Carpet-Designs-1024x768.jpg
عموم مردم تفاوت زیادی بین انواع فرش ماشینی قائل نیستند. به طوری که روش‌های شستشوی فرش ماشینی و تابلو فرش و فرش دستباف را یک جور می‌دادند. در صورتی هر کدام از محصولات جانبی فرش، روش و دستورالعمل مخصوص خود را دارد. همیشه برطرف کردن کثیفی و لک باقی مانده روی فرش یکی از جمله مشکلاتی است که خریداران فرش ماشینی با آن مواجه‌اند.
در این مقاله سعی شده است تمامی توضیحات ضروری در رابطه با چگونگی روش‌های مراقبت از فرش ماشینی برای داشتن همیشگی فرش درجه یک قرار داده بشود که برای بیان این موضوع باید این‌گونه بیان داشت که شاید ساده‌ترین روش برای برطرف کردن استفاده از دستمالی مرطوب است، اما همیشه این روش جواب گو نخواهد بود و باید از ابزارهای بهتری برای تمیز کردن فرش یا موکت استفاده کرد
توصیه کارشناسان فروشگاه قالیکده البرز این است که قبل از اینکه به فرش صدمه بیشتری بزنید ابتدا نکات زیر را رعایت کنید تا فرش شما به حالت اولیه خود بازگردد و دچار مشکل نشود.

مراقبت از فرش ماشینی​

در این مقاله سعی شده است توضیحات کاملی برای روش‌های مراقبت و نگهداری از فرش به‌صورت کامل قرار داده بشود و شما می‌توانید با داشتن اطلاعات قرار داده شده در این مقاله هیچ‌گونه نگرانی در باره نگه داری از فرش‌های ماشینی نداشته باشید و طول عمر فرش‌های خود را بعد از خرید اینترنتی فرش ماشینی افزایش نیز بدهید.

جسم داغ بر روی فرش​

به هر دلیلی ممکن است توسط یک جسم داغ مانند زغال یا سیگار دچار سوختگی شود. دقت داشته باشید اگر سوختگی شدید و عمیق است و تا عمق ریشه نفوذ کرده است آن را برای رفوگر فرستاده تا توسط افراد متخصص ترمیم شود.
lgim0065.jpg
بعد از برداشتن بقایای ذغال، سعی کنید با دقت با یک قیچی ظریف پرزهای که سوخته را جدا کنید تا اثری از سوختگی باقی نماند. سپس مقداری از شامپو فرش را روی محل سوختگی قرار بدهید تا برای مدتی روی آن باقی بماند. سپس توسط پارچه‌ای مربوط سطح فرش را تمیز کنید. اجازه ندهید رطوبت به عمق فرش نفوذ کند زیرا به ریشه‌های فرش صدمه می‌زند.
برای از بین رفتن اثر فرورفتگی با استفاده یک ریش تراش قسمت‌های اطراف آن را به آهستگی کوتاه کنید تا ظاهر فرش یکنواخت به نظر برسد. روش دیگری که می‌تواند مؤثر باشد این است که قسمتی از پرزهای سالم فرش را جدا کنید و توسط چسبی قوی به محل سوختگی متصل کنید. سپس جسمی مسطح روی آن قرار دهید تا سطح فرش یکنواخت شود.

