روانشناسی رنگ در طراحی وب و.....

electcomp

New Member
با سلام دوستان عزیز
1.میخواستم بدونم چطور میشه روانشناسی رنگ ها در وب را فهمید!! ایا کتابی هست که در این ضمینه توضیح داده باشه؟؟؟؟
مثلا از کجا باید فهمید که چه رنگی با چه رنگ دیگه ای ست میشه یعنی جور در میاد!! مثلا توی طراحی از رنگ ابی استفاده کردیم !! چه رنگ های دیگه میشه در کنار ابی استفاده کرد تا با هم جور در بیایند!!
2.رنگ های گرم و سرد به چه رنگ هایی می گویند!!؟؟
:-?

سپاس

electcomp

New Member
ممنون دوست عزیز: لطفا در مورد این سایت هایی که معرفی کردید بیشتر توضیح بدهید!!!! چه کاری انجام می دهد!! چه چیز هایی به ادم میگه!!؟؟
سپاس

آخرین ویرایش:

electcomp

New Member
دوستان :کسی در مورد روانشناسی رنگ ها اطلاعاتی نداره!!!!! من یک کتاب میخوام که بگه کدام رنگ با چه رنگی ست میشه!!!
سپاس

dania

New Member
من خودم اصلا تو طراحی وب نیستم ولی برو تو سایت persiangfx.com مطالب تا دلت بخواد راجع به روانشناسی رنگ داره .

آخرین ویرایش:

SajadCG

کاربر فعال
من خودم اصلا تو طراحی وب نیستم ولی برو تو سایت persiangfx.com مطالب تا دلت بخواد راجع به روانشناسی رنگ داره .

این وب سایت ها امدند واسه راحتی کار طراحان وب یکسری رنگ های که با هم همخوانی دارند و
مناسب وب سایت هستند را یکجا جمع کردند
که مثلا اگه قصد دارید یه تم آبی طراحی کنی کافیه بری توی این سایت و کد رنگتون را سرج کنید تا رنگ های مکمل و... شو ببنید.
چون بدست آوردن ترکیب رنگ مناسب، کار راحتی نیست.

هرچند برای استفاده از همچین سرویس های نیازه یه دانش کلی از روانشاسی رنگ ها هست
مثلا اینکه رنگ آبی مناسب یک فست فود نیست و...

electcomp

New Member
این وب سایت ها امدند واسه راحتی کار طراحان وب یکسری رنگ های که با هم همخوانی دارند و
مناسب وب سایت هستند را یکجا جمع کردند
که مثلا اگه قصد دارید یه تم آبی طراحی کنی کافیه بری توی این سایت و کد رنگتون را سرج کنید تا رنگ های مکمل و... شو ببنید.
چون بدست آوردن ترکیب رنگ مناسب، کار راحتی نیست.

هرچند برای استفاده از همچین سرویس های نیازه یه دانش کلی از روانشاسی رنگ ها هست
مثلا اینکه رنگ آبی مناسب یک فست فود نیست و...
ممنون دوست عزیز: منظور شما از مکمل رنگ چی هست؟؟؟
سپاس

electcomp

New Member
از اسمش معلومه،
مثلا مکمل رنگ قرمز نارنجی هستش.
منظور شما از رنگ مکمل رنگ شبیه به ان رنگ هست!! مثلا من میخوام برای هدر رنگ ابی انخاب کنم!! برای بک گروند و منو های سایت نمیدانم از چه رنگی استفاده کنم تا به ابی بخوره!! گمان کنم غیر از رنگ سفید رنگ دیگه ای به ابی نمیخوره!!

Narcisus

Member
رنگهای مکمل رنگهایی هستند که وقتی در کنار هم به کار میرن هیچ حس کمبود رنگی به بیننده دست نمیده
چون با اینکه 2 رنگ دیده مشه اما در واقع سه رنگ اصلی به کار رفته
مثلاً مکمل قرمز سبزه (زرد و آبی سبز تشکیل میدن)
مکمل زرد بنفشه (آبی و قرمز= بنفش)
مکمل آبی رنگ نارنجی (قرمز+زرد= نارنجی)
حالا به نسبت هرچی مثلاً قرمز به نارنجی نزدیک شه رنگ سبز مکملش به آبی نزدیکتر و هرچه قرمز به بنفش نزدیک شه مکمل سبزش به زرد نزدیکتر میشه
برای پختن رنگها میتونی کمی مکملشون رو بهشون اضافه کنی
حتی تو طبیعت نگاه کنی میبینی رنگ سبز یک ته مایگی از قرمز داره
کاش با رنگهای آبرنگ یا هرچیز دیگه امتحان کنی تا متوجه شی
خواستی یه تحقیق مفصل در مورد رنگها دارم ایمیل بده برات بفرستم

electcomp

New Member
سلام دوستان
یک سئوال داشتم:من میخوام برای هدر سایت از رنگ ابی تیره استفاده کنم!! برای انتخاب رنگ برای فوتر و منو های سایت باید به چه معیاری توجه کنم؟؟؟ ایا باید از مکمل رنگ ابی استفاده کنم یا میشه از همان رنگ ابی باز هم استفاده کرد؟!!! من از کد رنگ استفاده نمی کنم!! از گرادیانت هایی که خود فتوشاپ داره استفاده می کنم!!!
سپاس

Narcisus

Member
سلام
بله مبتونی از رنگهای همخانواده مثل آبی روشن و سورمه ای هم استفاده کنی
حتی طوسی هم خوب کنارش خودشو نشون میده

Maya Man

Active Member
دوستان اینایی که توضیح دادید همش مربوط به هماهنگی و همخوانی رنگ ها میشد نه روانشناسی رنگها!!!
روانشناسی رنگها منظورش اینه که هر رنگ چه مفهومی داره و برای استفاده در طراحی چه نوع سایتهایی مناسبه؟
مثلا رنگ سورمه ای و نقره ای (خاکستری) برای استفاده در سایتهای سازمانی و اجتماعی مناسبند و....

electcomp

New Member
ممنون دوستان:توضیحات بیشتری میدم: من میخوام یک قالب برای سایتی که محتوای اموزشی داره (ضمینه الکترونیک و کامپیوتر هست) طراحی کنم: به نظر شما از نظر روانشناسی رنگ ها: رنگ مناسب برای این سایت چی هست؟؟ مثلا ایا رنگ ابی میتونه بیننده را به خودش جلب کنه؟؟؟؟ راستی هر وقت قالب را طراحی کزدم در این تایپیک میزارم تا دوستان نظرات خودشان را بگن!
سپاس

bestdata

Active Member
بنظر من بهترین ترکیب رنگ ها در طبیعت وجود دارد از اون الگو بگیرید

مثلا برای رنگ آبی (رنگ آسمون) رنگ سفید (رنگ ابر) رنگ خوبی هست یا مثلا رنگ قرمز (رنگ هندونه ) رنگ مشکی (رنگ دونه هندونه ) رنگ خوبی هست و...

Narcisus

Member
aتاثیر رنگها در طراحی سایت
چند نکته مهم در انتخاب رنگ در طراحی سایت :
رنگها معمولا در ۱۰ ثانیه اول تاثیر بسیار زیادی در احساسات مخاطبان بر جای میگذارند، پس انتخاب رنگ در طراحی سایت اهمیت فراوانی دارد.
اثر رنگ می تواند کاربر وب سایت را ترغیب به خریدن جنس و حتی منجر به کم کردن ارزش آن جنس در ذهن کاربر کند.
رنگها در طراحی سایت تنها باعث تشدید احساس کاربران در یک موضوع نمی شوند بلکه تاثیر مستقیم در رفتار آنان دارد.
اثر گذاری رنگ در وب سایت ها باید با توجه به فرهنگهای مختلف باشد. چراکه هر ملیت و هر حرفه در هر منطقه ای از سلیقه رنگی متفاوتی برخوردار است.
رنگها همیشه حامل پیام هستند هر رنگی که در وب سایت خود به کار برده اید رساننده ی هدف خاصی خواهد بود.

نمونه ای از تاثیر رنگهای مختلف در احساسات افراد در زیر آورده ایم:
سفید: حامل انرژی است و خستگی را از ذهن کاربران سایت می برد. اشاره دارد به صداقت، پاکیزگی، صمیمیت، ملایمت و معاصر بودن دارد. و بهترین رنگ برای پس زمینه وب سایت هاست.

سیاه: ایده آل برای رنگ متون در زمینه روشن است. اشاره به ظرافت، قدرت، دلیری  و مهارت و باستان بودن چیزی دارد.

