سايت‌هاي خود را با پسوند IR ثبت كنيد !

Peyman-Pop

Active Member
شهشهاني مسئول ثبت دامنه‌هاي كشوري: يكي از دلايلي كه افراد را تشويق به ثبت اين نوع دامنه‌ها مي‌كنم مسائل حقوقي است كه ممكن است در آينده گريبان‌گير صاحبان دامنه‌ها شود ...امكان پيگيري موارد حقوقي سايت‌هاي با پسوند(IR) از سوي دادگاه‌هاي ايراني وجود دارد.



خبرگزاري سينا - سياوش شهشهاني گفت: در بدو ايجاد دامنه‌هاي اينترنتي محدوديت‌هاي براي گرفتن دامنه‌هاي كشوري (IR) زيادي وجود داشت، افراد مي‌بايست حق حقوقي خودشان را در مورد نام دامنه‌اي كه مي‌خواهند ثبت كنند ثابت بكنند تا اين كه اين دامنه به نام شخص ثبت شود.

مسئول ثبت دامنه‌هاي كشوري گفت: اين باعث شد فرآيند ايجاد دامنه‌هاي كشوري(IR) به كندي پيش رود و دامنه‌هاي خارجي ORG، NETوCOM جايگزيني براي دامنه‌هاي داخلي شود.
وي افزود: دامنه‌هاي خارجي كه اكثرا عمومي بودند و هيچ محدوديتي نداشتند باعث شد تا كاربران به سمت اين دامنه‌ها هجوم بياوردند و رشد اين دامنه‌ها باعث شد تا مسائلي حقوقي پيش بيايد مانند مالكيت اسمي كه تعداد زيادي از افراد دامنه‌هايي را با نام اشخاص خاص يا سازمان‌هاي خاص پيشاپيش خريداري مي‌كردند و در برخي موارد مبالغ هنگفتي از اين افراد دريافت مي‌كردند تا حق ثبت اين دامنه‌ها را به نام آنها بدهند.
وي در ادامه عنوان كرد: اين مسئله‌اي بود كه موجب ايجاد يك بازار داغ دلالي دامنه در ايران شد و در برخي با ثبت يك دامنه به نام شركت‌هاي معتبر از نام شركت‌ها سوءاستفاده مي‌كردند و كالاهاي مشابه را با نام اين شركتها به فروش مي‌رسانند و يا براي بدنامي اشخاص و يا شركت‌هاي صاحب نام از اين روش استفاده مي‌كردند.

وي گفت: با كمك سازمان مالكيت فكري جهاني در اينترنت يك قانون بين‌المللي تدوين شد و سياست حل اختلافي به وجود آمد، مبتني بر اين قانون شاكي بدون مراجعه به محاكم كشوري مي‌تواند به (واي‌پو) يا مراجع ديگر براي داوري مراجعه كند، سيستم داوري متشكل از يك تا سه داور است و راي اين داورها تجديد نظر ندارد و فقط در صورتي كه محاكم قضايي ذيصلاح راي به تجديد نظر بدهند اين امر عملي است.

رييس ثبت دامنه كشوري اظهار كرد: در اين محاكم شاكي بايد ثابت كند كه دامنه حق اوست و ثابت كند كه شخصي كه اين دامنه را به نام خود ثبت كرده با استفاده از اين نام دارد سوءاستفاده مي‌كند، بر اساس اين قانون شخص مي‌تواند دامنه را به نام خود تغيير ثبت كند.

وي در مورد سايت‌هايي كه خلاف قانون و شريعت جمهوري اسلامي ايران مبادرت به كار مي‌كنند و چگونگي پيگيري جرائم اين سايت‌ها در وضعيت فعلي خاطر نشان كرد: اگر محل ثبت دامنه در قلمرو محكمه‌اي باشد كه نسبت به مطالب دامنه‌اي خاص حساس است، به عنوان مثال فردي دامنه‌اي تحت (IR) دارد متولي‌اش محاكم جمهوري اسلامي ايران است و اگر شخص تحت اين نام اعمال خلاف قانون كشور ما عمل كند دادگاه مي‌تواند حكم صادر كند كه جلوي (ديزآپ شدن) اين سايت را بگيريد و ما با نوشتن يك خط در كامپيوتر مادرمان مي توانيم كاري بكنيم كه ديگر دامنه اين فرد ديزآپ نشود و ديگر هيچ كس نمي‌تواند به اين دامنه دسترسي پيدا كند.

