان و تجاری تقسیم بندی کرد
[/FONT]
[FONT=&]1-2-4-1 : سیستم مدیریت محتوای صفحه محور ([/FONT][FONT=&]Page base CMS[/FONT][FONT=&])
[/FONT]
[FONT=&]این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها واحد اطلاعاتی وبسایت را صفحه در نظر گرفته اند . به عبارت دیگر سایت را هویتی متشکل از صفحات می دانند و لذا تمام سعی خود را مصروف مدیریت صفحه می کنند و به مدیر سایت امکان ایجاد صفحاتی مجزا , دارای لینک به دیگر صفحات , و قابل ذخیره سازی روی سرور هاست به یکی از فرمت های [/FONT][FONT=&]htm , html , asp , php , jsp[/FONT][FONT=&] , ... را می دهند . نقطه کمال اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها حداکثر پیاده سازی محیطی با توانایی های [/FONT][FONT=&]Microsoft Front Page[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] است . جستجو در این سایت ها بر اساس اطلاعات متنی موجود در صفحات است و عبارت [/FONT][FONT=&]Search[/FONT][FONT=&] شده را در هر صفحه ای که یافت , لینک آن صفحه را خواهد آورد.
استفاده از اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها دارای ویژگی ها و مزایا و معایبی است :[/FONT][FONT=&]
با اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها می توان وبسایت های مقیاس کوچک ([/FONT][FONT=&]Small Web[/FONT][FONT=&]) - از 10 صفحه تا 100 صفحه - و وب سایت های مقیاس متوسط ([/FONT][FONT=&]Medium Web[/FONT][FONT=&]) - از 100 صفحه تا 1000 صفحه - را پیاده سازی کرد . لکن راه اندازی سایت های مقیاس بزرگ ([/FONT][FONT=&]Large Web[/FONT][FONT=&]) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] هایی میسر نیست. زیرا اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها , اصولا از بانک اطلاعاتی[4] استفاده نمی کنند و ایجاد صفحات بصورت دستی است .اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها انعطاف پذیری فوق العادهای در طراحی دلخواه ظاهر گرافیکی صفحات اصلی و صفحات داخلی سایت در اختیار می گذارند به نحوی که کاربر می تواند هر کدام از صفحات داخلی خود را به نحو دلخواه طراحی کند.البته تغییر کلیات گرافیکی سایت از صفحات اول به صفحات داخلی , در هیچ وب سایت رسمی جایگاهی ندارد و اگر در سایتی مانند [/FONT][FONT=&]Yahoo[/FONT][FONT=&] با حرکت به صفات داخلی شمای سایت عوض می شود به این خاطر است که مثلا بخش آب و هوای یاهو [/FONT][FONT=&]Weather.Yahoo.com[/FONT][FONT=&] خود در واقع سایتی مجزا با کارکردی مجزا است که بصورت زیرمجموعه ای از مجموعه عظیم یاهو دیده می شود .
کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای مدیریت کند , باید تا حدود زیادی از طراحی وب و [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] سردر بیاورد . به عبارت دیگر کاربری این سیستم , مانند کاربری [/FONT][FONT=&]Microsoft Front Page[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] می باشد با این تفاوت که این نرم افزار تحت وب است .امروزه که نرم افزارهای [/FONT][FONT=&]Front Page Microsoft[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Macromedia Dreamwaver[/FONT][FONT=&] خود امکان اتصال با وب هاست را دارند و کسی که به کاربری آنها آشنا باشد براحتی می تواند از روی کامپیوتر خود سایت را بصورت [/FONT][FONT=&]Page base[/FONT][FONT=&] مدیریت کند .
[/FONT]
[FONT=&]2-2-4-1 : سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور ([/FONT][FONT=&]Future Base CMS[/FONT][FONT=&])
[/FONT]
[FONT=&]این گونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان بنیان گذاری شده اند . به عبارت دیگر اکثر وبسایتهای اطلاع رسانی متشکل از بخش های مختلفی می شوند که معمولا عبارت است از : مدیریت منو ، مدیریت گالری تصاویر یا آلبوم عکس ، مدیریت اعضاء ، مدیریت لینکستان و ... .بنابراین ، در اینگونه از پرتال ها , مدیر سایت صفحات را مدیریت نمی کند , بلکه با استفاده از قابلیت های مذکور , اطلاعات را وارد در ساختار بانک اطلاعایتی می نماید و سپس خود [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] اطلاعات را در قالب صفحات سازماندهی خواهد کرد .به این ترتیب مدیر سایت بدون آشنایی با آنچه در پس پرده مسائل فنی اتفاق می افتد اطلاعات را در فرم ها وارد کرده و سیستم با ذخیره سازی این اطلاعات در بانک اطلاعاتی , سایت را سازماندهی می کند .
محاسن و معایب این گونه از پرتال ها عبارتند از :
با اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها می توان علاوه بر سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط , وب سایت های مقیاس بزرگ ([/FONT][FONT=&]Large Web[/FONT][FONT=&]) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر را نیز به راحتی طراحی و پیاده سازی نمود . زیرا اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند و ایجاد صفحات بصورت اتوماتیک است.اینگونه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها انعطاف زیادی در طراحی ظاهر گرافیکی ساختار کلی سایت ندارند و لذا همیشه شمای گرافیکی ثابتی بر همه صفحات حاکم است . گرچه طراحی داخلی صفحات می تواند بسیار قوی انجام شود . کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای مدیریت کند , لازم نیست از مسائل فنی طراحی وب و [/FONT][FONT=&]HTML[/FONT][FONT=&] سر در بیاورد . زیرا این کار به صورت اتوماتیک و پشت صحنه برای وی انجام می شود . اصولا کاربری و کار با این نرم افزارهای مدیریت محتوا قابلیت محور آسان تر ، دلپزیر تر و کاربر پسندتر می باشد ، زیرا برای ایجاد یک خبر ، به راحتی وارد بخش مدیریت اخبار شده و خبر مورد نظرتان را ایجاد می کنید و کاربران می دانند که برای ایجاد هر تغییری به چه بخشی مراجعه نمایند .
[/FONT]
[FONT=&]3-4-1 : مزایای استفاده از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]نسبت به طراحی سایت اختصاصی[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]صرفه جویی در زمان ایجاد و بروزرسانی وبسایت ها :
[/FONT]
[FONT=&]در حالی که طراحی و پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی به صورت اختصاصی , ماهها به طول می انجامد ، قراردادن اطلاعات سایتتان در قالب یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] از پیش طراحی شده ، بیش از یکی دو هفته طول نخواهد کشید . این صرفه جویی در زمان ، احتمالا محرک بسیار خوبی برای طراحی وب سایت شما با یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] است .یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] کلیه نیازهای مشتریان را پیش بینی کرده و پس از درخواست مشتری برای طراحی وب سایت ، کافی است نسخه ای از یک وب سایت طراحی شده توسط این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] بر روی اینترنت قرار گیرد . با این توصیف هزینه طراحی و پیاده سازی یک وب سایت به شدت کاهش می یابد.
[/FONT]
[FONT=&]پشتیبانی مطمئن تر :[/FONT][FONT=&]
با توجه به اینکه طراحی وب سایتهای اختصاصی ، معمولا یک بار برای شما و متناسب با نیاز شما انجام می شود و برای سایرین کاربردی ندارد ، لذا چنانچه تیم طراح سایت از پشتیبانی آن سر باز زد ، کس دیگری نیز نخواهد توانست وب سایتی که دیگران نوشته اند را پشتیبانی کند لذا نمی توانید تجارت خود را بر این اساس پایه ریزی نمایید . این در حالی است که شرکتهای طراحی وب سایت که صاحب پرتال های [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] می باشند [/FONT][FONT=&]مانند نونگار با پرتال [/FONT][FONT=&]Lemon[/FONT][FONT=&]، با تعداد زیادی مشتری مواجه اند که قبلا برای ایشان از پرتال ایشان استفاده نموده اند . طبیعتا این شرکتها می بایست پشتیبانی کاملی از سیستم مدیریت محتوای خود به عمل آورند.
[/FONT]
[FONT=&]انعطاف پذیری بیشتر :
[/FONT]
[FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها بسیار انعطاف پذیرتر از وبسایت های خاص منظوره اند.لذا می بایست از مستندات , آموزش و سادگی بیشتری برخوردار باشند.
[/FONT]
[FONT=&]امنیت بالاتر وبسایت :
[/FONT]
[FONT=&]با عنایت به اینکه تعداد زیادی وبسایت به کمک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها راه اندازی شده است ، لذا شرکت طراح دائما در حال رفع ایراد , ارتقاء قابلیت ها و افزایش امنیت آن است .
شما می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می نمایید : وقتی شما از شرکت طراح سایتی می خواهید تا وب سایت اختصاصی برای شما طراحی کنند ، نمی دانید نهایتا برآیند تلاشهای انجام شده بعد از چندین ماه در آن شرکت چه خواهد شد و آیا محصول نهایی ، همان چیزی است که شما در ذهن می پروراندید . این در حالی است که وقتی شما طراحی سایت خود را با یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] انجام می دهید ، می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می کنید.
[/FONT]
[FONT=&]4-4-1 : انتخاب و نصب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مناسب[/FONT][FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]با توجه به رشد روزافزون برنامه های مدیریت محتوا ([/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]) انتخاب بهترین [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] بر اساس نیازهای کاربران کمی مشکل شده است . انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] را میتوان در 5 مرحله خلاصه کرد:
1. قبل از هر چیز باید مشخص کنید که قصد ایجاد چه نوع سایتی را دارید؟ آیا سایت شما [/FONT][FONT=&]Portal[/FONT][FONT=&] است و براساس روابط متقابل کاربر و مدیران سایت است؟ آیا سایت شما تنها یک [/FONT][FONT=&]Weblog[/FONT][FONT=&] است و شامل نوشته های روزمره می شود؟ آیا یک سایت آماری با هدف اطلاع رسانی می خواهید؟ آیا سایت شما یک محیط برای انجام یک پروژه تیمی است؟شاید سایت شما یکی یا ترکیبی از موارد فوق باشد.این اولین و مهمترین گام در تصمیم گیری است.با جواب دادن به پرسش های بالا شما میدان بازی خود را از نظر بزرگی می شناسید و وارد بازی می شوید.
[/FONT][FONT=&]۲. [/FONT][FONT=&]گام بعدی این است که مشخص کنید چه ویژگی ها و امکاناتی مورد نیاز شما است؟ آیا قصد نمایش اطلاعات به صورت پویا ([/FONT][FONT=&]Dynamic[/FONT][FONT=&]) را دارید و یا ایستا ([/FONT][FONT=&]Static[/FONT][FONT=&])؟ آیا نیاز به یک تقویم وقایع و رویدادها دارید؟آیا نیاز به یک بخش [/FONT][FONT=&]Upload/Download[/FONT][FONT=&] دارید؟ آیا یک آلبوم تصاویر هم می خواهید؟ آیا به یک سیستم نظرسنجی و برآورد نیاز دارید؟ آیا نیاز به یک تابع ترجمه دارید؟موارد بالا [/FONT][FONT=&]Modules[/FONT][FONT=&] یا [/FONT][FONT=&]Plug-ins[/FONT][FONT=&] نامیده می شوند و عموما به صورت امکانات افزودنی[5] به هسته سیستم هستند.(بعضی مواقع این امکانات در سیستم مبنا فراهم شده اند) بیشتر سیستم های عرضه شده از [/FONT][FONT=&]Module[/FONT][FONT=&] های متعددی پشتیبانی می کنند اما ممکن است این امکانات جاری در نسخه های بعدی سیستم پشتیبانی نشوند و سازگار با تغییرات نباشند.
3. زمانی که سیستم مبنا و [/FONT][FONT=&]Module[/FONT][FONT=&] های مورد نیاز خود را مشخص کردید،باید به نحوه نمایش[6] سایت خود دقت کنید. در حال حاضر بیشتر [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها امکان استفاده از [/FONT][FONT=&]CSS[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Template[/FONT][FONT=&] را فراهم می آورند که این امکان را به شما می دهند که به سرعت ظاهر سایت خود را تغییر دهید. محتویات مشابه با ظواهر مختلف می توانند یک منظره کاملا دراماتیک را ترسیم کنند! این منظره می تواند خیلی جذاب باشد و یا برعکس. همه چیز به تصور شما بستگی دارد! خبر خوب این است که اگر شما فردی خلاق یا هنرمند نیستید،نباید غصه بخورید زیرا منابع متعددی در اطراف شما وجود دارد که می تواند به شما کمک کنند! این منابع به صورت [/FONT][FONT=&]Template[/FONT][FONT=&] هایی هستند که توسط افرادی خلاق طراحی شده اند و در دسترس عموم قرار داده شده اند. شما می توانید این قالب ها را [/FONT][FONT=&]Download[/FONT][FONT=&] کرده به سایت خود اضافه کنید و با این کار رنگ و بوی تازه ای به سایت خود بدهید!
4. وقتی که لایه نمایش سایت خود را تعریف کردید باید روی محتویات سایت خود تمرکز کنید.محتوا خیلی خیلی مهم است! بدون محتوا، هر چقدر هم که سایت زیبایی داشته باشید، فایده ای ندارد! سایت شما بی فایده است، هیچ کاربری حاضر نمی شود برای بار دوم به سایت شما سر بزند و کم کم سایت شما محو می شود! محتوای خوب باعث جذب مخاطب می شود، اگر یک سایت خبری دارید، داشتن امکان تبادل اطلاعات با منابع دیگر از طریق [/FONT][FONT=&]RSS[/FONT][FONT=&] مهم است.بسته به نوع سایت شما امکانات محتوایی مختلفی مطرح می شود.
5. هنگامی که تمام مراحل انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] را انجام داده اید، فقط یک قدم می ماند و آن نگهداری[7] و تجدید سایت[8] است. با گذشت زمان چه اتفاقی بر روی محتوای قدیمی می افتد؟ آیا آنها آرشیو می شوند و یا در دسترس می مانند؟ آیا این امکان وجود دارد که در صورت خرابی [/FONT][FONT=&]Server[/FONT][FONT=&] تمام سیستم بر روی یک محیط مجزا بازسازی مجدد شوند؟ آیا امکان گرفتن نسخه پشتیبان در سیستم وجود دارد یا این کار باید به صورت دستی صورت بگیرد؟
[/FONT]
[FONT=&]5-4-1 : یک [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] خوب باید به چه سوالاتی پاسخ دهد
[/FONT]
[FONT=&]· آیا این [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] جزء [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] های رایگان است که فارسی شده است ؟
· مصادیق پشتیبانی از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] چیست ؟این پشتیبانی تا چه زمانی ادامه دارد؟
· کار کردن با [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] برای یک آدم مبتدی غیر حرفه ای تا چه حد آسان است ؟
· آیا امکان افزودن قابلیت های اختصاصی برای کاربر که در [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] نیست وجود دارد ؟ یا مشتری تنها منحصر به قابلیت های [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] است ؟
· سرعت لود صفحات اولیه و صفحات داخلی آن چقدر است ؟
· جستجوی آن چه مطالبی را جستجو می کند؟ این جستجو تا چه حد سریع و قوی است ؟
· هنگام طراحی گرافیکی ساختار کلی سایت تا چه حد دست گرافیست باز است ؟
· ادیتور متن آن , به عنوان موتور ورود اطلاعات در سایت , چه امکاناتی دارد ؟[/FONT][FONT=&]
· آموزش مدیریت آن چگونه است ؟ آیا جلسات آموزشی , [/FONT][FONT=&]CD[/FONT][FONT=&] آموزشی دارد ؟[/FONT][FONT=&]
· آیا امکان تعامل دو سویه با کاربر را ایجاد می کند؟ به عبارت دیگر آیا می توان از کاربر نظرسنجی کرده یا با استفاده از فرم های الکترونیکی هر گونه اطلاعاتی را گرفت ؟
