PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص سرنوشت اينترنت ملي گفت: در اين خصوص تعابير مختلفي به كار ميرود اما آخرين عنواني كه براي اين بخش مشخص كرديم شبكه ملي اينترنت است. معناي آن اين است كه ما از بستر اينترنت براي ارائه خدمات اين شبكه استفاده ميكنيم ولي الزاما اين بستر آن شبكه اينترنت جهاني نيست.
به گزارش ایسنا مهندس رضا تقي پور در حاشيه همايش ملي آينده نگاري فناوري ايران 1404 با بيان اين مطلب گفت: اجزاي اين شبكه در كشور موجود و ساماندهي و نهايي شدن طراحي آن در دست انجام است كه اميدواريم طي سالهاي آتي به نام اين شبكه به بهره برداري برسانيم، البته در حال حاضر بخشهايي به صورت شبكههاي منطقهاي در حال انجام است اما اگر در سطح ملي بتوانيم ادعا كنيم ما شبكه ملي اينترنت داريم فكر ميكنم كه تا اواخر سال 89 به وقوع بپيوندد.
تقي پور در پاسخ به سوالي مبني بر عدم نصب ADSL بر روي فيبر نوري گفت: ADSL تعريف شده اساسا بر روي سيمهاي مسي و همين خطوطي كه براي تلفنهاي خانگي استفاده ميشود قابل كاربرد است و هنر اين تكنولوژي عدم نياز به تجهيزات و هزينه اضافي است.
وي تصريح كرد: براي رفع نياز مراكز دانشگاهي، تحقيقاتي و علمي به پهناي باندهاي وسيع نصب ADSL بر روي فيبرهاي نوري مشكلي ندارد و مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي هرچقدر كه پهناي باند لازم داشته باشند در اختيارشان هست البته گلههايي در مورد هزينه گران آن وجود دارد كه در تلاشيم قيمت تمام شده را در كشور پايين بياوريم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاكيد بر اينكه امروز گستردگي فيبرهاي نوري تا منازل نيست گفت: ما فيبر نوري را به منازل هموطنان نبرديم و براي بردن فيبر نوري هزينههايي لازم است. البته مخابرات استانها براي كساني كه حاضر باشند هزينههاي آن را پرداخت كنند فيبر نوري را تا درب منزل آنها خواهد برد.
وي افزود: به عنوان مثال تمام دانشگاههاي تهران هم ارتباط فيبرنوري داشته و هم پهناي باند زيادي را در اختيار دارند.
تقي پور در خصوص خبر خوش در حوزه اينترنت طي دهه فجر گفت: نميتوانم قول بدهم كه اين خبر خوش تا آن مقطع آماده خواهد شد يا خير.
منبع