PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي هيچ مجوزي براي فروش سيمکارتهاي مسافري يونيورسال کارت صادر نکرده است.
به گزارش عصر ارتباط، اين سيمکارتها که مشخص نيست متعلق به کدام اپراتور است و براساس چه تعرفهاي به متقاضيان ارايه ميشوند، با ممانعت عرضه از سوي رگولاتوري نيز روبهرو نشده است.
گرچه اين نخستين باري نيست که اين سيمکارتهاي بي نام و نشان با عنوان سيمکارتهاي مسافري و گردشگري در بازار ايران عرضه ميشوند، اما سازمان تنظيم مقررات هنوز براي اين موضوع چارهانديشي نکرده است.
محمود خسروي - رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي- هيچ اطلاعي از اين موضوع ندارد اما لطف ا... سبوحي -معاون او- اين نوع فعاليت را مجاز ندانسته و از مسووليتپذيري رگولاتوري درباره آن تبري ميجويد.
او گفت: پيش از اين هم اين سيمکارتها براي حجاجي که به عربستان سفر ميکردند، عرضه ميشد اما سازمان تنظيم مقررات در قبال خريد اين سيمکارتها مسووليتي ندارد.
درحاليکه شرکت عرضهکننده سيمکارتهاي يونيورسال فروش اين سيمکارتها را با موافقت و دريافت تاييديه از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ذکر کرده اما سبوحي بر عدم ارايه هرگونه موافقتنامه و مجوز به اين شرکت تاکيد کرد و افزود: يونيورسال کارت از رگولاتوري درخواست مجوز کرده است اما هيچ مجوزي دريافت نکرده و هرگونه ادعاي دريافت مجوز از اين سازمان صحت ندارد.
او درباره نظارت رگولاتوري بر عملکرد اين شرکتها، گفت: نظارت بر نحوه کار اين شرکتها سخت است و مجوزي هم به آنها داده نشده اما ممانعتي هم در اينباره صورت نگرفته است.
سبوحي افزود: خيلي نميتوان فعاليت اين شرکتها را ممنوع کرد اما مردم بايد با مسووليت خودشان اين سيمکارتها را خريداري کنند.
او درباره اپراتور عرضه کننده اين سيمکارتها، گفت: برخي اپراتورهاي دنيا سياستهاي خاصي براي فروش سيمکارتهاي خود دارند که چنين شرکتهايي نسبت به خريد کلي آنها اقدام ميکنند و سپس آنها را در کشورهاي ديگر ميفروشند.
سبوحي درباره به هم خوردن نظم بازار تلفنهمراه کشور از سوي شرکتهاي عرضهکننده اين سيمکارتها، سياست متعادلي را پيشه ميکند و گفت: تعداد اين سيمکارتها به قدري نيست که نظم بازار را بر هم بزند و فقط متعلق به کساني است که به خارج از کشور ميروند.
او درباره استفاده از تلفنهمراه در خارج از کشور، گفت: مشترکان ميتوانند براي مکالمه يا رومينگ را انتخاب کنند و يا سيمکارت بخرند اما با خريد اين سيمکارتها با مسووليت خودشان نيز ميتوانند در ديگر کشورها از ارتباط تلفن همراه برخوردار باشند.
سبوحي گفت: امکان استفاده از اين سيمکارتها در داخل کشور وجود ندارد و پيش از اين نيز در موارد مشابه شکايتهايي به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارجاع داده شده بود که سازمان آنها را بررسي کرده است.
او با اشاره به اينکه ممنوعيتي براي فعاليت اين شرکتها در کشور درنظر گرفته نشده، گفت: ممنوعيت فعاليت آنها نياز به بررسي دارد.
اين درحالي است که منوچهر فارسي - مسوول طرح واردات و توزيع سيمکارتهاي يونيورسال کارت- با بينالمللي خواندن اين سيمکارتها، از عرضه نامحدود آنها به بازار کشور در بهمن ماه سال جاري خبر داده است.
او، اين سيمکارت را ريز تراشهاي الکترونيکي عنوان کرد که به قيمت 590 هزار ريال و اعتبار اوليه 100 هزار ريال در اختيار متقاضيان قرار ميگيرد اما درباره تعرفه آن و چگونگي خريد کارت شارژهاي آن سخن نگفته است.
فارسي با بيان اينکه طرح نخستين تهيه اين سيمکارتها براي حل مشکلات زائران ايراني به خارج از کشور آغاز شد، افزوده است: اين سيمکارت با مشارکت چند شرکت خارجي و داخلي و به اشتراک گذاشتن فناوريها در کشور آلمان توليد ميشود و در بيشتر کشورهاي جهان قابل استفاده است.
جولان دوباره عرضه اين سيمکارتها در کشور درحالي آغاز شده است که پيش از اين سيمکارتهايي با نام وستويژن در بازار عرضه شده بود که عناويني نظير سيمكارت بينالمللي يا گردشگري داشت.
گرچه سيمکارتهاي وستويژن به تعداد 10 هزار سيمکارت به قيمت 130 هزار يورو در ايران پيش فروش شده بود اما سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي عليرغم وجود چنين سابقهاي در کشور هنوز اقدام پيشگيرانهاي براي آن نينديشيده است.
منبع