خوب اول یه نگاه به این لینک بندازید:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13571400#channels_Modeling%20&%20Texturing
اگه 3 / 4 خط آخر توضیحات رو نگاه کنیم:
Produce high-quality, symmetrical UV maps on complex organic models with just a few clicks using UV Unfold, based on the Unfold3D® technology from Polygonal Design. UV Unfold includes packing options to maximize UV space, and the ability to unwrap local UV islands in the Texture Editor.
خوب کاملا مشخصه که خود Unfold با پلاگینش که توی xsi هست خیلی فرق داره....خود برنامه امکانات کامل تری داره...
ولی من هم که گفتم...من خودم واسه uv کردن یه آبجکت...مثلا صورت یه کاراکتر ریل:
95% unfold کارم رو انجام میده و 5% هم از ابزار های جانبی xsi استفاده میکنم...پس کمبودی رو قطعا نداریم....
این رو هم بگم که unfold توی ورژن های قدیمی xsi نیست و تا جایی که من میدونم از ورژن 7.5 بهش اضاف شده...
و بازم اینو بگم که..

unfold توی ورژن های قدیمی یه کم ضعف داره ولی توی xsi 2011 به بهترین نحو کار میکنه و من هیچ مشکلی باهاش ندارم...و پیش نهاد میکنم اگه xsi 2011 دور و برتون هست از همون استفاده کنید....
یه توضیح مختصر درمورد نحوه کارکردن باهاش:
01- آبجکتی که میخواین uv کنید رو انتخواب کنید و از منو:
Model>Property>Texture Projjection>Unfold
رو انتخواب کنید. تا یه پنجره کوچیک باز بشه.
02-الان میتونید به 2روش عمل کنید....
A:اگه مدلتون مدل زیاد پیچ در پیچی نیست یا مثلا خیلی تنظیم بودن uv واستون مهم نیست...میتونید دکمه: Unfold رو که بزرگترین دکمه توی پنجره هست رو بزنید و uv شما آمادست...(البته توی مدل های مختلف ضریب خطا متفاوت هست)
B:اگه به uv مدلتون زیاد اهمیت میدید و میخواید هیچ نقصی نداشته باشه روش A رو انجام ندید و کارای زیر رو انجام بدید:
03- دکمه: select cut line رو بزنید و اون ادج هایی که میخواید UV از اونجا از هم باز بشه رو انتخواب کنید.
04-دکمه: add to cut line رو بزنید تا ادج ها توی تنظیمات ثبت بشن.
05- حالا دکمه بزرگ Unfold رو بزنید و تمام...
توی این تصویر من مدل رو با روش B یو وی کردم و هیچ مشکلی داخلش نیست...و این یو وی حدودا 30 ثانیه زمان برد!
توی این تصویر من یه نرمال از مدلی گرفتم که به روش B یو وی شده بود.
توی این تصویر من یه نرمال از مدلی گرفتم که به روش A یو وی شده بود.
توی هیچ کدوم از یو وی ها پالی ها روی هم نیومدن و هیچ مشکلی نداریم....اما در کل استفاده از یو وی B مناسب تره.....
+++
در ضمن این رو هم اضاف کنم که توی XSI یووی ها سیستمشون یه کمی فرق میکنه و میشه به هر آبجکت چند تا یو وی داد....پس حواستون باشه هر بار که پنجره Unfold رو
از اول باز میکنید و unfold رو میزنید یه uv جدید میسازید....
پس به این توجه داشته باشید که قبل از اکسپورت مدلتون به سایر برنامه ها قبلش یو وی های بی استفاده رو دلیت کنید که مشکلی پیش نیاد.