خیــــــــــز که امروز جهان آن ماست

ARTA_ADOBE CO

Active Member
من کلن شیفته ی رقص سماء هست

سماع خوانده میشود و در فرهنگ معین بدین تعریف آمده :

شنیدن- وجد و سرور و پایکوبی صوفیان

با توجه به اینکه این رقص عرفانی همراه با دف نوازی به شیوه ای خاص و بر دفی خاص انجام میگیره،
هدف من از طرح دف به اون شیوه تاکیدی بر متفاوت بودنش هست

اگر مقصود شما دوست نازنین سماع گران قونیه است باید بگویم دف نیست نام ساز کوبه ای مورد استفاده
بندیر هست و از دف معمولی که شعاعی بین 50 تا 55 داره کوچیک تر و تقریبا در اندازه دایره ماست !
از دو دست هم برای نواختن استفده نمیشه از یک دت که دست راست باشه استفده میشه...
این ساز ترکی است و بعد از عزیمت حضرت مولانا به دیار قونیه از اون ساز برای سماع بهره جستن...

و طرح شما چندان هم متفاوت بودن رو القا نمیکنه مخصوصا که طرحتون متکی به شعری است که نام دف در آن آمده.

از شگفتی خود از خود بیخود شده و مستانه میچرخد و میرقصد

نه عزیز در طریقت من و ما ز یاد رود آنچه دیدنی ایست از یاد رود
دل پاک پاک شود بر آینه دل یار هویدا شود...

از جای دیگس مستیشون بنده خدا ها...

در این مورد که چرا بنفش

تاکید بر رنگ بنفش!
در عرفان شرق و نه تصوف،
بر این عقیده به اثبات رسیده تاکید دارند که هفت چاکرا دارای 7 رنگ اختصاصی برای تنظیم و رشد هستند که از قرمز چاکرای ریشه تا بنفش که چاکرای تاج هست ادامه داره...

ببخشید اگر یکمی تند شد لازم بود یسری چیزا گفته بشه...

Papak

Member
سماع خوانده ميشود و در فرهنگ معين بدين تعريف آمده :

شنيدن- وجد و سرور و پايکوبي صوفيان

حق با شماست ... تصحيح شد .

اگر مقصود شما دوست نازنين سماع گران قونيه است بايد بگويم دف نيست نام ساز کوبه اي مورد استفاده
بندير هست و از دف معمولي که شعاعي بين 50 تا 55 داره کوچيک تر و تقريبا در اندازه دايره ماست !
از دو دست هم براي نواختن استفده نميشه از يک دت که دست راست باشه استفده ميشه...
اين ساز ترکي است و بعد از عزيمت حضرت مولانا به ديار قونيه از اون ساز براي سماع بهره جستن...

و طرح شما چندان هم متفاوت بودن رو القا نميکنه مخصوصا که طرحتون متکي به شعري است که نام دف در آن آمده.
دوست گرامي من به هيچ وجه قصد ترسيم سماع رو نداشتم فقط در تصوير گري ذهني ام براي رساندن پيام
از سماع تمثيل گرفتم ...

نه عزيز در طريقت من و ما ز ياد رود آنچه ديدني ايست از ياد رود
دل پاک پاک شود بر آينه دل يار هويدا شود...

از جاي ديگس مستيشون بنده خدا ها...
باز تاکيد ميکنم که هدف من ترسيم سماع نيست و من هدف ديگري شايد کاملا در تضاد با هدف سماع رو در ذهن دارم
و به تصوير کشيدم ... اشتباه شما در اينجاس که داري مقايسه ميکني که من کجاي طرحم با سماع هم خواني داره يا نه ...

تاکيد بر رنگ بنفش!
در عرفان شرق و نه تصوف،
بر اين عقيده به اثبات رسيده تاکيد دارند که هفت چاکرا داراي 7 رنگ اختصاصي براي تنظيم و رشد هستند که از قرمز چاکراي ريشه تا بنفش که چاکراي تاج هست ادامه داره...
اين تفسير شماست و من هيچ نگري به اين قضيه نداشته ام ....
دليل استفاده از رنگ بنفش رو هم توضيح دادم قبلن

ببخشيد اگر يکمي تند شد لازم بود يسري چيزا گفته بشه...
خيلي خيلي خوشحالم کردي که نظر دادي عزيز:):wink:

جدیدترین ارسال ها

بالا