توضیحات جامع دستورات mel همراه با مثال + مثالهای کاربردی

Elton John

Member
با سلام

دوستان در این تاپیک توضیحات کوتاه درباره کدها و دستورات مل اسکریپت داده میشه

عنوان پست به صورت کد1 کد2 کد3 الی آخر تعیین میشه تا کدها راحتر پیدا بشه
کد مربوطه نوشته شده و مثالی در موردش زده میشه در صورت نیاز و سوال توضیحات بیشتر داده میشه

کدهایی که کارایی آنها مشخص است و گنگ نیستند به رنگ آبی :green::evil:

کدهایی که کارایی آنها مشخص است ولی بعضی پارامترهای آن نامشخص است به رنگ
قرمز :idea:
:neutral:

کدهایی که غیر قابل فهم هستند ولی اشاره به موضوعی دارند گذاشته میشن تا دوستانی که چیزی از کد فهمیدن پست مربوطه اصلاح بشه و تغییر رنگ بده رنگ مربوطه مشکی :-?:?:

دوستان دیگر هم اگه میتونن برای پیشبرد این تاپیک کمک کنن
توی تاپیک میتونید سوال کنید یا جواب دهید
من که تنهایی از عهدش برنمیام:wink:

با تشکر

:-<

Elton John

Member
مثال کاربردی 1_مثال از طرف خودم_رنگ آبی

چجوری یک آبجکت که در حالت انتخاب هست بگیریم و ازش استفاده کنیم

کد:
 //inter curent obj in a array, "nucleus" is all type objs
 string $ggg[] = getSelectedNObjs("nucleus");

// print first argunment of array $ggg, it return object name
 $s = print ($ggg[1]);

// for example we select first polygon of current obj ,that it obj is selected
 select -r $a.f[1] ;

سلام یه سواله کاربردی دارم بعد از گزفتنه جواب اگه خواستید از این تایپیک پاکش می کنم که نظمش به هم نریزه چطوری میشه این script را نوشت که مثلا بعد از انتخاب کردن یک مستطیل در حالت edge یک mell براش نوشته باشیم که با انتخاب یک edge خود این مل وسط اون edge را پیدا کنه و یک edge loop از وسط اون خط رد بده این کار را اگه بخواهیم دستی انجام بدیم باید بریم رو editmesh > insert Edge Loop tool(optione) و حالت equal را انتخاب بعد عدد یک را واسه ی تعداد خط ها انتخاب کنیم بعد رو هرجای اون edge بزنیم خودش اتوماتیک وسطش را انتخاب و یک edge روش میندازه مطابق عکس
msfql0tg3tgs5sszy2sh.jpg

Elton John

Member
سلام

مثال کار بردی2_از طرف خودم_آبی

همونطور در پست اول گفتم اینجا مخصوص سوال و جواب در مورد کدهاست که بعد از آموزش مقدماتی از کدها سر در بیاریم پستتو نمیخاد ویرایش کنی

جواب سوالتو پیدا کردم این کدهاست هست که بصورت مثال زدم ,هر خط کد رو به صورت جدا اجرا کن تا بهتر بفهمی

دیگه باید خودت تغییرات عددی رو با توجه بکارت بدی

کد:
 polyCube;

select pCube1.e[5];

polySelect -er  5 pCube1;

polySplitRing -sma 180 -wt 0.5 ;

تو خط کد دوم من یک ادج رو انتخاب کارم تا ادج های دیگر رو رینگ کنم
اگه خودت میخای یک ادج انتخاب کنی خط کد دوم رو بکار نبر

تو خط کد سوم رینگ رو از ادج انتخابی بدست آوردم

تو خط کد آخر مقدار 0.5 وسط ادج میشه که از 0 تا 1 متغیر هست

برای هر دستور تنظیمات زیادی وجود دارن که فلگ میگن باید به command reffrence مایا مراجعه کنی تا تنظیمات دیگر رو ببینی

مثلا اینا فلگ هستند

کد:
 -er
-sma

آخرین ویرایش:

hamid_iranman

New Member
سلام

مثال کار بردی2_از طرف خودم_آبی

همونطور در پست اول گفتم اینجا مخصوص سوال و جواب در مورد کدهاست که بعد از آموزش مقدماتی از کدها سر در بیاریم پستتو نمیخاد ویرایش کنی

جواب سوالتو پیدا کردم این کدهاست هست که بصورت مثال زدم ,هر خط کد رو به صورت جدا اجرا کن تا بهتر بفهمی

دیگه باید خودت تغییرات عددی رو با توجه بکارت بدی

کد:
 polyCube;

select pCube1.e[5];

polySelect -er  5 pCube1;

polySplitRing -sma 180 -wt 0.5 ;

تو خط کد دوم من یک ادج رو انتخاب کارم تا ادج های دیگر رو رینگ کنم
اگه خودت میخای یک ادج انتخاب کنی خط کد دوم رو بکار نبر

تو خط کد سوم رینگ رو از ادج انتخابی بدست آوردم

تو خط کد آخر مقدار 0.5 وسط ادج میشه که از 0 تا 1 متغیر هست

برای هر دستور تنظیمات زیادی وجود دارن که فلگ میگن باید به command reffrence مایا مراجعه کنی تا تنظیمات دیگر رو ببینی

مثلا اینا فلگ هستند

کد:
 -er
-sma
ایول خیلی خوب اسکریپ می نویسی حالا سواله من اینه چطوری باید این اسکریپت را تغییر داد که تو خطه سوم به جای مقدار دهی (مثلا بهجا اینکه بگیم ادجه شماره 5 ) خودش ادجه انتخابی را رینگ روش بندازه صرفه نظر از اینکه خط دوم را نوشته باشیم(یعنی خودش ادجه کارنت را رینگ کنه نیازی به گفتنش نداشته باشیم ) ممنون :rose:

Elton John

Member
ایول خیلی خوب اسکریپ می نویسی حالا سواله من اینه چطوری باید این اسکریپت را تغییر داد که تو خطه سوم به جای مقدار دهی (مثلا بهجا اینکه بگیم ادجه شماره 5 ) خودش ادجه انتخابی را رینگ روش بندازه صرفه نظر از اینکه خط دوم را نوشته باشیم(یعنی خودش ادجه کارنت را رینگ کنه نیازی به گفتنش نداشته باشیم ) ممنون :rose:
یک راه برای اینکار پیدا کردم اسکریپت زیر رو دانلود کنید و او کلیپ تصویری رو برای آموزش

فقط یادت باشه اسم موضوعی که روش کار میکنی باید ya_obj بزاری فعلا برای get موضوع جاری اسکریپت درستی پیدا نکردم

اسکریپ

کد:
http://s1.picofile.com/file/6723756536/ring_current_edge_and_cut_all.txt.html

کلیپ آموزشی

کد:
http://s1.picofile.com/file/6723747482/young_Animator_cut_edge_rings.rar.html

hamid_iranman

New Member
سلام آفرین خیلی زود به حل مسئله میرسی :clap: فقط منتظر میشنم تا آخرین عیبش را هم حل کنی که همون میشه که باید حتما اسم ابزار را تغییر بدیم اگه همین یه مسئله از این مل حل بشه میشه یکی از ابزار های MJTOOLS که تا مایا 2008 کار میداد اما از 2008 به بعد واسه مایا کار نمیداد در واقع اگه بتونی این مل را کاملش کنی یکی از ابزار های معروفه مایا را ok کردی منتظر می مونیم :)

Elton John

Member
سلام آفرین خیلی زود به حل مسئله میرسی :clap: فقط منتظر میشنم تا آخرین عیبش را هم حل کنی که همون میشه که باید حتما اسم ابزار را تغییر بدیم اگه همین یه مسئله از این مل حل بشه میشه یکی از ابزار های mjtools که تا مایا 2008 کار میداد اما از 2008 به بعد واسه مایا کار نمیداد در واقع اگه بتونی این مل را کاملش کنی یکی از ابزار های معروفه مایا را ok کردی منتظر می مونیم :)

