چهار نسخه از این رایانه ساخته شده که قیمت نسخههای اول و دوم به ترتیب ۲۵ و ۳۵ دلار آمریکا (به علاوهٔ مالیات محلی) و نسخه سوم آن با نام zero، بیست و شش دلار است.[۱] نسخهٔ چهارم رزبری پای در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۹ معرفی شد و دارای پنج نسخه با قیمتهای متفاوت است. نسخه رم ۱ گیگابایتی قیمتی معادل ۳۵ دلار دارد، نسخه رم ۲ گیگابایتی نیز به مبلغ ۴۵ دلار و نسخه رم ۴ گیگابایتی به قیمت ۵۵ دلار و نسخه رم ۸ گیگابایتی با قیمت ۷۵ دلار موجود است. همچنین یک نسخه با ۴ گیگابایت رم که به صورت یک کیبورد است با نام «رزبری پای ۴۰۰» نیز با قیمت ۷۰ دلار در دسترس است.
این رایانه دارای دیسک سخت نیست ولی به کمک حافظه SD، خود را راه اندازی میکند.
این رایانه قادر است با سیستم عاملهای مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیهای که با آن عرضه شد توزیع لینوکسدبیان بود ولی نسخههایی از اندروید نیز برای آن تهیه شدهاست.
پس از رونمایی از رزبری پای ۲، مایکروسافت مدعی شد که یک نسخه محدود از ویندوز ۱۰ را با نام Windows 10 IoT Core for Raspberry برای رزبری پای ۲ و ۳ بهینه کرده و به صورت رایگان منتشر خواهد کرد.
این رایانه با کمک یک کابل میکرو USB تغذیه میشود.
رزبری پای قادر است به کمک یک کابل تصویر ویدئو و یک درگاه سوزنی، خروجی صدا و تصویر داشته یا با کابل اچ دی ام آی (HDMI)، خروجی تصویری با دقت ویدیوی اچدی (HD) و صدایی استریو داشته باشد. دو درگاه یو اس بی (USB) نیز برای آن در نظر گرفته شدهاست که میتوان از آن برای ارتباطات مختلف استفاده کرد. از درگاههای USB برای صفحه کلید، ماوس، شبکه بیسیم و کلیه دستگاهها با پشتیبانی از درگاه مذکور میتوان استفاده کرد. به کمک هاب USB میتوان از پورتهای بیشتری استفاده کرد. مدلهای B نسخه یک و دو این رایانه یک درگاه شبکه نیز دارد که به کمک آن میتوان به شبکه محلی یا اینترنت متصل شد. از خروجی HDMI برای صدا، تصویر و کنترل آن باهم میتوان بهره جست. بدین ترتیب با کمک فقط یک نمایشگر لمسی قادر است تبدیل به یک تبلت شود.
این یک رایانه بسیار کوچک و ارزان با تمام قابلیتهای یک رایانه واقعی است که میتوان از آن در سیستمهای روباتیک، اتوماسیون، اینترنت اشیاء و … استفاده کرد. کاربردهای پژوهشی و علمی این رایانه در مجلهای تخصصی که وابسته به بنیاد رزبری پای است، به صورت ماهیانه مطرح میشود.
سرعت پردازنده اصلی ۷0۰ مگاهرتز است که در حالت توربو تا ۱ گیگاهرتز نیز قابل افزایش است. حافظه این رایانه در نسخههای ۲۵۶ مگابایتی و ۵۱۲ مگابایتی و یک گیگا بایتی عرضه شدهاست.
مشخصات فنی Raspberry Pi 2 مدل B
برد مجتمع: Broadcom BCM2836
پردازنده: ARM Cortex A7، چهار هسته ای و ۹۰۰ مگاهرتزی
پردازشگر گرافیکی: Broadcom VideoCore IV با توان پردازشی ۲۵۰ مگاهرتز
حافظهٔ رم: ۱ گیگابایت (بخشی از این حافظه با پردازشگر گرافیکی به اشتراک گذاشته شدهاست)
تعداد پورتهای USB: چهار عدد
ورودی ویدئو: کانکتور MIPI از نوع ۱۵ پین
خروجی ویدئو: HDMI و composite video (PAL and NTSC) و جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری
۸۰۲٫۱۱n Wi-Fi Bluetooth ۴٫۱
خروجی صدا: آنالوگ از طریق جک ۳٫۵ میلیمتری و دیجیتال از طریق پورت HDMI
فضای ذخیرهسازی: از طریق درگاه و کارت حافظه میکرو SD
مشخصات فنی Raspberry Pi 3 مدل B
پردازندهٔ Quad-Core Broadcom BCM2387 ARM Cortex-A۵۳ ۱٫۲ گیگاهرتزی
افزایش گرافیک از ۲۵۰ مگاهرتز به ۴۰۰ مگاهرتز، Dual Core VideoCore IV GPU
۸۰۲٫۱۱n Wi-Fi
Bluetooth ۴٫۱
پشتیبانی از ۱۰۸۰p video at 60fpsبا استفاده از فرمت H.۲۶۴، بالاتر از ۳۰fps
یک گیگابایت رم (مانند نسخه قبلی)
میکرو اسیدی
سیستم عامل: سیستم عامل از کارت میکرو اسدی بالا آمده و یک نسخه از سیستم عامل لینوکس یا ویندوز ۱۰ اینترنت اشیا را اجرا میکند.
اگر به زبان ساده بخواهیم بگوییم که رزبری پای چیست : این یک رایانه کوچک و بسیار کم هزینه است که با وصل یک کیبورد و موس به راحتی میتوانید از آن بجای کامپیوتر استفاده کرد. اما قضیه به همینجا ختم نمیشود.
رزبری نام مجموعه ای از رایانه های بسیار کوچک و تک برد است که توسط شرکت معروف و محبوب Raspberry ساخته شده است. هدف از تولید این دستگاه ایجاد دسترسی آسان و به صرفه برای انجام هرگونه محاسبات و اجرای برنامه های مختلف بوده. یک مادربرد به اندازه کارت بانکی سوار شده و Raspbian را اجرا میکند، که یک نسخه از لینوکس است.
در ابتدا این برد دارای پردازنده تک هسته ای ۷۰۰ مگاهرتزی بود و آخرین مدل آن چهار هسته ای با ۱.۵ گیگاهرتز فرکانس است. جالب است بدانید که این برد همیشه قیمتی زیر ۱۰۰ دلار داشته و هیچ زمان از این قیمت فراتر نرفته است. پس یک دستگاه بسیار به صرفه اقتصادی است.
در تمام دنیا از این دستگاه فوق العاده برای یادگیری مهارت های برنامه نویسی، ساخت پروژه های سخت افزاری، اتوماسیون خانگی و حتی در موارد صنعتی استفاده میشود.