سريعترين رم‏هاى روز دنيا

mahyar_nel

Active Member
جاى هيچ شكى نيست كه رم‏هاى DDR پرفروشترين و يكى از محبوبترين خانواده‏هاى رم در دنياى امروز كامپيوترهاى PC هستند. اين خانواده از رمها چند سالى است كه جايگزين رمهاى SD-Ramشده‏اند، هرچند كه اينتل در جديدترين مدلهاى مادربردهايى كه براى پردازنده‏هاى پنتيوم 4 خود طراحى كرده است از رمهاى RD-Ram استفاده كرده است ولى رقيب آن يعنى AMD هنوز هم با پافشارى هرچه تمامتر از رمهاى DDRدر محصولات توليدى خود استفاده مى‏كند. ولى واقعاً كدم يك از اين دو نوع رم سريعتر هستند؟ در نمايشگاه كامپيوترى كه در خرداد سال 1381 در تايوان برگزار شده بود جايزه سريعترين سيستم را كامپيوترى ربود كه بر مبناى RD-Ram سى و دو بيتى PC4200 كار مى‏كرد. زمانى كه اين كامپيوتر عرضه شده بود، هنوز RD-Ram هاى موجود در بازار همگى 16 بيتى بوده و با فركانس ساعتهاى 800 مگاهرتز و 1066 مگاهرتز كار مى‏كردند بنابراين سرعت آنها بترتيب PC800 و PC1066 بوده و كاربر نيز مجبور بود تا آنها را جفتى در كامپيوتر نصب كند (چون گذرگاه داده پردازنده‏هاى فعلى 32 بيتى مى‏باشد). سرعتهاى PC800 و PC1066 بترتيب بدين معنى است كه اين رمها قادرند تا با نرخ 6/1 گيگابايت در ثانيه و 132/2 گيگابايت در ثانيه اطلاعات را انتقال دهند.

يكى از معدود چيپ‏ستهايى كه در حال حاضر از اين نوع رمها پشتيبانى مى‏كند عبارتست از 850E كه محصول شركت اينتل مى‏باشد. اينتل و تعداد ديگرى از شركتهاى سازنده بردمادر (Mother board) از اين چيپ ست تاكنون در محصولات خود استفاده كرده‏اند. از آنجايى كه اين چيپ ست رمها را بصورت جفت جفت استفاده مى‏كند نرخ انتقال اطلاعات از سيستم به حافظه براى رمهاى ذكر شده در پاراگراف بالا به ترتيب به اعداد 3.2 و 4.2 گيگابايت در ثانيه افزايش مى‏يابد و از آنجايى كه سرعت گذرگاه پردازنده‏هاى پنتيوم 4 در حدود 400 و 533 مگاهرتز مى‏باشد افزايش نرخ انتقال اطلاعات رمها باعث مى‏شود تا سرعت آنها كم‏كم به محدوديت سرعت گذرگاههاى پردازنده‏ها برسد.

از طرف ديگر عمده‏ترين رقيب رمهاى Rambus (يا همان RD-Ram) يعنى رمهاى DDR نيز چندان از قافله رقابت دور نمانده‏اند. در حال حاضر رمهاى DDR با سرعت (PC2100) 266 مگاهرتز و (PC2700) 333 مگاهرتز به فراوانى در بازارهاى كامپيوتر دنيا پيدا مى‏شوند. سرعت انتقال داده براى اين نوع رمها بترتيب عبارتست از 2.1 و 2.7گيگابايت در ثانيه.

هرچند كه رمهاى DDR رقباى خوبى براى رمهاى Rambus هستند ولى بايد اعتراف كرد كه كم كم صحنه رقابت را به نفع رقيب ترك مى‏كنند. گل سرسبد ماجولهاى Rambus عبارتست از رم PC4200 كه با سرعت ساعت 1066 مگاهرتز كار كرده و نرخ انتقال داده‏هاى آن نيز برابر است با 4.2گيگابايت در ثانيه. اين رمها براى پردازنده‏هاى پنتيوم 4 با گذرگاه 533مگاهرتز طراحى شده و توسط چيپ‏ست 850E اينتل نيز پشتيبانى مى‏شوند. از آنجايى كه اين ماجول‏ها 32 بيتى نيز مى‏باشند برعكس رمهاى هم خانواده خود مى‏توانند بصورت تكى در كامپيوتر نصب شوند.

