سلام
به نظر من بهتر اين است كه مفاهيم اوليه دايركتور را خوب بفهمي. چون ممكن است كه بعلت عدم درك دقيق ابزار اصلي ، از دايركتور دلسرد شوي. دايركتور بهترين برنامه براي ساخت برنامه هاي مالتي مديا است به شرط اينكه منطق و ابزار و دستورات لينگو را خوب بشناسيم و البته نسبتا برنامه ي ساده اي هم است.
دستورات لينگو (شاه كليد دايركتور ) را در بخش behavior وارد ميكنيم به اين معني كه يك سري دستورات را درون يك فايل متني به نام behavior وارد كرده و اگر اين فايل را به هر چيزي و هر عضوي از Score نسبت بدهي ، آن عضو دستورات شما را انجام ميدهد. مثلا اگر بخواهيم به عضوي بگوييم كه اگر بر روي تو كليك كرديم به فريم 20 برو. خوب كافي است بوسيله يك رويكرد (event) كه در اينجا MouseDown است اينطور ميگوييم :
on mouseDown me
go to frame 20
end
بايد بدانيم كه ميتوانيم فريمها را علامت گذاري كنيم . مثلا براي فريم 20 يك اسم بگذاريم. كه در اين حالت كنترل فريم مورد نظر راحت تر است . اين عمل بوسيله ماركر انجام ميشود و الا ماركر چيز خاصي نيست. اگر محل فريم 20 را به اسم eye بناميم ، دستور بالا را ميتوانيم اينطور بنويسيم :
on mouseDown me
go to marker ("eye")
end
يا
on mouseDown me
go to ("eye")
end
پيشنهاد ميكنم از راهنماي دايركتور استفاده كنيم و در بين كتابها هم كتاب ( راهنماي دايركتور 8.5 ترجمه اميد مجري از انتشارات ديباگران تهران ) ميتونه تا حدي كمك بكند.
اميدوارم از كار با دايركتور لذت ببريم.
موفق باشيد.