برای اینکار شما یک کد Whois از سایت
www.hotscripts.com دانلود کن .
در این برنامه ها برای اینکه هر دومین رو چک کنه به Whois همون سایت وصل میشه وثلا اگر بخواین دومین ws دو سرچ کنید اون برنامه میره دومین مورد نظر شما رو در whois.nic.ws سرچ میکنه . یا اگر دومین com بخواد سرچ کنه میره توی سایت whois.internic.com سرچ میکنه ! حالا برای اینکه دومین ir رو (از هر نوع پسوندی سرچ کنید) کافیه با سایت whois.nic.ir کار کنید . این صفحه یک نتیجه رو بر میگردونه که برنامه میاد محتوای توی صفحه رو آنالیز میکنه . حالا هر کدوم از سایتها یک نتیجه رو بر میگردونن. سایت nic.ir نتیجه No entries found رو در صورتی که دومین نباشه بر میگردونه که از این طریق برنامه میفهمه دومین آزاد هستش.
(میدونم بد توضیح دادم و متوجه نشدید ! اما چون زمانی این موضوع برای خودم سوال بود یک مدتی روش کار کردم و این موضوع رو در آوردم ! شاید کار خیلی مهمی نباشه به نظر بعضی ها اما خودم خوشحال شدم که تونستم سیستم کارشو بفهمم
)
برای اینکه بهتر متوجه منظورم بشید فایل پیوست رو بگیرید . این برنامه رو من از سایت hotscripts.com گرفتم و خودم دومین های IR رو بهش اضافه کردم ! برای کار با برنامه فایل whois.php رو اجرا کنید.
برای اینکه توضیحاتی که بالا دادم رو بهتر متوجه بشید فایل tlds.php رو باز کنید و خطوط بین 66 تا 84 رو دقت کنید. در اینجا اطلاعات مربوط به سرچ دومین IR هستش.
موفق باشید
مجید