وي گفت: حال اگر دامنه‌اي داشته باشيم كه در ايران ثبت نشده باشد مانند دامنه‌هايي تحت نام ORG،NET و COM ثبت شده باشند، محل ثبت اين دامنه‌ها در خارج از ايران است و كساني كه در ايران اين دامنه‌ها را ارائه مي‌كنند نمايندگان شركت‌هاي خارجي در ايران هستند و در واقع دامنه‌ها در خارج از ايران ثبت مي‌شود.

وي افزود: در تخلفاتي كه صاحبان اين دامنه‌ها مرتكب مي‌شوند دادگاه ايراني نمي‌تواند در مورد تخلف اين دامنه‌ها حكمي را صادر كند در نتيجه مسئولين ما به برخوردهاي سنتي روي مي‌آورند.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه ما پليس بين‌الملل داريم بايد خود را با يك سري نورم‌ها و شرايط قانون‌هاي كشورهاي ديگر وفق دهيم و در حال حاضر براي برخورد با مجرمان بين‌المللي حقوق بين‌الملل بايد توسعه پيدا كند.

وي به قانون كشورهاي ديگر اشاره كرد و گفت: هر چند كه در برخي از مفاد قانون‌هاي بين‌المللي با توجه به شرايط كشورها اختلافاتي وجود دارد ولي در بسياري از موارد سوءاستفاده مي‌توان با ديگر كشورها وارد مذاكره شد.
شهشهاني گفت: در آينده همانند گذشته بيشترين موارد تخلف‌هاي دامنه در سيستم‌هاي داوري خارج از محاكم قضايي دنبال خواهد شد و آن هم بدليل سريع‌تر پيگيري شدن و صرف كردن وقت كمتر براي پيگيري اين موارد است.

و با اشاره به عملكرد اين سيستم افزود: در 6 سال اخير نظام مالكيت معنوي 6 هزار تخلف را بررسي كرده و به نتيجه رسانده است و شما مقايسه كنيد ا اگر اين 6 هزار مورد در دادگاه‌هاي كشوري پيگيري مي شد آيا به اين سرعت به نتيجه مي‌رسيد؟

وي ابراز اميدواري كرد كه تعداد بيشتري از كساني كه در عرصه اينترنت و تجارت الكترونيك فعال هستند دامنه‌هايشان را با پسوند(IR) ثبت كنند و يكي از دلايلي هم كه افراد را تشويق به ثبت اين نوع دامنه‌ها مي‌كنم مسائل حقوقي است كه ممكن است در آينده گريبان‌گير صاحبان دامنه‌ها شود در واقع سرنخ سايت‌هايي كه با پسوند ORG، NETوCOM ثبت شده‌اند در امريكا است و شركت اصلي ثبت كننده اين دامنه‌ها شركتي امريكايي است كه در موارد حساس حقوقي و يا مطرح شدن منافع افراد اگر هم دادگاه‌هاي ايراني حكمي صادر كنند شركت‌هايي امريكايي به استناد به اين كه در خارج از ايران اين دامنه‌ها ثبت شده حاضر به همكاري متقابل نيستند و در واقع دادگاه‌هاي امريكايي هم اگر راي در مواردي صادر كنند عمدتا گزينشي برخورد مي‌كنند.

وي با ذكر اين مطالب به افراد و شركت‌هايي كه در اين عرصه فعال هستند توصيه كرد تا حتي‌الامكان سايت‌هاي خود را با پسوندهاي (IR) ثبت كنند كه امكان پيگيري موارد حقوقي از سوي دادگاه‌هاي ايراني وجود داشته باشد.



منبع خبر : اخبار فناوری اطلاعات
 

جدیدترین ارسال ها

بالا