قرمز: رنگی است که بیشترین احساس را در کاربران برانگیخته می کند وباعث بالا رفتن هیجان و تنفس در کابران می شود. در اولین نگاه توجه کاربر را در وب سایت جلب می کند و نشانگر هیجان، سرعت، توانائی و احساسات شدید است.

آبی: نشانگر امنیت، اعتماد، مسئولیت پذیری، عظمت و مقام و سرماست. در تجارت ضمانت مالی را در کابران برانگیخته خواهد کرد. و یکی از همه پسندترین رنگهاست.

سبز: این رنگ معمولا در وب سایت ها راحت تر به چشم می آید و نماد تندرستی، فراوانی، حاصلخیزی، آزادی و طبیعت و پیشرفت است. در تجارت نمادی از مقام و ثروت است.

قهوای: رنگ کره خاکی است و بسیار در طبیعت دیده می شود.نشان دهنده توانگری مالی و کمک کننده بودن است و از تاثیر گذاری بالای نیز برخوردار است.

خاکستری: در تجارت به معنی سنت گرائی بوده و نماد کار های علمی، نفوذ و اعتبار و نشانه صمیمیت بالاست.

بنفش: دارای وقار، معنویت، شاهانه رفتار کردن ، عیش و نعمت و از نمادهای اعتبار و نفوذ است. نشانه ی بزرگی و طرفدار هنر و سبکهای هنری در تجارت است.

صورتی: دارای ملایمت خاصی است و نشانه ظرافت ، شیرینی ، زنانگی ، بی گناهی و پرورش کودک وگل است.

نارنجی: نشانه هیجان سرزندگی و شوخی، لذت و خوش گذرانی، علم ، چالاکی و نیرو، تحمل و بلند همتی در میان رنگ هاست.

زرد: رنگ خورشید و باعث افزایش تمرکز و یادگیری است و نشانه ، خوشی، نامردی، ترسوئی و حسادت بوده و برای تاکید نیز به کار می رود .

طلایی: در علم تجارت نشانگر پرستیژ و گران بودن است.

نقره ای: نشان دهنده علمی بودن کار و دارای پرستیژ ویژه و به وب سایت اعتبار می بخشد.

طراحی وب سایت با انتخاب رنگ آمیخته است. زمانی که می خواهید طراحی وب سایت خود را انجام دهید حتما باید به هدف خود بیاندیشید که چه احساسی را می خواهید به کابران منتقل کنید، به پیامی که به صورت بصری از طریق رنگها منتقل می کنید دقت کنید که تا چه اندازه تاثیر آن رنگ بر دهنیت کاربر می تواند موثر باشد ، بعد رنگ سایت خود را انتخاب کنید.

آیا شما بهترین رنگ را برای وب سایت خود بکار گرفته اید ؟ هنگام انتخاب رنگ در زمان طراحی باید به نکات زیر توجه کنید :
1- اثر روان شناسی رنگ
2- قابلیت خواندن متون صفحات سایت
3- رنگ متمم رنگهای انتخابی برای بک گراند ، گرافیک ها ، لینک ها و متون

لیست زیر مشخصه هایی از رنگ ها را که هنگام طراحی باید مدنظر داشته باشید بیان میکند:
1- رنگ ها اثر زیادی روی احساسات ما در 90 ثانیه اول دیدن میگذارند .
2- اثر رنگ میتواند بیننده را ترغیب به خرید یک جنس از شما کند.
3- رنگ ها رفتار ما را در برابر یک موضوع فقط تشدید نمیکنند ، بلکه اثر خود را کاملا در رفتار ما نشان میدهند .
4- اثر گذاری رنگ در فرهنگ های مختلف گوناگون است !
5- هر رنگ به تنهایی یک پیام مخصوص به چشم بیننده میفرستد .

Narcisus

Member

رنگارنگی صفحات وب خوشایند نیست
بدیهی است که وب یک محیط رنگارنگ است و به راحتی می توانید هر رمگی را که تصور می کنید انتخاب کنید و در طراحی از آن استفاده کنید. بدون اینکه مشکل درهم آمیختگی رنگ‌ها را داشته باشید یا در مورد هزینه چاپ رنگ‌ها نگران باشید! داشتن یه صفحه وب رنگارنگ کار خیلی راحت و وسوسه انگیزی است. اما آیا گزینه‌های دیگری هم برای کاربرد رنگ در طراحی وجود دارد ؟ من دیدم در بخش های مختلف سایت میکرورایانه در مورد طراحی صفحات وب بحث های خوبی شده ولی در مورد انتخاب رنگ کمتر پرداخته شده است.در اینجا می خواهیم به این بحث بپردازیم.

طرح‌های تک رنگ (Monochromatic Design)
همانطور که از اسم آن معلوم است، طرح تک رنگ طراحی با یک رنگ می باشد. یک رنگ را به عنوان پایه انتخاب می‌کنید و سفید و سیاه رو به آن اضافه می‌کنید تا سایه‌های متفاوت از ان رنگ بسازید. در این حالت طرح شما منحصراً یک پالت تک رنگ دارد و چندین سایه‌ی رو به سفید یا تیره شدن.

مزایای طرح‌های تک‌ رنگ
ساخت یک پالت تک رنگ خیلی ساده است. رنگ دلخواه را انتخاب کنید و سیاه و سفید را به آن اضافه کنید. همین!

وقتی از یک رنگ واحد استفاده می‌کنید، رنگ‌ها هرگز نمی توانند برخورد داشته باشند. اگر رنگ‌ها را بطور ناگهانی انتخاب کنید، طرح تک رنگ نسبتاً یه گزینه ایمن برای انتخاب است.

طرح حالت ساده پیدا می‌کند. سادگی طرح رنگ، خودش رو به طرح بسط داده و هیچگونه مقایسه و رقابتی بین رنگ‌های مختلف بوجود نخواهد آمد بطوریکه در عین سادگی طرح آرامش و سکون پسندیده‌ای رو تداعی خواهد کرد.

به شما اجازه می‌هد تا به المان‌های مهم اهمیت بدهید. اگرچه تمام طرح شما یه پالت تک رنگ دارد اما می‌تونید کنتراست رنگ را برای المان هایی که می‌خواهید اهمیت بیشتری به آنها بدهید تغییر دهید. برای نمونه آیکون خروجی فید.

معایب طرح‌های تک رنگ

تغییر ناچیز در طرح نبود تنوع و تباین، دلبستگی دیداری طرح را کم می‌کند. اما در مقابل گزینه سادگی طرح را دارد که می‌توان یک طرح را از شلوغی نجات داد.

سختی در خواندن متن اغلب بین رنگ متن نوشته و رنگ پس زمینه کنتراست خیلی کمی وجود دارد و خواندن متون دشوار می‌شود. بهتر است در این حالت تیرگی را نسبت به پس زمینه بیشتر کرد.

ناامیدی محدودیت در پالت رنگ در هنگامی که برای اولین بار با آن کار می‌کنید خیلی ناامید کننده است. گاهی اوقات ممکن است وسوسه انگیز باشد که قاعده را بهم بزنید و چند رنگ بیشتر اضافه کنید. گاهی اوقات انتخاب خوبی است اما گاهی اوقات نه، به تجربه نیاز دارد.

طرح های بی رنگ (Achromatic Design)
در طرح‌های بی‌رنگ هیچ رنگی وجود ندارد جز سایه‌های ساده‌ای از تیرگی. مزایا و معایب طرح‌های بی‌ رنگ مشابه طرح‌های تک رنگ بالا هست اما کمی بیشتر. مثلا عنوان کردیم با طرح‌های تک رنگ حالت ساده ای را داریم که آرامش را تداعی می کند . یک طرح بی رنگ می تواند این حالت را بیشتر بوجود بیارود یا همانطور که یک طرح تک رنگ می تواند متمایز از رنگارنگ بودن باشد یک طرح بی رنگ می تواند خیلی بیشتر این تمایز را دارا باشد.

نتیجه‌گیری
لزوماً استفاده از رنگ‌های بیشتر مساوی یک طرح بهتر نیست. اگر طرح نیازی به رنگی ندارد لزومی ندارد با رنگ‌های گوناگون جاذبه را بیشتر کنید.

شما میتوانید از این آدرس وب سایت برای مدیریت رنگ سایت خود استفاده نمایید http://www.colorschemedesigner.com

شما میتونین از نرم افزار Color Company که محصول کاملا ایرانی شرکت ماست استفاده کنینن
لینکش توی امضام هست

جدیدترین ارسال ها

بالا