راحتتر کد بنویسیم!

triton

کاربر فعال
وجود یک محیط کدنویسی راحت و به اصطلاح user friendly گاهی اوقات می تونه باعث پیشرفت یک زبان برنامه نویسی بشه. برای مثال می توان زبان C# را نام برد که اگه IDE مثل ویژوال استادیو برای آن نبود شاید نصف کاربران الانش را هم نداشت. پس می بینید که چقدر این عامل می تونه مهم باشه ولی در دنیای فلش (البته در ایران ... از بقیه جاها اطلاعی ندارم!) کمتر کسی به این امر توجه داره و کمی کار با یک IDE یا Text Editorخاص را یاد می گیرند و سپس با همان روال به کار خودشان ادامه می دهند و اگر قرار باشه تغییری رخ بده ، تنها IDE را تغییر می دهند!همین! گاهی اوقات دیدم که کد نویسی را در محیط Flash Pro انجام می دهند و اینجا به معنی واقعی کلمه باید گفت "چه دردناک!؟!".
در این بحث قصد دارم کمی در مورد تجربیات خودم در این موضوع بنویسم و راههایی برای کدنویسی لذت بخش تر را به شما نشان بدم.
اول از همه باید گفت که محیط های زیادی برای کدنویسی برای AS3 وجود داره و البته بعضی هم مخصوص AS3 نوشته شده اند:
Flash Builder, FDT, FlashDevelop, …
Text Editor ها هم که در این زمونه همه کاره شده اند و همه زبانها را ساپورت می کنند:
IntelliJ IDEA, Sublime Text, Notpad++ , ..
و البته پلاگین های زیادی که برای محیط های قویی مثل ویژوال استادیو نوشته شده فقط کافی هست که یک جستجو بزنید تا با سیلی از محیط های کدنویسی مختلف و البته وسوسه برانگیز روبرو بشوید. ولی توصیه من این هست که فقط یکی را انتخاب کنید و در آن "استاد" شوید، و بی خود، خود را غرق نکنید چون باعث میشه هدف کلی کار را فراموش کنید. فقط این جمله را به خاط بشپارید:
"کدها را شما می نویسید نه IDE یا Text editor ، آنها فقط به شما کمک می کنند سریعتر بنویسید"
من خودم کمی دچار این مشکل بودم و بالاخره Flash Builder را انتخاب کردم، البته Flash Develop هم می تونه انتخاب بسیار خوبی باشه.
در همه این محیط ها یک دوست بسیار خوب دارید: "Ctrl+Space"
هرگز از این کلیدها غافل نشید. این کلید ها باعث دیده شدن Intellisence می شود (همان پنجره کوچکی که کدها را به شما نشان میده)
همیشه در محیطها یک سری کلیدها هستند (کلید های میانبر) که می توانند کار را برای شما بسیار آسان کنند. البته نیاز به یادگیری همه ی آنها نیست ، فقط آنها یی را یادبگیرید که لازم دارید.
در فلش بیلدر اگر به Help -> Key Assist… بروید (Ctrl+Shift+L) می توانید لیست کلید های میانبر را ببینید. آنها را حتما بررسی کنید ، حتما چندتایی از آنها به کار شما می ایند. کلا من برای یادگیری این کلیدها، توی منوها زیاد می چرخم و اگه مورد مناسبی را پیدا کنم آن را کنار کلیدهای قبلی، روی یک کاغذ، که همیشه جلوی چشمانم هست، یادداشت می کنم و به مرور آنها به خاطر می سپارید.

گاهی هم شاید نیاز داشته باشید که چیزی را خودتون بسازید تا محیط کدنویسی بهتر بشه . مثلا در Flash Builder برای نوشتن Modified Access ها هیچ کمکی به شما نمی کنه، برای حل این مشکل به Window -> Preferences بروید و به قسمت Flash Builder آن بروید. اینجا قسمت فوق العاده ای هست و توصیه می کنم حتما بررسی روی این تنظیمات داشته باشید. حالا به قسمت Editor -> Code Template -> ActionScript بروید. در اینجا کدهای کوتاهی وجود داره که می تونید از آنها استفاده کنید و کدنویسی را برای شما بسیار راحتتر میکنه و حتی در ایجا می توانید Template خودتان را اضافه کنید. مثلا من این کار را برای تگ swf، override کردن functionها و البته public، protected و private انجام دادم که خیلی کار را برای من راحت تر کرده.
اگر از محیط های قوی مثل Flash Builder استفاده می کنید می توانید از پلاگین های زیادی هم استفاده کنید. Flash Builder بر اساس Eclipse ساخته شده و این به معنی دسترسی به گنجینه عظیمی از ابزارهاست. بعضی از پلاگین ها به طور پیش فرض در خود محیط هستند و ما روح مان هم از آنها خبر نداره!
مثلا پلاگین برای History .اکثر کدنویس ها فراموش می کنند که برای خودشان یک History از فایل ها و کارشان تهیه کنند و وقتی کمی توی کار جلو می روند مقداری از کدها را جایگزین می کنند و از بین می برند و زمانی که دوباره به اونها نیاز پیدا می کنند باید دوباره تمام زحمات قبلی را تکرار کنند و این اشتباه معمولی هست که تازه کارها و بعضا تعدادی از افراد با سابقه هم انجام می دهند. اگر در Flash Builder از طرق منوی Window به Show View -> Other… بروید پنجره ای برای شما باز میشه در اون به همه پنل ها برنامه دسترسی دارید. از پوشه Team به سراغ History بروید و اون را انتخاب کنید. به همین سادگی می توانید به History هر فایل به صورت جداگانه دسترسی داشته باشید.
می بینید که نکته به همین کوچکی می تواند گاهی فرشته نجات شما شود! حالا از Help به سراغ Eclipse -> Marketplace… بروید و کمی در ان بگردید و چند ابزار جدید به محیط خود اضافه کنید.
من خودم به شخصه از پلاگین SourceMate استفاده می کنم که بسیار عالی هست و توصیه می کنم که شما هم از آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که برای Flash Builder 4.7 کار نمی کنه و باعث crash کردن Package Explorer می شه.
اگر خواستید پلاگین خاصی را حذف کنید به سراغ Help -> About Flash Builder… بروید و Installation Detials را انتخاب کنید. پنجره باز شده محلی است که می توانید پلاگین ها را حذف کنید.

کلا هدف من در اینجا و در این بحث این بود که به شما نشان دهم چطور به محیط کدنویسی نگاه کنید و چطور باعث پیشرفت خود شوید و به سمتی پیش بروید که به جای فکر به نحوه کدنویسی بیشتر به ایده ای که می خواهید پیاده سازی کنید، فکر کنید.
 

triton

کاربر فعال
من از notepad++ برای کدنویسی راحت استفاده میکنم...
منظورم این نبود که از چه نرم افزاری استفاده کنید، هدف این بود که از هر محیطی که استفاده می کنید سعی کنید بهتر استفاده کنید و بیشتر کارهای دستی را با امکانات محیط توسعه که در اختیار داریم انجام دهیم.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا