خوب یاسشارپ جان مثل اینکه بازم من باید شروع کنم :دی/ خوب ببین مختصر مفید :/ - Bump معمولی دارای دو کانال سیاه و سفید و سط بر طبق اون سنجیده میشه فرضا ساه 0 و سفید عدد 1 و مثلا خاکستری 30 درصد خالص میشه 0.3 .../ - Normal Bump این نو ع بامپ همونطور که از اسمش معلومه از نرمال های جسم ساخته میشه / همونطور که میدونی ما در فضای سه بعدی سه جهت داریم و سه نرمال در سه جهت متفاوت که از قرار گیری سه نرمال در کانال های RGB یک تصویر پیکسلی NORMAL MAP تشکیل میشه ( صفا میکنی چه کتابی میگن :دی خخخ)/ خوب واسه اینکه حرفه رو بفهمی کافیه یک نرمال مپ رو توی فتوشاب باز کنی / بعد بری قسمت Channels ها و ببینی تو R G B چی گذاشتن / R میشه X/ G میشه Y/ B میشه Z/ اینها روی هم با حالت ADD قرار میگیرند و BUMP رو تشکیل میدن/ حالا توی مکس و... شما با Bump معمول فقط جعت Z رو که ارتقاع میشد میتونستی بسازی اما توی این NORMAL مکس سه جهت رو واست بامپ میکنه و این خیلی بهتر از بامپ معمولی/ امیدوارم خوب فهمیده باشی اینهایی که گفتم کاملا تجربیند و مطالعه هنوز نکردم ولی امیدوارم همین ها به دردت بخوره / / دوستان سایت مشکل دار شده اینتر ها رو نمیزاره همه رو میچسبونه به هم شرمنده من درست نوشتم / موفق باشی/