با سلام خدمت شما
1)بازی ای مثل ماشیناریوم با بازی های کوچک و مستقل (در اصطلاح indie game )خیلی فرق می کنه.اولی یه بازیه کاملا تجاری با پک و جعبه و ملزومات است که تو فروشگاهها گذاشته می شه و اینجور بازی ها با کپی رایت کامل ارائه می شن.و درآمد بسیار خوبی هم دارن.الان بازی سازی یه تجارت درجه 1 تو دنیاست(نه تو ایران.اینجا کپی رایت برا اینجور کارها نیست).کسانی که اینجور بازیها را می سازن علاوه بر دادن سریال موتور بازی ساز مثل فلش باید سریال دیگر محصولات را هم که باهاش بازی را ساختن بدن.مثل فتوشاپ و مکس و غیره..تا بازیشون پابلیش بشه.در غیر این صورت قوانین بسیار جدی و سختی براشون اعمال می شه وحکم زندان و غیره هم داره.
اما در مورد بازی های کوچیک و مینی گیم ها برای فروش از طریق اینترنت و دانلود(نه برای فروشگاهها) فقط ارائه ی سریال برنامه کفایت می کنه و سریال دیگر برنامه ها نیازی نیست.درآمد این بازی ها هم خوبه.کافیه شما یه paypal بسازی و کنار بازیت قرار بدی.به ازای هر دانلود مبلغی به صندوق پولیت ریخته می شه(همون paypal)
حساب کن 1000 نفر بازیت را دانلود کنن.ببین چقدر گیرت میاد.البته ساختpaypal توایران ممکن نیست.اگه هم از راههای مختلف مثل وی P ان بسازی, باز هم مشکل برداشت پول را داری.ایران تحریم اقتصادیه.
2)بازی سازی با فلش کار ساده ای نیست.من اولین باره این جمله را می شنوم .اگه برای شما ساده است واقعا تبریک می گم.بهرحال... اگه با فلش می خوای بازی بسازی من یه تاپیک ساختم و بازی ساز های فلش را معرفی کردم.لینک زیر:
http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=153052&highlight=%D8%A8%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%AF
اگه به غیر از فلش می خوای برو به لینک زیر :
http://www.ambrosine.com/resource.php
توضیح کنار هر برنامه داده شده.یه کم که زبانت خوب باشه متوجه میشی که هر برنامه چه نوع بازی ای می سازه.
اگر هم خواستی, بیشتر در مورد بازیه مورد علاقه ات که می خوای بسازی توضیح بده, تا بگم از چه برنامه ای استفاده کن.
3) من درست این سوالتو متوجه نشدم.اگه منظورت سایز فاینال برنامه است که می شه با راههایی اونو کم کرد.فلش با خروجی swf کمترین حجم ممکن برای ساخت یه بازی را می ده و می شه با اکسترنال کردن فایلهای درونی بازی حجم exe نهایی را پایین آورد.و حتی فریم ریت خوبی هم ازش گرفت.برخلاف تصور همه که می گن فلش تو فریم ریت کم می آره و پخش نهایی کند میشه.که اصلا اینطور نیست.
سوالی داشتی اگه بلد بودم در خدمتم.شاد باشید - مهرداد