رله

saalek110

Well-Known Member
در فیلم زیر ، رله را معرفی کرده و طرز تست آن را گفته.


youtu.be/5U6kRrLAQJI?si=9R7PEGJsCk7eDuUE
 

saalek110

Well-Known Member
ساختار رله ها به طور معمول از یک بوبین(سیم پیچ) و کنتاکت های NO (Normal Open) که در حالت عادی وصل نیستند و NC (Normal Close) که در حالت عادی وصل هستند تشکیل شده است.

how-to-test-a-relay-02-e1690274615610.jpg
با توجه به شکل بالا، با اعمال ولتاژ مناسب (بسته به ولتاژ تحریک رله ای که دارید، 3 ولت، 5 ولت، 12 ولت یا 24 ولت) به سیم پیچ بوبین (coil)، پین com به پین NO وصل خواهد شد. همچنین، با قطع تغذیه بوبین، پین com به حالت عادی خود برگشته و به پین NC متصل می شود.


نحوه تست رله | روش های تست رله + عکس | برقی شو


سالک: بوبین یا سیم پیچ باعث میشه اتصال از common برود به no یا nc ، بنا بر اینکه برق داده باشیم به سیم پیچ رله یا نه. در شکل سیم پیچ را coil نامیده.
رله شکل بالا۵ پایه است ، دو تا سیم برای کوئل و سه تا پایه هم برای وصل کردن اون وسیله که قراره راه بیافته.
 

saalek110

Well-Known Member

تست رله با مولتی متر​

در این بخش، مراحل تست رله برای تشخیص سلامت آن مورد بررسی قرار می گیرد.

تست بوبین​

در این مرحله ابتدا مولتی متر را بر روی تست اهم یا تست بوق قرار می دهیم. سپس، رله ای که تغذیه ای به بوبین آن وصل نشده را برداشته و مقاومت دو سر بوبین (coil به coil) را اندازه گیری می کنیم. برای رله های 5 ولتی باید عددی حول 60 الی 100 اهم و برای رله های 12 ولت باید عددی بین 300 تا 500 اهم بر روی مولتی متر نمایش داده شود. در صورتیکه تفاوت مقدار مقاومت با اعداد ذکر شده خیلی بالا باشد، باید به سلامت رله شک کرد.

تست پین NC​

در این مرحله ابتدا مولتی متر را در حالت اندازه گیری اهم قرار داده و سپس مقاومت بین دو پایه COM و NC را در حالتی که هیچ تغذیه ای به رله وصل نشده، تست می کنیم. در این حالت باید مقاومت صفر نمایش داده شود. در غیر اینصورت ممکن است رله معیوب شده باشد.

تست گرم رله یا تست NO​

در این مرحله، فقط به پایه های بوبین رله تغذیه اعمال میکنیم. یعنی باید ولتاژ نامی بوبین را از روی رله خوانده و ولتاژ مناسب را به دو سر بوبین اعمال نمود. به طور مثال اگر رله 12 ولتی بود، همین ولتاژ باید به بوبین آن اعمال شود. بعد از اتصال این ولتاژ به بوبین، یک صدای تق مانند باید از رله شنیده شود. اگر این صدا شنیده نشد رله معیوب شده است.

همچنین، در مرحله آخر و در حالتی که تغذیه‌ی بوبین وصل است، مقاومت بین سر COM و سر NO را با اهم متر اندازه گیری می کنیم. در این حالت باید مقاومت صفر و یا نزدیک صفر بر روی اهم متر مشاهده شود. در غیر اینصورت رله معیوب می‌باشد.


 

saalek110

Well-Known Member
۲۰۲۳۱۰۲۳_۰۲۱۷۰۵.jpg

سالک: من یک رله ۶ پایه دارم. عکس بالا... وقتی اون دو پایه وسط که با فلش قرمز نشان دادم را به ۵ ولت وصل کردم ، صداهایی می اومد که نشان می داد رله کار می کنه.

از این صفحه خریدم. ۱۴ هزار تومن. مهر ۱۴۰۲.




دو پایه بالایی در عکس بالا ، که نزدیک پایه های بوبین هم هست ، یکیشون در حالت قطع بوبین به هر دو پایه های پایینی راه میدهد و یکیشون به هیچ کدام از پایه های پایین راه نمی دهد ،

و وقتی بوبین را با دادن ولتاژ ۵ ولت ، راه می اندازیم ، وضعیت برعکس می شود ، یعنی اون مسیری که راه می داد ، دیگه راه نمی دهد ، و مسیری که راه نمی دهد بعد فعال شدن بوبین راه می دهد.
 
آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: یعنی رله ۶ پایه من ، فرقش با اون رله ۵ پایه ای که اون سایت آموزش داده اینه که دو تا common داره. ولی دو تا common که رفتار برعکس هم دارند.

شاید بهتر باشه بگیم یک پایه common داره و یک پایه آنتی(ضد) common دارد.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا