سلام محمد جان ، خدایی نکرده با صحبت هایی که میکنم قصد موضع گیری رو ندارم .
هنر قانون نداره!
قوانین همه در خدمت هنر هستن!
و خیلی سخت میشه برای هنر تعریف مشخصی پیدا کرد!
تعریف شما از قانون چیه ؟
تعریف من اینه : به سلسله دستوراتی گفته میشه که برای بهتر و صحیح انجام شدن کاری بنا به تجربه و یا بصورت علمی بدست میاد که توی بعضی جاها مثل قوانین کشوری ما ملزم به اجرای قوانین هستیم و توی بعضی از جا ها مثل هنر هیچ الزامی در اجرای اون قوانین وجود نداره.
با این حرفت که خیلی سخت میشه برای هنر قانونی مشخص کرد موافقم ولی موقع ایجاد یه اثر هنری اگه از قوانین تبعیت کنیم اثر موفق تری بدست میاد چون پشت این قوانین سالها ریاضت و دود چراغ خوردن هست که بزرگان و اساتید گذشته اونو تحمل کردن و به این نتایج رسیدن.
لطفاً به این نکته هم دقت کن که قوانین رو با سبکها قاطی نکنی !
من حرفم اینه که درسته استفاده از قوانین در هنر اختیاریه ولی درستش اینه که رعایت بشن ، شما هر نوع سبکی که بخوای کار کنی اگه یه سری اصول رو رعایت نکنی کارت ناموفق میشه ، حتی اگه خودت هم صاحب یه سبک باشی بازم باید توی سبکت از قوانین طبعیت کنی<
اصلاً بزار یه نمونه از قوانینی که در مورد صحبت میکنیم رو شفاف بگم تا بهتر منظورمو بفهمی :
مثلاً قوانین استفاده از رنگها در مورد تضاد سطوح رو مختصر میگم : (منبع کتاب رنگ اثر ایتن چاپ نهم صفحه 174 )
گوته فیلسوف و شاعر آلمانی عددهای ساده برای نسبتهای رنگی ارائه کرده که بهترین راهنما برای شناسایی خاصیت نسبت های رنگی است . البته باید توجه داشت که این نسبت ها تقریبی اند و همواره مورد پذیرش نیستند زیرا با نسبت های رنگی که هر کارخانه با فراورده های گوناگون عرضه میکند نتایج دقیق و یکنواخت حاصل نخواهد شد. از سوی دیگر اندازه گیری سطوح رنگی در یک طرح به سادگی ممکن نیست ، زیرا سطوح رنگی یک تابلو معمولاً نا منظم و تکه تکه اند و اگر بخواهیم آنها را با نسبتهای ساده عددی بسنجیم با اشکال رو به رو میشویم . اینجاست که چشم با حساسیت نسبت به رنگها آنها را اندزه گیری دقیق میکند و این در صورتی نتیجه خوب خواهد داد که ورزیده و سالم و نافذ باشد .
گوته ارزش های رنگی نور را به ترتیب زیر ارائه کرده است :
زرد 9 - نارنجی 8 - قرمز 6 - بنفش 3 - آبی 4 - سبز 6
برای تبدیل این ارزش ها به سطوح هماهنگ ، باید ارزش های نوری آنها را در نظر گرفت مثلاً شدت نور زرد 3 برابر نور مکملش یعنی بنفش است ینابر این در یک سطح بنفش نباید بیشتر از یک سوم آن به زرد اختصاص یابد و ....
حالا وقتی گوته این حرفو میزنه شما مجبور نیستی رعایت کنی و لی اگه رعایت کنی طرحت دارای یه کمپوزسیون رنگی میشه و بیننده احساس راحتی میکنه وقتی طرحتو میبینه .
طرح مثل یه اتاق هست که توش یه سری میز و صندلی هست ، حالا اگه شما بیای این میزو صندلی رو مرتب بچینی هر کسی بیاد اتاقو ببینه کیف میکنه اما اگه نه یکی اینجا افتاده باشه یه چیز اون طرف و نا مرتب باشه حتی اگه میز و صندلیت از طلا هم باشه اولین نفری که میاد در رو میبنده و دیگه وارد نمیشه <
بگذریم از این حرف ها ، این کاری که اینجا گذاشتی واقعاً خوبه و قوی کار شده و منظور من از این صحبتها جنبه انتقادی به اثر شما رو نداره <
خیلی صحبت کردم بسمه دیگه

<
موفق باشی <<