به نظر شما پورتال با جاوا بهتره يا Php

hoom

Active Member
دوستان سلام

من ميخواستم يه بحثي راه بندازم و نظر شما اساتيد در اين مورد بپرسم كه به نظر شما كدوم پورتال بهتره ؟ پورتالي كه با جاوا نوشته شده يا Php. بهتره اينطوري بگم. فرض كنيد شما شركتي داريد كه ميخواهيد براي آن يك پورتال سازماني درست كنيد. گزينه هايي كه بايد در نظر بگیرید بدین صورت هستند که

- يك پورتال سازماني كه تعداد زيادي يوزر را بصورت همزمان سرویس دهد. یعنی بدین صورت فرض کنید که در هر ثانیه حداقل 6 نفر بطور همزمان آن لاین دارید. (این خیلیه. خودتون حساب کنید 6 * 60 * 60= 14400 یعنی حدود چهارده هزار نفر درساعت)

- یه استانداردی داشته باشه که اگر خواستید یه قسمت جدیدی بهش اضافه کنید به سادگی بشه. مثلا برای جاوا یه استاندارد Jsr 168 هستش که اگر پورتال شما از اون استاندارد رعایت کرده باشه میتونین پورتلتهای پورتالهای دیگه رو به پورتال خودتون اضافه کنید.

- محیطهای مختلفی رو ساپورت کنه. یعنی بشه روی هر سرور و سیستم عامل و دیتابیسی نصب بشه و کار کنه.

- فرض بر اینکه شما یه سرور دارین ونه یه هاست از یه جایی و مشکل نصب و این طور چیزا برروی سرور نیست

- صد البته امنیت خوبی هم داشته باشه

البته پارامترهای مختلف دیگه ای هم هستن که میتونن در تصمیم گیری شما موثر باشن ولی همینا برای شروع بحث کافی هستند.
حالا سوال اینه که آیا شما برای شرکتتون یه پورتال با جاوا انتخاب میکردین یا با Php ؟

از نظرتون خيلي متشكرم

ارادتمند

zfarhad2003

Member
خوب من خودم چون PHP كار هستم و تعصب خاصي به اين زبان دارم. بيشتر تمايل دارم كه همه اين كارهايي كه شما گفتين با PHP انجام بشه و مسلما از نظر امنيت كه PHP حرفي نداره.
البته قبلا ها يه حرفي رو شنيده بودم كه Yahoo قصد داره به طرف PHP بره و نسخه بعدي سايتش رو با اين زبان بنويسه. حالا تا چه حدي اين مطلب درست باشه نمي دونم.

hoom

Active Member
راستش من تا اونجایی که میدونم در برنامه نویسی PHP خیلی چیزا رو باید دقت کرد که توی زبونهای دیگه مثل ASP و جاوا لازم نیست که برنامه امن بشه
یکی از نقاط قوت جاوا هم اینه که برنامه کمپایل میشه و بهمین دلیل از سرعت بیشتری نسبت به PHP برخورداره که متنهای اون اول باید توسط سرور خونده و تفسیر بشن و بعدش به یوزر نمایش داده بشن
در ضمن من واقعا نمیدونم که آیا یه پورتال PHP مثل PHPNuke میتونه اینقدر یوزر رو که من گفتم سرویس بده؟ راستش مال جاواش رو هم نمیدونم. ولی این رو میدونم که جاوا رو میشه روی یه Application Server نصب کرد که بازدهی کار رو خیلی بالا میبره. مثل Orion یا JBoss یا IBM Websphere یا Oracel AS و خیلی چیزای دیگه

hoom

Active Member
آقا یعنی کسی نیست که با چند تا دلیل حسابی بگه که پورتال های PHP مثل phpNuke بهتر از پورتالهای جاوا هستند؟

Majid

مدیر سایت
عضو کادر مدیریت
هومن جان راستش من زیاد با Java کار نکردم اما در قدرت اون شکی نیست و مسلما قدرتش از php بیشتر هستش.
اما در پیاده سازی یک همچین سایتهای به نظر من نباید فقط این عوامل رو مد نظر گرفت ف شما هزینه ای هم که برای برنامه نویسی با جاوا صرف میشه و یا با php رو در نظر بگیر.
بدلیل اینکه جاوا نسبت به php سخت تر هستش و یاد گیریش به اندازه php فراگیر نیست افراد حرفه ای کمی هستند که این کار رو بکنند و خب همین باعث میشه که قیمت خیلی بالاتر بره.