تمیز کردن فرش ماشینی​

باید برای تمیز کردن فرش ماشینی منزلتان برنامه‌ای منظمی ایجاد کنید. هر دو روز با جارو غبار روی فرش را پاک کنید تا عمق آن نفوذ نکند. سعی کنید هفته‌ای یک بار با دستمالی مرطوب روی آن بکشید تا پرزهای اضافی را از سطح فرش ماشینی منزلتان را جمع آوری کنید.
توصیه شده است که هر سال فرش ماشینی را به صورت کامل بشویید. این برنامه منظم را برای تمامی فرش‌های منزلتان انجام دهید. در هنگام تمیز کردن فرش بهتر است پنجره‌ها باز باشد تا گردوغبار از خانه خارج شوند.
مسیرهای که رفت و آمد روی فرش بیشتر است را در بازه زمانی کوتاه‌تری جارو کنید که گردوغبار و کثیفی به عمق فرش هدایت نشود.
Carpet-Cleaning-Kenmore-1.jpg
اگر آدامس به پرزهای فرش چسبید، قبل از هر چیز توسط یک قالب یخ آدامس را منجمد کنید سپس توسط یک چاقو با آرامی بدون آنکه فرش به گره فرش صدمه بزنید، آدامس را جدا کنید.
ممکن است در ابتدای استفاده از فرش ماشینی، با پرزدهی زیادی مواجه شوید، برای از بین بردن این پرزها باید اقداماتی را انجام دهید که به مرور زمان این پرزها از بین برود. معمولاً از بین بردن پرزها زمان بر است پس سعی نکنید پرز قالی را به شدت پاک کنید.
مؤثرین‌ترین روش استفاده از یک کیسه مرطوب است. کیسه را به طور منظم و در یک جهت روی فرش بکشید تا به مرور پرزها را جذب کند. در هنگام جارو زدن نیز می‌توانید پرزهای فرش را پاک کنید، فقط کافی است در هنگام جارو زدن، جهت‌های مختلف را جارو بزنید که بتوانید به صورت مؤثر پرزهای قالی را جذب کنید.

تمیز کردن فرش پرز بلند​

فرش‌های پرز بلند که گبه معروف هستند دارای نخی‌های بلندی هستند، برای اطمینان از تمیز شدن فرش باید با کمی حوصله آن را جارو بزنید. زیرا به علت داشتن الیاف بلند، گردوخاک به داخل فرش رفته است و خارج کردن آن کاری سخت است.
در صورت ریخته شدن مایعاتی همچون چایی و قهوه شامپو فرش برای پاک کردن لکه به جا مانده بر روی فرش استفاده کنید. اما اگر روغن و چربی روی فرش ریخت، بهتر است از شوینده‌های غیر اسیدی برای پاک کردن روغن کمک بگیرید.
مایعات شیرین می‌تواند صدمه جدی به ریشه فرش بزند پس تا قبل از اینکه این مایعات خشک شوند به سرعت آن‌ها را بر طرف کنید. اگر در زمستان قصد دارید که فرش خود را بشویید توصیه کنیم این کار را در منزل انجام ندهید. زیرا برای خشک کردن فرش دچار مشکل خواهید شد.

اشتباهات در شست و شوی فرش ماشینی​

معمولاً یکی از اشتباهاتی که خانواده‌ها در مورد فرش ماشینی انجام می‌دهند این است که پس از شست و شوی فرش در منزل یا حیاط، به صورت آب فرش را خارج نمی‌کنند. این کار باعث می‌شود که ریشه‌های فرش دچار پوسیدگی شود. چون در زمستان هوای آزاد برای خشک کردن فرش نیست پس بهتر است فرش را به قالیشویی‌های معتبر بسپارید تا فرش شما را با دستگاه‌های پیشرفته بشورند و سپس آب کشی کنند

عوض نکردن جای پهن کردن فرش​

فرش ماشینی منزلتان برای داشتن عمر بیشتر و یکنواخت بودن، بهتر در طی چند ماه محل پهن شدن آن عوض شود. اگر فضای منزلتان برای جا به جای فرش فضای کافی ندارد، تنها کافی است با سروته کردن فرش به ماندگاری آن کمک کنید. در این صورت فرش ما به صورت یکنواخت پاخور خواهد شد.

دقت نکردن به جنس فرش​

اگر تصمیم دارید فرش منزلتان را خودتان بشوید بهتر است قبل از آن به مواد تشکیل دهنده ریشه و الیاف فرش دقت کنید، زیرا ممکن است در رنگ نخ‌های فرشتان مواد شیمیایی باشد که توسط مواد شوینده پاک شود و یا حتی به رنگ‌های دیگر سرایت کند و به رنگ و ظاهر فرش ما صدمه جدی وارد کند. فقط در صورتی می‌توانید از شوینده برای فرش خود استفاده کنید که از الیاف اصل بافته شده باشد. اگر اطلاعات کافی در مورد جنس نخ‌های فرشتان ندارید، توصیه کنیم با فروشنده فرش خود مشورت کنید.
Area-Rug-Pulled-Back-56a812a13df78cf7729be16f.jpg
در استفاده از شوینده‌های قوی احتیاط کنید، زیرا اکثر این شوینده‌ها خاصیت اسیدی دارند که به شدت برای فرش مضر خواهد بود. بهترین شوینده‌ای که برای شست و شوی فرش توصیه شده است، پاک‌کننده‌ای صابونی است که دارای خاصیتی نسبتاً خنثی دارند.

نکته نگهداری فرش ماشینی​

اگر قصد دارید فرش ماشینی درجه یک منزلتان را برای مدت طولانی انبار کنید، بهتر در مکانی خشک و به دور از رطوبت نگهداری کنید. همان‌طور که می‌دانید رطوبت و نم دشمن فرش است. پس از مدت کوتاهی فرش حتی درجه یک و با کیفیت شما دچار پوسیدگی خواهد شد. قارچ زدگی ریشه‌ها یکی دیگر از عوارض شایع رطوبت است. پیشنهاد می‌کنیم فرش منزلتان را بعد از ۶ سال تعویض کنید تا قبل از اینکه فرش کاملاً از بین برود امکان ترمیم شدن را داشته باشد.

نظافت کناره‌ها و ریشه فرش​

معمولاً ریشه‌های انتهای فرش به سرعت کثیفی را به خود جذب می‌کند. پس لازم است به طور مرتب تمیز شود. در ابتدا با جارو برقی غبار و خاک حاشیه فرش را تمیز کنید. سپس با استفاده از یک ابر نرم و تمیز و با مقداری شامپو فرش ریشه‌های قالی را بشورید. دقت داشته باشید که به ریشه صدمه وارد نکنید و رطوبت به داخل فرش نفوذ نکند.
بعدش شستن کامل ریشه‌ها بلافاصله اقدام به خشک کردن فرش کنید تا رطوبت به ریشه‌ها صدمه نزند. می‌توانید با پهن کردی پارچه‌ای خشک زیر ریشه به خشک شدن آن‌ها کمک کنید.
protect-roots-carpet-3.jpg
ریشه‌های فرش را برای نگهداری بیشتر چسب نزنید. زیرا این چسب‌ها نه تنها کمکی به طول نمی‌کند بلکه ممکن است که مواد شیمیایی داخل چسب به ریشه‌ها صدمه بزنید. ما پیشنهاد می‌کنیم که ریشه‌های انتهای فرش را دسته دسته گره بزنید تا از یکدیگر جدا نشوند و فرش شکافت بر ندارد. می‌توانید با دوختن پارچه به دور ریشه‌ها برای مدت طولانی ریشه‌ها را از گردوغبار و جرم محافظت کنید.

براق کردن فرش ماشینی​

معمولاً بعد از مدتی فرش ماشینی رنگ و جلای خود را از دست می‌دهد و مثل سابق شادابی ندارد. روش‌های وجود دارد که به صورت نسبی آن درخشندگی را به فرش برمی‌گرداند. تجربه نشان می‌دهد که نشاسته ذرت می‌تواند به این امر کمک کند.
با ریختن مقداری از این پودر روش فرش و سپس پاک کردن به وسیله جارو برقی می‌توانید به جلا گرفتن فرش کمک کنید. در بعضی از موارد ممکن است بعضی از افراد با کفش وارد خانه شوند و سطح فرش را کثیف کنند.
برای از عیب بردن کثیفی فرش تنها کافی است که با حوله‌ای خیس که با مخلوطی از آب و سرکه سفید به مقدار کم آغشته شده است، روی فرش کشیده تا ذرات غبار و خاک را از روی فرش دفع کند.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا