رئیس دانشگاه شریف: هزینه پهنای باند اینترنت كشور 11 برابر تركیه است

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: هزینه پهنای باند اینترنت در كشور بسیار بالاست و از آنجا كه بحث اینترنت در انحصار وزارت ارتباطات است، باعث شده تا قیمت آن در كشور 11 برابر كشور تركیه باشد.


به گزارش فارس، سعید سهراب‌پور امروز در مراسم هم‌اندیشی قانون یك درصد كه صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: این قانون تحول بزرگی در عرصه پژوهش و فناوری كشور ایجاد كرده است.
وی افزود: وظیفه سنتی دانشگاه‌ها آموزش و تأمین نیروی انسانی بوده، اما به تدریج پژوهش به خصوص در مقاطع تحصیلات تكمیلی نهادینه شده و همچنین بحث فناوری و تبدیل نتایج پژوهش به محصول تجاری مقوله‌ای است كه طی 8 سال اخیر به آن پرداخته شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به این‌كه پژوهش‌ها به دو دسته كاربردی و بنیادی تقسیم می‌شوند، افزود: هر دو نوع پژوهش‌ها اهمیت دارد. در این زمینه بحث‌هایی شنیده می‌شود كه باید تنها به پژوهش‌های كاربردی توجه شود، اما این بحث صحیح نیست و دانشگاه‌ها باید در مرزهای دانش حركت كنند تا از علم روز عقب نمانند.
وی تأكید كرد: در تنظیم قوانین باید به مقوله پژوهش‌های كاربردی و بنیادی توجه ویژه‌ای شود.
سهراب‌پور گفت: معیار سنجش پژوهش‌های بنیادی، انتشار مقالات در نشریات معتبر بین‌المللی است و برای تحقیقات كاربردی بهترین معیار تعداد قراردادها نیست بلكه حجم آن‌هاست. و در زمینه مقالات ISI تنها تعداد نمایه شدن مقالات اهمیت ندارد، بلكه ارجاعات به مقالات نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: فناوری تبدیل نتایج تحقیقات به محصول است و در كشور ما در طی 8 سال اخیر این بحث به شكل پارك‌های فناوری و مراكز تحقیقاتی آغاز شده است و باید در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود، زیرا كه منجر به رشد كشور خواهد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به طرح پرداخت پژوهانه به دانشجویان مقاطع دكترا در كشور گفت: این طرح راهكاری برای جلوگیری از خروج نخبگان در كشور است و حدود 3 سال است كه ما طرح پرداخت حقوق به دانشجویان دكترا را آغاز كردیم و طرح آن را تهیه و در وزارت علوم تصویب كردیم، اما هنوز از سوی وزارت علوم این طرح اجرایی نشده است.
وی افزود: هزینه پهنای باند اینترنت در كشور بسیار بالاست و تأمین این هزینه برای دانشگاه‌ها مشكل است. در بحث تلفن همراه زمانی كه رقابت وجود نداشت قیمت‌ها بالا بود، اما با واگذاری آن به بخش خصوصی قیمت‌ها كاهش پیدا كرد.
سهراب‌پور گفت: اینترنت هم اكنون در انحصار دولت و وزارت ارتباطات قرار دارد و این باعث شده تا قیمت آن در كشور 11 برابر تركیه باشد، كه باید در این زمینه تجدید نظر صورت گیرد.
وی با اشاره به تولیدات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: در سال 88، میزان تولیدات علمی این دانشگاه 782 مقاله و در سال 2009 نیز 904 مقاله در ISI بوده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: سرانه مقالات در سال 2004 به ازای هر عضو هیئت علمی 4/2 بوده كه در دانشكده مواد شیمی این سرانه به 5/4 و در دانشكده مكانیك و فیزیك به 3 می‌رسد.
وی ادامه داد: قراردادهای پژوهشی این دانشگاه در سال 86 به بیش از 13 میلیارد تومان رسید و دریافتی ما از این قراردادها 7 میلیارد تومان بوده است و در سال 87، حجم قراردادهای این دانشگاه 31 میلیارد تومان بود كه مبلغ دریافتی بیش از 18 میلیارد تومان بوده است و در 9 ماهه اول سال جاری نیز حجم قراردادها 32 میلیارد تومان بوده كه تاكنون 13 میلیارد تومان آن را دریافت كرده‌ایم.




منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا