سالک : منفی دیود نوری را به باطری وصل کنید ، مثبت را یک مقاومت سر راهش بزارید تا به ترانزیستور وصل بشه...
دیود می خواد مثبت را از ترانزیستور بگیره...
بیس ترانزیستور را با یک مقاومت یک کیلو یا بالاتر به مثبت باطری وصل کنید.
من وقتی تست کردم بدون اینکه امیتر به جایی وصل باشه ، هر سه پایه ترانزیستور ، دیود نوری را روشن می کرد.
ولی وقتی امیتر را به مثبت باطری وصل کردم ، مقدار نور کالکتور یا پایه وسط ، از مقدا نور پایه بیس بیشتر بود.
یعنی سیمی که به مقاومت دیود ، که ۱۲۰ اهم بود ، را به پایه های ترانزیستور می زدم ، مقدار نور را بررسی می کردم.
چرا وقتی امیتر به مثب وصل میشد ، مقدار نور پایه کالکتور یا وسطی بیشتر میشه؟
من فکر می کنم چون وقتی بیس وصل باشه به برق ، ترانزیستور عمل کرده به حساب میاد و امیتر به کالکتور متصل میشه و چون امیتر مستقیم به مثبت وصله ، پس نور کالکتور از نور پایه بیس که توسط یک مقاومت یک کیلو ضعیف شده ، بیشتر است.
در ازمایش بعدی می توانیم بین بیس و مثبت باطری ۳ کیلو یا بیشتر بزاریم. و ببینیم چی میشه؟
سالک: من یک مقاومت ۲۲ کیلو به جای یک کیلو گذاشتم. بین بیس و قطب مثبت باطری. و نوری که از پایه کالکتور به led داده میشد ، چند برابر نوری بود که از پایه بیس به led داده میشد.
معنای تقویت:معنای تقویت همینه، یعنی هر چه بیس بهش کمتر برق می رسه ولی پایه کالکتور ، led را پر نور روشن می کنه. البته هر چی مقاومت بین بیس و قطب مثبت را بالاتر ببریم ، احتمالا به جایی می رسیم که دیگه ترانزیسور عمل نمی کنه.
فکر کنم یک محدوده ای هم بهش میگن محدوده عمل کردن ترانزیستور ، یعنی نه ترانزیستور اشباع و نه خاموش است و به تغییرات در بیس خوب جواب می دهد....
فعلا در این تاپیک می خواستم با led ، ترانزیستور c945 را بررسی کنیم.