این مشکل هم حل شد

دانلود اسکریپت از اینجا:

مشاهده پیوست by young animator_Ring current edge and cut all.txt

Hamed_8

Member
آفرین
من یه ویدئو از استاد زرگر پور دارم
با اسکریپت تو مایا محیط ریل تایم درست می کنه
دو تا ماشینن که هر بار پلی می کنه یه جور تو محیط می چرخن
اگه وقت کنم حتماً برات آپ می کنم
فکر کنم خیلیییییییییی به دردت بخوره
نکته جالبش اینجاست که آموزش از طرف خود اتودسک ارائه شده و آقای زرگر پور کاملا انگلیسی صحبت می کنن !

این مشکل هم حل شد

دانلود اسکریپت از اینجا:

مشاهده پیوست 60088

آفرین :clap::clap::clap:
آفرین
نکته جالبش اینجاست که آموزش از طرف خود اتودسک ارائه شده و آقای زرگر پور کاملا انگلیسی صحبت می کنن !
سلام اگه میشه حتما آپلودش کنیدنمی دونستم اتودسک استادانه ایرانی هم داره ایول :rose:

خوب بعد از این موفقیته بزرگ حالا مل بعدی که یه ذره سخته mell هست که بشه یک ورتکس را انتخاب کرد بعد با زدن شیفت حالا چند تا edge را انتخاب کنیم بعد از این کار رو اون مل که کلیک کردیم بیاد بر اساسه اون ورتکس را اون ادج یه رینگ بندازه اینهم یکی دیگه از ابزار های mj بود که دیگه از مایا 2008 به بعد دیگه از اسکریپش خبری نشد استاد این را هم می تونی بنویسی؟ در آخر که چند تا اسکریپ کاربردی شد برو تو اتودسک به نام یک ایرانی به جا mjtool یه اسمه ملی روش بزار تا هرکس میاد تو اتودسک بیاد دانلودش کنه به نام یک mell که یک ایرانی نوشته:)

Elton John

Member
خوب بعد از این موفقیته بزرگ حالا مل بعدی که یه ذره سخته mell هست که بشه یک ورتکس را انتخاب کرد بعد با زدن شیفت حالا چند تا edge را انتخاب کنیم بعد از این کار رو اون مل که کلیک کردیم بیاد بر اساسه اون ورتکس را اون ادج یه رینگ بندازه اینهم یکی دیگه از ابزار های mj بود که دیگه از مایا 2008 به بعد دیگه از اسکریپش خبری نشد استاد این را هم می تونی بنویسی؟ در آخر که چند تا اسکریپ کاربردی شد برو تو اتودسک به نام یک ایرانی به جا mjtool یه اسمه ملی روش بزار تا هرکس میاد تو اتودسک بیاد دانلودش کنه به نام یک mell که یک ایرانی نوشته:)

سلام

دوستان شما لطف دارید ولی قضیه رو خیلی بزرگ میکنید من هنوز بنظر خودم هیچی بلد نیستم :lol:
چون قبلا تو مکس اسکریپت تجربه کسب کرده بودم رفتم یه تست با مل بزنم من تا حالا با مایا اصلا کار نکردم
بهر حال ازتون ممنونم

در مورد سوالتون یکم واضحتر بگید نفهمیدم اون ورتکس باید چکار کنه ؟ در اسرع وقت بررسیش میکن
ولی دو دلم که مبحث مل رو ادامه بدم یا نه :green:

Elton John

Member
آفرین

اگه براتون مشکله که آپ کنید زحمت نکشید فقط یه لینک بدید بهتره
ولی تو همین تاپیک باشه تا جزء آموزش ها ی تاپیک بشه

با تشکر از شما

جدیدترین ارسال ها

بالا