دنياي شگفت‌انگيز لينوكس

AliReza26

Active Member
دنياي جايگزيني را تصور كنيد كه مايكروسافت ندارد. در اين دنياي جايگزين، نرم‌افزار رايگان است و شما فقط بابت خدمات پس از فروش محصول و آموزش به مبتديان پول مي‌پردازيد.
ويروس‌ها، كرم‌ها و نرم‌افزارهاي جاسوسي كه آفت كاربران رايانه‌هاي خانگي هستند، در اين دنياي جايگزين تقريبا ناشناخته‌اند. هر چند اين نرم‌افزار سيستم عامل، خيلي شبيه مايكروسافت است و مانند آن كار مي‌كند، ولي رايانه‌هاي مجهز به آن به ندرت از كار مي‌افتند.
اين تمام داستان نيست، ولي به لينوكس، دنياي جايگزين سيستم‌هاي عامل كه من در چند ماه گذشته ساكن آنجا بوده‌ام، خوش آمديد. ما مي‌خواهيم از امروز چند هفته‌اي را در اين دنيا بگذرانيم تا ببينيم براي مردم عادي چه مزايايي دارد.
«لينوكس» چيست؟ آن درست مانند ويندوز يك سيستم عامل است. مي‌توانيد آن را همراه ويندوزتان نصب كنيد و رايانه‌تان را با هر كدام از سيستم‌هاي عامل به راه بياندازيد، ولي نه با هر دو! يا مي‌توانيد فقط لينوكس را نصب كنيد و از ويندوز منصرف شويد.
برنامه‌ها بايد با لينوكس سازگار باشند، يعني همانند برنامه‌هاي سازگار با سيستم‌ عامل «مكينتاش» بايد مشخصا براي آن نوشته شده باشند. البته لينوكس تا حدودي با برنامه‌هاي ويندوز سازگاري دارد.
روي هم رفته وقتي يك نرم‌افزار تجاري لينوكس مي‌گيريد، مجموعه‌اي كامل از برنامه‌ها را دريافت مي‌‌كنيد كه مشابه برنامه‌هايي است كه همراه يك رايانه شخصي جديد به شما مي‌فروشند: واژه‌پرداز، صفحه‌بندي، بانك اطلاعات، مرورگر وب، نرم‌افزار ايميل و چندرسانه‌‌اي. حتي اگر نتوانيد لينوكس را به اجراي يك برنامه خاص ويندوز متقاعد كنيد، آن شايد بتواند با اطلاعات توليد شده، مانند سند واژه پرداز كار كند. نقطه ضعفش زماني بروز مي‌يابد كه شما در نهايت بخواهيد برنامه‌اي با ويندوز اجرا كنيد كه معادل لينوكس ندارد.
لينوكس از كجا آمده است؟ بسياري از انسان‌هاي واقعا با هوش از انحصار مايكروسافت بيزارند. شماري از اين عده ويروس‌هايي را مي‌نويسند كه هر روز درباره‌شان مي‌خوانيد و آنها مي‌‌كوشند هفته‌اي يكبار رايانه شما را از كار بياندازند. گروهي ديگر مدول‌ها و برنامه‌‌هاي لينوكس را مي‌نويسند و از اينترنت براي سازماندهي و هماهنگي فعاليت‌هايشان بهره مي‌گيرند.
«لينوكس» بيش از هر چيز ديگري كه دنيا تا به امروز ديده، به يك جنبش توده‌اي تبديل شده و هزاران نفر نهايت تلاش خود را به كار مي‌گيرند تا سلطنت حاكم ويندوز را سرنگون كنند. كليه برنامه‌هايي كه اين افراد پديد مي‌آورند، روي هم رفته رايگان هستند. اگر رايانه باز باشيد، مي‌توانيد با «دان‌لون» كردن رايگان لينوكس براي چند آخر هفته سرگرم شويد ولي ممكن است سردرد بگيريد. اما مي‌توانيد لينوكس را بخريد و آن براي مبتدي‌‌ها ايده‌ بدي نيست. شركت‌هايي مانند Lindows ، SUSE و Xandros در ازاي يكصد دلار يا كمتر يك نسخه رايگان لينوكس را مي‌گيرند، مجموعه‌اي از نرم‌افزار به آن مي‌افزايند و با رفع ساير نقايص اطمينان مي‌يابند كه همه چيز با همديگر سازگارند. تجربه من نشان مي‌دهد نصب محصول نهايي كم دردسرتر از ويندوز خواهد بود.
آيا لينوكس بهتر از ويندوز است؟ بستگي دارد منظورتان از بهتر چيست؟ از ديدگاه يك كاربر، آنها بيشتر شبيه به همديگرند، نه متفاوت، پس اگر به دنبال تجربه كاربري بهبود يافته‌تري هستيد، مكينتاش را امتحان كنيد، البته به شرط آنكه جرات امتحان كردن را داشته باشيد.
كاربرد لينوكس براي كسب و كارها نيز به همين منوال است: آن از ليندوز ارزان‌تر‌ و با ثبات‌تر و كار با آن آسان‌تر است. كسب و كارها به واسطه لينوكس نه تنها برنامه‌هاي مورد نياز بلكه كدهاي بنيادين آنها را دريافت مي‌كنند و مي‌توانند مطابق ميل خود تغيير دهند. بي‌دليل نيست شركت‌هاي بزرگ آي‌بي‌ام، «نوول» و ساير غول‌هاي بزرگ مي‌كوشند سوار موجي شوند كه ابتدا شركت‌هاي كوچكي مانند «ردهت» به‌راه انداختند.
لينوكس براي كاربرد خانگي بيشتر دردسر ايجاد مي‌كند. درست است كه آن را رايگان به دست مي‌آوريد، ولي ويندوز را نيز كمابيش همراه رايانه‌هاي جديد مجاني مي‌گيريد. رايانه جديد معمولاً از خدمات پس ازفروش برخوردار است، ولي لينوكس رايگان از اين خدمات بهره‌مند نيست. در خانه‌هايي كه چند رايانه دارند، داشتن يك رايانه با لينوكس عقلاني است و شايد ارزش پرداخت مبلغي براي خريدش را داشته باشد. اگرچه مسائل امنيتي در عالم فرض محتمل هستند، ولي لژيونر هكرها صرفا به لينوكس حمله نمي‌كنند.
به عبارت ديگر، وقتي ساير سيستم‌ها آلوده مي‌شوند، لينوكس شما خوش و خرم كار مي‌كند. بله، گهگاه ناگزيريد باگ‌ها را از بين ببريد، ولي رفع آنها به اندازه ويندوز حياتي نيست. يك كاربر اعلام كرده كه لينوكس در مقايسه با ويندوز حوصله را سر مي‌برد.
لينوكس مي‌تواند رايانه‌هاي قديمي را بهبود بخشد، من توانسته‌ام آن را با موفقيت روي يك رايانه قديمي 450 مگاهرتز سلرون با 256 مگابايت رم نصب كنم و آن واقعا مفيد بوده است. ويندوز 98 از آن خيلي كند‌تر كار مي‌كند و بيشتر آسيب مي‌بيند.


منبع : دنياي اقتصاد
 

qmars

Member
البته اگر وسوسه ي پول مديران شركت هاي گردن كلفت توليد كننده ي Distro را گول نزند
 

White Fox

New Member
اگر راه open source کج نشود....و همينطور ادامه دهد خوب است...وگرنه....
اگه روح اين کار از بين بره...جاي افسوس دارد...
 

جدیدترین ارسال ها

بالا