در مورد phpNuke باید بگم که این برنامه رو اصلا با یک برنامه ای که قراره برای یک سازمان نوشته بشه مقایسه نکن چون به نظر من امکاناتی که در حالت عادی داره زیاد به درد یک سازمان نمیخوره. پرتال های php خیلی قوی تری هستند که نسخه های commercial دارند و قدرت و امنیت خیلی بالاتری دارند.

در مورد اینکه گفتی در php باید خیلی نکات امنیتی رو در حین برنامه نویسی رعایت کرد ، به نظر من این یک حسن هستش ! این نشون دهنده customize able بودن زبان php هستش که شما میتونید هر چیزی در php در دستتون بگیرید و روش کار بکنید در مورد زبان asp و asp.net که اصلا بحث نمیکنم :lol: (چون هم بلد نیستم هم اینکه حیف نیست php و جاوا رو با asp مقایسه کنی ؟ :wink: ) اما تا اونجایی که من اطلاع دارم جاوا هم یک همچین قدرتهایی داره اما خب برنامه نویسی یا کد نویس باید به زبان خیلی مسلط باشند.

در کل به نظر من جاوا از php (در کل) بهتر هستش به خاطر قدرتی که داره . اما اگر یک چیز همگانی میخوای تهیه کنی که هر وقت خواستی تغییر بدی راحت بتونی این کار رو بکنی و درد سر نداشته باشی php کار کنی بهتره به نظر من.

راستی من در مورد سرورهای java هم تعریفهای خیلی بدی شنیدم ! منظورم در مورد proccessی هستش که از سرور میگیرن و باعث میشه سرعت بیاد پایین .. درسته یا اینکه اطلاعات من غلط هستش ؟

مجید

hoom

Active Member
مجید جان. خیلی ممنون از نظرت. راستش پورتالهای خیلی خوبی با جاوا وجود دارند که اوپن سورس هستند و خیلی هم خوب و اصولی نوشته شدن که بتونی هر زمان تغییرشون بدی. همونطور که قبلا هم گفتم تمامی اونا استانداردی رو رعایت میکنن که خیلی راحت میتونی پورتلها رو از یه پورتال به یکی دیگه ببری. در مورد سرور هم اصولا مشکل بزرگی نیست چون تمامی موارد رو میتونی خیلی راحت کنترل کنی. مثلا چقدر رم به برنامه های جاوا تخصیص بدی. من الان یه پورتال جاوا روی سرورم دارم که بدون مشکل داره خیلی باحال کار میکنه و کلی یوزر هم جواب میده. البته تازه یه سرور بهتر گرفتم که دوتا cpu و یه گیگا رم داره و روی اون بدون مشکل میتونم هر تعداد پورتال رو سرویس بدم. در حقیقت یکی از نقاط قدرت پورتالهای جاوا هم همینه که با اضافه کردن یه خط به فایل تنظیمات میتونی از دیتابیس و پورتال جاری برای یه جای دیگه استفاده کنی. بدون اینکه لازم باشه دوباره اون رو نصب کنی.
درضمن این رو هم بگم که سازمانهایی که برای سیستم پورتال تصمیم میگیرن زیاد خودشون رو درگیر قیمت نمیکنن. چون اولا موضوع خیلی تازه ای هستش (نه فقط در ایران؛ بلکه در همه جا) و دوم اینکه ریسک اینکه مدل ارزونتر رو انتخاب کنن و بعدا توش بمونن و دوباره همون پول گنده اول رو بدن و به راه حل بهتر روی بیارن خیلی بیشتره. من توی نمایشگاه CeBit که بودم فقط یه غرفه به برنامه های پورتال و شرکتهایی که همچین چیزایی رو ارائه میکردن اختصاص داده بودن که بیشترشون خیلی در سطح ابتدایی بودن ولی حرکت جدیدی بود از CeBit که سالهای پیش وجود نداشت.
خلاصه سیستم پورتالها، سیستم خیلی وسیعیه و من هرروز خبر موفقیت شرکت جدیدی رو میشنوم که به تکنولوژی پورتال روی آورده اند و کلی به نفعشون شده.

بازم ممنون

Majid

مدیر سایت
عضو کادر مدیریت
خیلی ممنونم همون جان از توضیحاتت.

خیلی عالیه که موسسات و سازمانیهای ایرانی هم به فکر قدرت و امنیت هستند و حاضرند برای اینکارها پول های زیادی بدهند.
پس در کل به نظر من Java بهترین هستش برای اینکار و اگر با Java کار کنید فکر کنم بتونید سیستم قوی پیاده سازی کنید.

مجید

جدیدترین ارسال ها

بالا