راهنمائی برای آموزش MaxScript

IIIXI

Member
سلام.
از دوستانی که اینجا با MaxScript آشنا هستند یه سوالی داشتم، و اون این که برای کسی که قصد یادگیری MaxScript رو داره چه پیشنهاداتی دارید. سوال اصلیم اینه که اگر دونستن مقدماتی به روند آموزش کمک می کنه، یادگیری کدام زبان برنامه نویسی رو پیشنهاد می دید.. و بعد، برای شروع MaxScript از چه منابعی استفاده کنم.
جواب هاتون کمک بزرگی بهم می کنه... ممنونم.
:rose:

arminAnim

کاربر متخصص
سلام

داستان از این قراره که توی ایران هر کسی راه خودش رو برای یادگیری داره ، ولی در کل برنامه نویسی های شیئ گرا همه یک اصول مشابهی دارن که زیاد فرق نداره با چی شروع کنید، من خودم با ویژوال بیسیک شروع کردم که خیلی به درکم از برنامه نویسی کمک کرد. در مرحله ی بعد کم کم باید خودتون رو به هلپ مکس عادت بدید که خیلی کمک می کنه. خود هلپ مکس 3 راه برای یادگیری اسکریپت پیشنهاد کرده. اول هلپ مکس اسکریپت،دوم استفاده از Macro recorder که هر عملی در مکس رو به دستور تبدیل می کنه و آخر هم خوندن و به اصطلاح مهندسی معکوس اسکریپت های دیگه. CG Academy هم دو دی وی دی مقدماتی برای مکس اسکریپت بیرون داده که اونهام مفید هستند.در کل فقط بحث ارتباط برقرار کردن با زبان مکس اسکریپته البته نباید از جنبه های ریاضی اون قافل شد که برای کاربرد بهتر به آشنایی با بردارها ، ماتریس ها و روابط مثلثاتی نیاز داره

موفق باشید

پرواز

Member
سلام.
از دوستانی که اینجا با MaxScript آشنا هستند یه سوالی داشتم، و اون این که برای کسی که قصد یادگیری MaxScript رو داره چه پیشنهاداتی دارید. سوال اصلیم اینه که اگر دونستن مقدماتی به روند آموزش کمک می کنه، یادگیری کدام زبان برنامه نویسی رو پیشنهاد می دید.. و بعد، برای شروع MaxScript از چه منابعی استفاده کنم.
جواب هاتون کمک بزرگی بهم می کنه... ممنونم.
:rose:
این موضوعیه که مدتی دارم تو مجید انلاین دادشو میزنم
اقا یکی برای رضای خدا اموش بده
ولی خب همه که مثل من بیکار نیستند ..گرفتارن
پس بهتره خودت شروع کنی هرجا گیر کردی بیایی تو مجید انلاین بگی اینجا حرفه ای زیاده شانست اگه بگیره و به تورت بخورن جوابتو میدن یکی همین اقا ارمین
من خودم از macrorecorder شروع کردم بهترین هم همون هلپه مکسه که من اندازه ای که با هلپ خودش راحتم با هلپ اسکریپتش حال نمیکنم
چون فعلا از پایه ضعیفم و ..ببو:cry:

آخرین ویرایش:

Elton John

Well-Known Member
این موضوعیه که مدتی دارم تو مجید انلاین دادشو میزنم
اقا یکی برای رضای خدا اموش بده
ولی خب همه که مثل من بیکار نیستند ..گرفتارن
پس بهتره خودت شروع کنی هرجا گیر کردی بیایی تو مجید انلاین بگی اینجا حرفه ای زیاده شانست اگه بگیره و به تورت بخورن جوابتو میدن یکی همین اقا ارمین
من خودم از macrorecorder شروع کردم بهترین هم همون هلپه مکسه که من اندازه ای که با هلپ خودش راحتم با هلپ اسکریپتش حال نمیکنم
چون فعلا از پایه ضعیفم و ..ببو:cry:

من یک تاپیک قدیمی تو p30world زدم در مور آموزش مکس اسکریپت آدرسش این زیره

http://forum.p30world.com/showthread.php?t=315161

یه تاپیک رفرنس هم تو مجید آنلاین زدم آدرسش هم اینه

http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=166923

خوب اگه دوستان علاقه مند هستند آموزش مکس اسکریپت به صورت جدی شروع بشه
کافیه چند نفری داوطلب بشن (با هر سطحی) و این تاپیکی که تو مجید زدم ادامه بدن ولی و هر کسی وقت کنه آموزش مکس اسکریپت رو طبق اصولی که گفتم بزاره و برای آموزش اعلام آمادگی کنه
من که دست تنها نمیتونم

پرواز

Member
در مورد آموزش ابتدایی مکس اسکریپت هم میشه یه تاپیک جدا زد
سلام خوشحالم از اینکه شما همچین تصمیمی دارین
من اعنراف میکنم چیزی بلد نیستم ولی خب با این حال 3 ماهه شروع کردم و به شدت دنبالشم اگه اموزشو شروع کنید ما میتونیم شاگردی کنیم:rose::rose:
این کار باس دیر یا زود تو مجید انلاین شروع بشه
ممنون

arminAnim

کاربر متخصص
طرفدار نداره
به نظر من به زحمتش نمی ارزه
من 2 سال پیش اینجا تاپیک ریگ زدم چندین آموزشی هم گذاشتم، کلا 10 نفر استقبال کردن متاسفانه
به هر حال کسی هم که داره از وقت خودش می ذاره باید انگیزه و دلگرمی بگیره

پرواز

Member
اون تاپیکی رو که تو مجید انلاین زدی من ندیده بودم
دقیقا همون چیریه که به شدت دنبالش بودم علاوه بر اموزش و مثالهاش طریقه خواندن و فهمیدن هلپ اسکریپت مکس رو هم اموزش میده این تاپیک رو حتما ادامه بده
اگه ادامه ندی خودم میارمش بالا و سئوالهامو میزارم ها گفته باشم :rose:

پرواز

Member
طرفدار نداره
به نظر من به زحمتش نمی ارزه
من 2 سال پیش اینجا تاپیک ریگ زدم چندین آموزشی هم گذاشتم، کلا 10 نفر استقبال کردن متاسفانه
به هر حال کسی هم که داره از وقت خودش می ذاره باید انگیزه و دلگرمی بگیره
اقا ارمین ایه یائس نخون تو رو خدا
مگه قراره همون موقع دویستا طرفدار داشته باشه
مطمئن باش این مطالب تو بایگانی مجید انلاین و در سرچ گوگل مشکل از کار خیلیها باز میکنه

سلام
من هم هستم اگر یکی جای استاد رو بگیر و بچه ها رو تا یک سطحی بالا بکشه خیلی خوبه
من یکی از شاگر د های اقا مهدی بودم
اما مدتی ازش خبر نیست انگار رفته سربازی ، اگر چیزی مثل مدرسه باشه خیلی خوب میشه

Elton John

Well-Known Member
من فقط هدفم اینه که یک منبع جامع از توضوحات اختصاری از کدهای مکس اسکرت به زبان فارسی ایجاد کنیم
که بدر خودمون بخوره و هر زمان کدی لازم داشتیم به این منبع فارسی رجوع کنیم و ازش استفاده کنیم
البته داشتن طرفدار هم باعث عملکرد سریعتر خواهد شد

بهر حال ...

پرواز

Member
من فقط هدفم اینه که یک منبع جامع از توضوحات اختصاری از کدهای مکس اسکرت به زبان فارسی ایجاد کنیم
که بدر خودمون بخوره و هر زمان کدی لازم داشتیم به این منبع فارسی رجوع کنیم و ازش استفاده کنیم
البته داشتن طرفدار هم باعث عملکرد سریعتر خواهد شد

بهر حال ...
چشامون سفید شد به خدا:-?
ای مجید انلاینیها باین اینجا یه پپام حمایت بدین دیگه یعنی هیچ وقت احتیاج به کدها و منابع فارسی مکس اسکریپت پیدا نمیکنید:rose:

پرواز

Member
سلام حداقل جواب سئوالمو بدین تا کم کم برو بچ اعلام امادگی کنند

میخوام پنج تا متغیر a b c d e رو که مقدار عددی دارند مثلا a=5 b=3.5 ... مقایسه کنم تا بفهم کدوم متغییر مقدار بیشتری داره مثلا a
نمیدونم واقعا میباست کلی بنویسم یا اینکه یه فرمان خاص و خلاصه ای داره
تاحدودی تونستم اما هر دفعه میبایست عدد بدست اومده رو با بقیه مقایسه میکردم و کلی مینوشتم این بود پاکش کردم اومدم اینجا

شاید از نظر دوستان اسون باشه ولی منه زپرتی تازه وارد تو مکس اسکریپت باس از تجربیات دوستان استفاده کنم
جوابمو بدین تا هم ثواب کرده باشید و هم اینکه اطلاعات اسکریپتی نپره :sad:
من این چند وقتی از مجید الاین استفاده کردم حدی جلو رفتم تو اسکریپت به خصوص اینکه استاد عزیز لینکهای قبلی رو داد خیلی بدردم خورد و این نشون میده یک بایگانی جامع تو مجید انلاین لازمه و خیلی بدرد میخوره و لازم نیست حتما همون موقع بازدید کننده داشته باشده
شاید توی وب فارسی جاهای دیگه باشه که همچین اطلاعاتی بهم بده باس پیدا کنم ولی مهم اینه که همون موقع بتونی سئوالاتو مطرح کنی
با این حال اگه لینکی یا ادرس دارید که بشه اطلاعات ازش در اورد بزارین

این همه گفتم نشه یهو جوابمو چند روز دیگه بدین :sad:

arminAnim

کاربر متخصص
کد:
biggerVar=0
var = #(a,b,c,d,ee,f)
for i= 1 to var.count do
if  var[i]>=BiggerVar then
    BiggerVar = var[i]
print biggerVar
تا اینجا بهت می گه محتویات کدوم متغیر از همه بیشتره، ولی اگر بخوای اسم متغیر بزرگتر رو هم بدونی(که فکر نکنم اینطور باشه) اینو بعد دستور بالا اجرا می کنی :
کد:
varNames = #("a","b","c","d","ee", "f")
i=1
for x in var do
    (
    if x==BiggerVar then print varNames[i]
    i+=1
    )
اینو نصفه شبی از خواب پا شدم پستتو دیدم نوشتم تمرکز نداشتم، شاید بشه ساده تر از اینم نوشت. فقط یادت نره متغیرهای a b c و ... باید همه مقدار داشته باشه و حتما هم عدد باشه- خلاصه امیدوارم بتونی ازش استفاده کنی

پرواز

Member
کد:
biggerVar=0
var = #(a,b,c,d,e,f)
for i= 1 to var.count do(
if  var[i]>=BiggerVar then
    BiggerVar = var[i]
print biggerVar)
تا اینجا بهت می گه محتویات کدوم متغیر از همه بیشتره، ولی اگر بخوای اسم متغیر بزرگتر رو هم بدونی(که فکر نکنم اینطور باشه) اینو بعد دستور بالا اجرا می کنی :
کد:
varNames = #("a","b","c","d","e", "f")
i=1
for x in var do
    (
    if x==BiggerVar then print varNames[i]
    i+=1
    )
اینو نصفه شبی از خواب پا شدم پستتو دیدم نوشتم تمرکز نداشتم، شاید بشه ساده تر از اینم نوشت. فقط یادت نره متغیرهای a b c و ... باید همه مقدار داشته باشه و حتما هم عدد باشه- خلاصه امیدوارم بتونی ازش استفاده کنی
سلام

عالیه اسکریپت جواب داد
خیلی ممنون از اینکه برای کار من وقت گذاشتید:rose::rose:
حالا حالاها مونده تا به سرعت عمل شماها برسم:sad:
خوبی اسکریپت شما نسبت به اونی که خودم نوشتم اینه که در اسکریپت خودم برای اضافا کردن متغیرهای بیشتر میبایست کلی خط جدید مینوشتم ولی در این اسکریپتی که شما گذاشتید میشه تعداد متغیرها رو خیلی زیاد کرد بدون اینکه علا خطی اضافه شه :oops:

آخرین ویرایش:

پرواز

Member
سلام
بازم من:)
دوبار باس این تاپیک رو بالا میاوردم تا سئوال بکنم
خدا رو شکر همه اینجا اسکریپت مکس رو فول هستند برای همین کسی سئوالی نمیکنه الا من
بازهم از دوستان خوبم اقای arminanim و yong animator و دیگر دوستانی که برای جواب دادن به من وقت میزارم تشکر میکنم
و اما سئوال
خیلی اسونه ها خودم بلدم ولی میخوام بدونم شما میدونید یا نه:green:
میخواهم یک اسپیلاین رو به اسپیلان دیگه attach کنم ..همین
تو اینترنت گشتم نفمیدم طبق هلپ خود مکس
splineOps.startAttach <editable_spline_or_line_node_or_modifier>

رفتم نشد شایدم درست نرفتم ...:-?
بازم تشکر میکنم از دوستان:rose:

آخرین ویرایش:

پرواز

Member
سلام :rose::rose::rose::rose:
ممنون جواب داد :oops:عالی بود
داشتم نا امید میشدم.چشام تو مجید انلاین سفید شد بس انتظار کشیدم

تو خوده هلپ مکس من با این فرمان

splineOps.
startAttach <editable_spline_or_line_node_or_modifier>

خیلی سرو کله زدم

نشد ..من الکی دنبال کلمه اتاچ بودم ..:lol:

عجیبه پس چرا در هلپ مکس اسکریپت کلمه attach و addAndWeld بدنبال هم نیومدند من هم :shock:
ولد کردن در مکس برای ورتکسهای یک ابجکته اما در اسکریپت برای دو ابجکت مجزا هم معنی میده:green:همینه میگم اندازه ای که با هلپ مکس راحتم با هلپ اسکریپتش راحت نیستم

حالا شما چجوری به این فرمانها رسیدید همینه که میگم اموزش اموزش

بازم ممنون وخسته نباشید:rose::rose::rose:

آخرین ویرایش:
بالا