· [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] چه تمهیدی برای ارتقاء رتبه در موتور های جستجو[9] [/FONT][FONT=&]Yahoo[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Google[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]MSN[/FONT][FONT=&] و [/FONT][FONT=&]Altevista[/FONT][FONT=&] و .... اندیشیده است ؟
· آیا امکان تهیه پشتیبان از اطلاعات سایت را فراهم می آورد ؟
· مدیریت عکس , گالری عکس , درج عکس در صفحاتش چگونه است ؟
· تبلیغات سایت را چگونه مدیریت می کند ؟
· آیا امکان ایجاد سایت به زبان های مختلف فارسی , روسی , انگلیسی , عربی و ... را دارد ؟
· آیا مرورگرهای اینترنتی مختلف مردم دنیا اعم از [/FONT][FONT=&]Mozila , IE , Safari , FireFox[/FONT][FONT=&] و ... را پشتیبانی می کند ؟
· چه تمهیدی در مورد امنیت سایت اندیشیده است ؟
· آیا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] زنده است ؟ یعنی هر چند وقت یکبار قابلیت های آن بهبود یافته و ارتقاء پیدا می کنند؟[/FONT][FONT=&]
· آیا محدودیت خاصی در میزان فضا , حجم اطلاعات و ... دارد؟
· آیا امکان مدیریت توزیع شده را فراهم می سازد ؟[/FONT][FONT=&]
· نمونه کارهای انجام شده با آن چه سایت هایی است ؟
· سيستمهاي عاملي كه [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] با آنها سازگار است.
· از چه [/FONT][FONT=&]web- server[/FONT][FONT=&]هايي پشتيباني ميكند؟
· آيا بازديد كنندگان سايت شما، نزمافزار يا [/FONT][FONT=&]plug- in[/FONT][FONT=&] ديگري نياز دارند؟
· امكان ورود و خروج اطلاعات از سيستم به برنامه ديگر چگونه است؟
· راهنما و سندهاي ارائه شده چقدر نياز شما را براي تماس با بخش پشتيباني كاهش ميدهد؟
· آيا شركت پشتيباني 24 ساعته و موثر براي مشكلات احتمالي دارد؟
[/FONT]
[FONT=&]6-4-1 : [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مطلوب خود را از کجا بیابیم ؟
[/FONT]
[FONT=&]برای انتخاب [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مطلوب برای کار، یکی از بهترین روشها نوشتن تمام امکانات مورد نیازتان برروی یک کاغذ است، حالا میدانید که به چه امکاناتی نیاز دارید و باید در میان [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]های مختلف جستجو کنید تا [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ای را که تمام یا بخش اعظمی از نیازهای شما را برآورده میکند بیابید. حتما به پارامترهای: تعداد کاربران، حداکثر هزینه، میزان گسترش سالانه و پنجسالانه، نوع مخاطب و هدف از راه اندازی وب سایت دقت نظر داشته باشید.
یکی از بهترین نقاط شروع برای مقایسهی [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] های مختلف «دائرةالمعارف آزاد» یا [/FONT][FONT=&]Wikipedia[/FONT][FONT=&] است. میتوانید به صفحهی مربوطه[10] مراجعه کنید و لیستی نه چندان کامل از [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&]ها را در این صفحه ببینید. علاوه بر لیست کردن [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها در این صفحه مقایسهای کلی میان امکانات [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] ها انجام شده. در نهایت میتوانید با کلیک برروی نام هر [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] به صفحهی [/FONT][FONT=&]Wikipedia[/FONT][FONT=&] یا سایت اصلی آن [/FONT][FONT=&]CMS[/FONT][FONT=&] مراجعه و اطلاعات بیشتری گردآوری نمایید.
[/FONT]
[FONT=&]واحد تحقیقات و توسعه نونگار[/FONT]
[FONT=&](طراحی و بهینه سازی سایت)[/FONT]
[FONT=&][email protected][/FONT][FONT=&]
[/FONT]