شايد سوالى كه در اين قسمت براى همه ما ايجاد شده باشد اين است كه بالاخره كدام يك از اين تكنولوژى‏ها بهتر هستند؟ DDR يا Rambus؟

براى اينكه جواب بهترى به اين سوال بدهيم، بهتر است تا دو كامپيوتر PC واقعى را كه يكى بر مبناى رم DDR و ديگرى بر مبناى Rambus كار مى‏كنند را با همديگر مقايسه كنيم. مادربردى كه براى ماجول رم Rambus درنظر مى‏گيريم عبارتست از Asus P4T533 و ماجول رم را نيز Samsung 512MB PC4200 انتخاب مى‏كنيم.

براى رم DDR نيز مادربرد را Asus P4 B266E و ماجول رم را نيز Crucial 512MB PC2700 درنظر مى‏گيريم.

بقيه تجهيزات سيستم نيز براى هر دو كامپيوتر دقيقاً مشابه و مطابق جدول زير مى‏باشد:

كارت گرافيكى‏ Nvidia DetonatorCreative Geforce3 28-32

ديسك سخت‏ Ultra DMA100 15GB Seagate

سيستم عامل‏ ويندوز XP

فايل سيستم‏ FAT32

پردازنده‏هاى مورد استفاده نيز پنتيوم 4 با سرعت ساعت 2.4 گيگاهرتز و سرعت گذرگاه 400 و 533 مگاهرتز مى‏باشند.

نتايج آزمايشات:
اولين آزمايش بوسيله پردازنده پنتيوم 4 با سرعت 2.4 گيگاهرتز و سرعت گذرگاه 400 مگاهرتز و بردمادر P4B266E انجام شد. نرم‏افزار Sysmark2002 براى اين سيستم با رم DDR در قسمت «استفاده براى مصارف اينترنتى» امتياز 303 و براى قسمت «استفاده براى مصارف شركتى» امتياز 156 را اعطا نموده و بدين ترتيب امتياز متوسط اين سيستم 217 منظور گرديد. براى آزمايش دوم فقط بردمادر را از P4B266E به DFI NB76-EA تغيير داديم و نتايج به صورت زير تغيير كرد:

براى قسمت «مصارف اينترنتى» امتياز به 320 و براى قسمت «مصارف شركتى» امتياز به 165 رسيد و در نتيجه امتياز متوسط 230 ارزيابى شد.

براى آزمايش سوم نوبت Rambus ها بود كه زير تست قرار گيرند، در اين آزمايش نيز فقط بردمادر و رم را تغيير داديم. بردمادر به P4 T533 و رم نيز به Rambus PC4200 تغيير يافته و نتايج زير با همان نرم‏افزار Sysmark2002 حاصل گرديد. براى قسمت «مصارف اينترنتى» 333 امتياز، براى قسمت «مصارف شركتى» 176 امتياز و بدين ترتيب نيز معدل امتيازها 243 درنظر گرفته شد كه تقريباً 5 درصد از نتيجه قبلى و 12 درصد نيز از نتيجه اول بهتر است.

مطلب ديگرى كه در خلال اين تستها توجه ما را جلب كرد اين بود كه تأخير CAS رم كه در قسمت بايوس كامپيوتر تعريف مى‏شود به مقدار قابل ملاحظه‏اى سرعت ارتباط با رم را كم مى‏كند.

براى استفاده از حداكثر سرعت رمهاى PC2700 و بالاتر بايد از مادربردهايى استفاده كرد كه تأخير CAS آنها از نوع CAS2 بوده باشند.

هر سه آزمايشى كه در بالا انجام شدند همگى با پردازنده‏هاى پنتيوم 4 با سرعت گذرگاه 400 مگاهرتز انجام شدند. حال اگر همين آزمايشها را با پردازنده پنتيوم 4 با گذرگاه 533 مگاهرتزى تكرار كنيم نتايج جديد زير حاصل خواهند شد.

پس از تعويض پردازنده، درمى‏يابيم كه نتايج اولين آزمايش تغييرى نكرده‏اند زيرا رمهاى PC2100 با سرعتى بيش از مقدار ياد شده نمى‏توانند داده رد و بدل كنند. نتايج آزمايش دوم نيز فقط به اندازه 3 درصد تغيير كرده و امتياز متوسط آن به عدد 237 مى‏رسد.

