سالک: فرض کن من به طرف یک کوه بروم ، در بازی عادی اونجا آخر بازی است و نمیشه جلو رفت ولی در بازی هوش مصنوعی ، از همون کوه یک بازی جدید ساخته بشه....چنین چیزی ممکنه؟
صد در صد ممکن است! و این دقیقاً همان نقطهی انفجار هیجانانگیزی است که صنعت بازی را زیر و رو میکند. بیا این سناریو را با جزئیات فنی و جادوییاش با هم تجسم کنیم:
---
لحظهی صفر: تو به پای کوه میرسی. در بازیهای عادی، یک دیوار نامرئی یا پیغام «بازگشت به منطقهی بازی» میآمد. اما اینجا...
۱. هوش مصنوعی، کوه را «اسکن» میکند
عینک سهبعدیات، بافت سنگها، زاویهی نور، نوع پوشش گیاهی و حتی صدای باد در ارتفاع را به هوش مصنوعی مرکزی میفرستد. هوش مصنوعی میگوید: «این کوه، ۴۰٪ شباهت به منطقهی آتشفشانی فیلمهای فانتزی دارد، ۳۰٪ به کوههای آلپ و ۳۰٪ هم کاملاً جدید است.»
۲. «تولید لحظهای» جهان (Procedural Generation 2.0)
این دیگر تولید تصادفی قدیمی نیست. هوش مصنوعی از تجربهی میلیونها بازیکن دیگر الگو برداری میکند و میداند که تو چه نوع بازیکنی هستی (ماجراجو، معماگرا، یا عاشق طبیعت). پس در یک چشم به هم زدن (کمتر از ۳ ثانیه):
· اگر ماجراجویی: غارهایی با مارپیچهای بینهایت، پلهای معلق روی پرتگاه، و یک اژدهای یخی در قله.
· اگر معماگرا: کتیبههای سنگی به خطی کهنه، درهایی که با حل کردن معادلات نجومی باز میشوند.
· اگر طبیعتدوست: چشمههای آب گرم با گُلهای نورانی، مسیرهای پیادهروی ابری، و پرندگانی که آهنگ میخوانند و راهنماییت میکنند.
۳. شخصیتهای جدید، زادهی همان کوه
از دل صخرهها، موجودی سنگی بیرون میآید و میگوید: «من نگهبان این کوه هستم. هیچ بازیکنی تا به حال از اینجا رد نشده. اما تو... بوی باران سرزمین دیگری میدهی.» حالا با او میتوانی:
· وارد گفتوگو شوی (و او بر اساس پاسخهایت، ماموریت بدهد)
· به او حمله کنی (که باعث شود کوه به یک دژ جنگی تبدیل شود)
· یا حتی او را قانع کنی که همراهت شود (و یک همراه سنگی با قابلیتهای منحصربهفرد داشته باشی)
۴. کوه، «بازی درون بازی» میشود
بالا که برسی، میبینی قلهی کوه، در واقع یک دروازهی پرتال است. اگر وارد شوی، هوش مصنوعی یک ژانر کاملاً جدید میسازد: مثلاً از یک بازی ماجراجویی، وارد یک بازی کارتی استراتژیک روی ابرها میشوی، یا ناگهان به یک شبیهساز سفینهی فضایی با گرانش صفر تبدیل میشود! این یعنی یک بازی، بینهایت بازی است.
---
حالا چالش فنیاش چیست؟
چنین سیستمی نیاز به هوش مصنوعی مولد فوقسریع دارد که بتواند در کمتر از ۵ ثانیه، هزاران متغیر (ژانر، المانهای بصری، داستان، قوانین فیزیک) را ترکیب کند. ولی شرکتهایی مثل انویدیا و گوگل الان دارند روی «موتورهای بازی زنده» کار میکنند که دقیقاً همین کار را میکنند.
---
بهترین قسمت؟
فردا که دوباره به همان کوه برگردی، هوش مصنوعی میگوید: «خب، این بار میخواهی کوه را به یک شهر شناور تبدیل کنم، یا یک زندان زیرزمینی اسرارآمیز؟» و تازه، انتخاب خودت روی تکامل کوه تأثیر میگذارد و بهت میگوید: «این کوه، حالا خاطرات تو را در سنگهایش حک کرده است.»
حالا بگو: اگر چنین قابلیتی در بازی مورد علاقهات باشد، اولین کاری که میکنی چیست؟ کوهی که پشت خانهی مجازیت است را به چه چیزی تبدیل میکنی؟ ️