زیرساخت: كاهش قيمت‌هايمان به جيب مشتري نرفت!

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


رئيس هيات مديره‌ي شركت ارتباطات زيرساخت گفت: متاسفانه در مقطعي به كاهش قيمت دست زديم كه البته اين به جيب مشتري نرفت و در همان لايه‌هاي مياني و مخابرات باقي ماند در صورتي كه ما اين كاهش قيمت را بايد تضمين شده كاهش دهيم و مطمئن باشيم براي مصرف كننده فايده‌اي دارد.


به گزارش ایسنا صمد مومن‌بالله ـ ‌معاون وزير ارتباطات- در همايش بين‌المللي مخابرات ايران درباره‌ي نقش و جايگاه شركت زيرساخت‌ در خدمات ارتباطي كشور از بسترسازي تا كاهش هزينه‌هاي خدمات اپراتورهاي كشور سخنراني كرد.


وي در ابتدا سوالاتي را مطرح كرده و گفت: بايد به سوالاتي مثل كيفيت خدمات زيرساخت‌ها، ميانگين هزينه‌كرد براي اين خدمات، نياز به سرمايه‌گذاري و نگه‌داري اين‌گونه مباحث از جمله سوالاتي است كه بايد به آن پرداخت و از طرفي بايد ماموريت‌هاي زيرساخت نيز در اين زمينه مورد توجه قرار گيرد.


او در ادامه با بيان اينكه محوري‌ترين چالش‌هاي زيرساخت يا جنبه‌ي سياستي دارد و يا جنبه‌ي سرمايه‌گذاري تاكيد كرد: نقش موثري كه زيرساخت مي‌تواند در كشور و در پهنه‌ي گسترده ايجاد كند، رشد سريع و فزاينده‌اي است كه به بار مي‌آورد و در اين زمينه فقر هم كاهش مي‌يابد؛ زيرساخت‌ها را همواره بايد با چالش‌هاي ويژه‌ي سياستي رو به رو دانست و بايد ديد آن سياست حوزه مربوطه چيست.


معاون وزير ارتباطات معتقد است كه حوزه‌هاي كارشناسي ما به اندازه كافي قويست ولي اهميت دادن به اين كارهاي كارشناسي بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.


مومن‌بالله با بيان اينكه حوزه بعدي سرمايه‌گذاري‌هاست تاكيد كرد: هر دو، سياست‌ها و سرمايه‌گذاري‌ها از جنس اقتصاد است، پس درك گزينه‌هاي سياستي كه در اين زمينه بايد مورد توجه قرار بگيرد و بعد هم جذب سرمايه‌گذاري‌هاي پايدار و ماندگار از ديگر مواردي است كه بايد مورد توجه قرار داده شود.


رييس هيات مديره شركت زيرساخت با بيان اين كه اساسا زيرساخت يك كالاي سرمايه‌يي است اظهار كرد: يكي از ويژگي‌هاي مسائل زيرساختي شبكه‌اي بودن آن است و برنامه‌هاي بلندمدت نيز از مصاديق زيرساختي است و موضوع ديگر فضا يا مكان محوري است كه در اين زمينه بايد اين موضوع مشخص شود كه آيا براي امكاناتي كه قرار است اجرايي شود مشتري داريم؟ با چه قيمتي و چه كسي مي‌خواهد از آن استفاده كند؟


يه گفته او همه اين موارد حجم وسيعي از هزينه‌ها را نياز دارد كه اين هزينه هم نيازمند زمان است. پس ما بايد به گونه‌اي برنامه‌ي خودمان را در برنامه‌ي زيرساختي فراهم كنيم، مطالعات و كارشناسي‌هاي لازم را انجام دهيم و خود را به اجراي آن ملزم كنيم.


وي در بخشي از سخنان خود با بيان اينكه درباره نقش و جايگاه زيرساخت ارتباطات كشور اولين گامي كه مد نظر قرار داديم اين است كه بايد بسترسازي ارتباطات را در شركت ارتباطات زيرساخت داشته باشيم گفت: زمينه‌هاي آن به وفور فراهم شده و بعد از اين بستر بايد به خدمات ارتباطي بپردازيم؛ كاهش هزينه خدمات اپراتوري مورد بعدي است كه بايد به آن توجه داشته باشيم كه نتايج آن به مشتري مي‌رسد.


وي در ادامه به استراتژي، اهداف و وظايف در اين زمينه پرداخت و تصريح كرد: درباره استراتژي ايجاد بسترهاي امن ارتباطي، كاهش هزينه خدمات، تعامل نزديك با بخش خصوصي مورد توجه است همچنين اهداف ما اهداف بلندمدت كه همان چشم‌انداز 20 ساله و اهداف ميان‌مدت كه برنامه‌ي پنج ساله توسعه است در دستور كار قرار گرفت.


او يادآور شد: اما درباره وظايف اساسا بايد گفت كه شبكه زيرساخت ارتباطي يك مجموعه‌ي سيستم‌هاي شبكه‌ زيرساخت راه دور و بين‌الملل مخابرات كشور است.


معاون وزير با بيان اينكه وظايف زيرساخت ارتباطات طبق اساسنامه راهبري، مديريت و ساماندهي در زمينه‌ ايجاد و توسعه، تامين، نظارت و نگه‌داري و بهره‌برداري از شبكه‌ي ارتباطات زيرساخت كشور است گفت: اين وظايف در راستاي سياست‌هاي وزارت ICT محسوب مي‌شود و مورد بعدي اتخاذ تدابير و انجام اقدامات لازم در راستاي حصول اطمينان از تامين ارتباطات زيرساخت راه دور و بين‌الملل كشور در چارچوب سياست‌هاي وزارت ICT با رعايت اصل عدم تبعيض و هدايت و راهبري است.


وي در ادامه گفت: ايجاد فرصت‌هاي پايدار و عادلانه، توسعه زيرساخت ارتباطات استاندارد و كارآمد،‌ نقش هاب منطقه كه البته اين پارامتري است كه در چشم‌انداز ملي ديده شده از جمله چشم‌اندازهاي زيرساخت ارتباطات كشور محسوب مي‌شود.


مومن‌بالله در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ايفاي نقش در راستاي اصل 44، مشتري‌مداري، برخورداري از سرمايه‌هاي انساني متخصص و متعهد، حضور موثر و نقش‌آفرين در مجامع و اتحاديه‌هاي بين المللي و اولين و بهترين تامين‌كننده‌ي زيرساخت‌هاي اعتباري در كشور را از ديگر چشم‌اندازهاي زيرساخت ارتباطات دانست.


وي گفت: به دنبال تسهيل ارتباطات با رگولاتوري هستيم و قانونمند كردن ارتباطات با اپراتورها با حمايت سازمان تنظيم مقررات از موارد مورد توجه ما محسوب مي‌شود همچنين موضوع تغيير در تعرفه‌ي واگذاري خدمات و ارائه خدمات جديد با رويكرد كاهش تعرفه‌هاي موجود از موارد در دست اقدام ماست.


به گفته او علاوه بر آن، ارائه مجوز ترمينيشن با رعايت قوانين و مقررات را در حال بررسي داريم كه درصدديم شركت‌ها به صورت اجتماع و صنفي در اين زمينه حضور يابند همچنين ارائه‌ي خدمات با رعايت حقوق مساوي براي تمامي اپراتورهاي مجاز از ديگر موارد مهم ما محسوب مي‌شود.


وي در ادامه درباره‌ي راهكارهايي كه كاهش هزينه پهناي باند را به دنبال دارد گفت: افزايش ايجاد درگاه‌هاي بين‌المللي فيبر نوري و همچنين ايجاد POPهاي مجازي اپراتورهاي بين‌المللي نيز به عنوان راهكار دوم در اين زمينه محسوب مي‌شود.


او با بيان اين كه تعامل و همكاري بخش دولتي با بخش خصوصي بسيار مورد توجه است گفت: اگر بپذيريم اينترنت قاره ششم خواهد بود، متوجه مي‌شويم كه چه كارهاي جديدي بايد انجام دهيم كه هرچه زودتر بتوانيم به اهدافمان نزديك شويم كه براي اين تعامل همفكري در رفع مشكلات شبكه‌هاي مخابراتي از اهم برنامه‌هايي است كه مد نظر داريم و در طول يك سال گذشته نيز به اين موضوع بيشتر توجه شده علاوه بر آن استفاده از تمامي توان فني و علمي كشور، اعمال تعرفه‌هاي عادلانه و قانونمند و اعتماد دو جانبه‌ بين بخش خصوصي و شركت زيرساخت را جزو برنامه‌هاي اصلي خودمان قرار داده‌ايم.


مومن‌بالله ادامه داد: شبكه ارتباطي يكپارچه كشور را طراحي و انسجام و امنيت اين شبكه را در اولويت قرار داديم. همچنين همايش امنيتي نيز دو تا سه ماه آينده برگزار مي‌كنيم كه به اين موضوع مي‌پردازد. علاوه بر آن ارائه خدمات ارتباطي نوين به مشتركان، استفاده‌ي بهينه از سرمايه‌گذاري‌هاي حاكميتي و بخش خصوصي از ديگر ضرورت‌هاي مورد توجه محسوب مي‌شود.


وي تعامل بين بخش حاكميتي و خصوصي صنعت مخابرات كشور، بهره‌گيري از تمامي توان علمي و فني و ايجاد اعتماد دو جانبه بين حاكميت بخش خصوصي را از راهكارهاي مورد توجه دانست و گفت: توسعه شبكه‌ي ارتباطات زيرساخت، استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين در توسعه شبكه‌ي ارتباطات زيرساخت از جمله زمينه‌هايي است كه بايد به آن توجه شود.



منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا