تا نيمه تيرماه بانك اطلاعاتي براي اعمال فيلترينگ ايجاد مي‌‏شود

H-assan

Well-Known Member
درتدوين و تهيه فيلترينگ و همچنين بانك اطلاعاتي قوه قضاييه مشاركت و همكاري مستمر داشته است، با توجه به اينكه وظيفه قوه قضاييه جلوگيري از نشر فساد و موارد ضد اخلاقي است، ايجاد اين بانك اطلاعاتي و برنامه بومي فيلترينگ مي‌‏تواند قوه قضاييه را در رسيدن به اين مهم ياري نمايد.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ايلنا، رضا رشيدي مدير عامل شركت ارتباطات ديتا گفت: موضوع فيلترينگي كه در شركت ديتا پيگيري مي‌‏شود عمدتا بستن سايت‌‏هاي غير اخلاقي، مستحجن و ضد ديني است؛ در اين خصوص كميته‌‏اي تحت عنوان كميته تعيين مصاديق در مورد سايت‌‏هايي كه در آن شك و شبهه‌‏اي از لحاظ بحث‌‏هاي ضد ديني و فرهنگي باشد، اعمال نظر مي‌‏نمايد.
وي افزود: فيلترينگي كه توسط خارجيان نوشته مي‌‏شود با فرهنگ كشورمان سنخيت ندارد؛ به طوري كه در اين خصوص تا 95 درصد از سايت‌‏هاي مستحجن را مي‌‏توان فيلتر كرد؛ ولي حدود 5 تا ده درصد از اين سايت‌‏ها به علت داشتن برخي از مشكلات با فرهنگ جامعه ما سنخيت ندارد.
وي ادامه داد: نسبت به بومي كردن اين قضيه تلاش‌‏هاي بسياري شده است كه در اين خصوص از شركت‌‏هايي كه در زمينه فيلترينگ نرم‌‏افزار تيم نموده بودند و يا فعاليتي داشتند دعوت به عمل آمد تا نسبت به تست كردن كارهايشان در شبكه ديتا اقدام نمايند نهايتا فعاليت و دستاورد 4 شركت مقبول واقع شد.
رشيدي خاطرنشان كرد: اين 4 شركت مبادرت به تهيه برنامه فيلترينگ بومي نمودند كه مي‌‏تواند فعاليت بسياري از سايت‌‏هاي غيراخلاقي را مسدود كند.
وي افزود: به منظور يكنواخت و همگاني شدن برنامه فيلترينگ، استفاده از اين برنامه را به شركت‌‏هاي ICP پيشنهاد داديم؛ چرا كه سابقا هر ICP مبادرت به تهيه برنامه‌‏اي در اين خصوص نموده بود، همچنين براي جلوگيري از معرفي تك به تك سايت‌‏هاي غيراخلاقي به ICP ها علاوه بر تدوين برنامه بومي فيلترينگ درصدد تهيه بانك اطلاعات ملي هستيم كه قصد داريم با استفاده از تكنيك خاص اين موضوع را هم به روز نماييم.
وي تصريح كرد: اميدواريم تا نيمه تيرماه بتوانيم بانك اطلاعاتي را ايجاد و به روز نماييم؛ به طوري كه تمام ICP ها بتوانند از طريق شبكه به اين بانك اطلاعاتي جامع متصل شوند و بدين ترتيب تقريبا مشكل فيلترينگ حل شده است و باعث يكنواخت شدن مقوله فيلترينگ مي‌‏شود.
مديرعامل شركت ارتباطات ديتا درخصوص نقش قوه قضاييه در تدوين اين بانك اطلاعاتي گفت: در تدوين و تهيه برنامه فيلترينگ و همچنين بانك اطلاعاتي قوه قضاييه مشاركت و همكاري مستمر داشته با توجه به اينكه وظيفه قوه قضاييه جلوگيري از نشر فحشا، فساد و موارد ضد اخلاقي است، ايجاد اين بانك اطلاعاتي و برنامه بومي فيلترينگ مي‌‏تواند قوه قضاييه را در رسيدن به اين مهم ياري نمايد و از اين كه به صورت موردي و تك تك اعمال نظر نمايد، جلوگيري مي‌‏شود.
وي با بيان اين كه متمركز شدن بانك اطلاعاتي از اعمال سليقه‌‏اي فيلترينگ بر روي سايت‌‏ها ممانعت به عمل مي‌‏آورد، درخصوص محتواي اين بانك اطلاعاتي خاطرنشان كرد: كميته تعيين مصاديق و قوه قضاييه نظرات خود را در اين ارتباط اعلام مي‌‏دارند و با اعلام نظر آنها اين بانك اطلاعاتي تبديل به بانك اطلاعاتي ملي مي‌‏شود.
رشيدي تصريح كرد: از آنجايي كه كل كشور از اين بانك اطلاعاتي استفاده مي‌‏نمايند، هرگونه اعمال نظر غير از اين بانك اطلاعاتي خلاف است؛ به اين ترتيب اگر ايرادي و مشكلي هم وجود داشته باشد به علت اين كه در كل كشور وجود دارد، سريع‌‏تر مشخص و رفع مي‌‏شود.
رشيدي تاكيد كرد: كميته تعيين مصاديق تنها كميته اي است كه مي‌‏تواند راي به فيلتر شدن سايتي بدهد؛ حال اگر مردم، ISP ها و به طور واضح كاربران نسبت به موضوعي اعتراضي داشته باشند مي‌‏توانند در اين كميته و بانك اطلاعات مطرح نمايند تا نسبت به اصلاح آن اقدام شود كه در اين خصوص سعي كرده‌‏ايم روند بسيار شفاف و روشن باشد تا همگان بتوانند نسبت به آن آگاهي داشته باشند.

منبع : iritn
 

Sunboy454

Active Member
icon13.gif
 

جدیدترین ارسال ها

بالا