اما اگر آزمايش سوم را كه بر مبناى بردمادر Asus P4 T633 و رمهاى 512 مگابايتى Rambus انجام شده است تكرار كنيم اعداد حاصل شده به مقدار زيادى تغيير كرده و نتايج زير قابل مشاهده خواهند بود.

براى قسمت «مصارف اينترنتى» 340 امتياز و براى قسمت «مصارف شركتى» 191 امتياز كه بدين ترتيب متوسط امتياز به 255 خواهد رسيد.

افزايش سرعت ساعت رمها (Over Clocking):
خب به هر حال تقريباً هيچ مقاله سخت‏افزارى بدون Over Clocking كامل نيست. بهرحال اميدوارم كه اين قسمت از مقاله مزاياى Rambus را هر چه بيشتر آشكار كند.

با افزايش سرعت ساعت گذرگاههاى پردازنده‏هاى پنتيوم 4 از 400 به 533 مگاهرتز و سرعت ساعت خود پردازنده به 3 گيگاهرتز، پردازنده ما قادر خواهد بود تا با نرخ 4 گيگابايت در ثانيه اطلاعات را از رم بخواند يا به آن بنويسد. ولى اين افزايش سرعت ساعت در سيستمهاى مبتنى بر رمهاى DDR با سرعت PC2100 هيچ تأثيرى نخواهد گذاشت چون سرعت انتقال داده خود اين رمها بيش از نصف مقدار ذكر شده در بالا نيست. ولى در مورد Rambusها مساله قدرى متفاوت است. اگر در اين سيستمها سرعت گذرگاه را از 400 به 460 مگاهرتز و سرعت خود پردازنده را نيز به 76/2 گيگاهرتز برسانيم در آن صورت امتياز متوسط سيستم از 243 به 275 خواهد رسيد و اين بدين معنى است كه با 15 درصد افزايش سرعت ساعت (Overclocking) امتياز متوسط سيستم نيز 5/11 درصد ترقى مى‏كند، اين در حالى است كه با همين مقدار افزايش سرعت ساعت، امتياز متوسط سيستمهاى مبتنى بر PC2700DDR ,فقط 6 درصد رشد مى‏كند.

كلام آخر
هرچند كه رمهاى DDR و Rambus پابه پاى هم رشد كرده و پيشرفت مى‏كنند و هر كدام سعى مى‏كنند كه با معرفى ماجولهاى سريعتر گوى سبقت را از ديگرى بربايند ولى بنظر مى‏رسد كه در اين ميان Rambusيك سروگردن از رقيب كهنه‏كارتر خود يعنى DDR پيشى گرفته است، آينده نيز براى Rambus خوش آيندتر بنظر مى‏رسد. ماجولهاى Rambus با سرعت PC4200 در حاضر جزو سريعترين رمهايى هستند كه براى سيستم‏هاى مبتنى بر پنتيوم 4 (با گذرگاه 533 مگاهرتز) كاملاً مناسب بنظر مى‏رسند.

توضيح كلى:
در اين مقاله هرجا كه به كلمه گذرگاه اشاره شده است منظور گذرگاه بين پردازنده اصلى و حافظه سيستم (RAM) مى‏باشد. سرعت مسير اين گذرگاه كه از طريق چيپ ست بردمادر كامل مى‏شود در پردازنده‏هاى پنتيوم 4 اينتل 400 و 533 مگاهرتز مى‏باشد.
 

sologhoni

New Member
سلام در مورد ecc register ram كسي اگه اطلاعاتي داره(منظورم طريقه كارشون و تكنولوژي ساختشون)بنويسه
 

SxXxN_2007

New Member
سایت خوبی دارین اگر میشه id خودتونو در سایت بذارین تا اگر کسی از شما سوالی داشت مثل من بتونین بهش جواب بدین
 

Sabzine

Member
سایت خوبی دارین اگر میشه id خودتونو در سایت بذارین تا اگر کسی از شما سوالی داشت مثل من بتونین بهش جواب بدین

انجمن برای همین هست دیگه. اگر سوالی داشتین همینجا مطرح میکنید تا انشا... جواب بگیرید :wink:
البته این تاپیک هم برای عهد بوقه!
 

جدیدترین ارسال ها

بالا