بررسی وضعیت خرما در فصل تابستان

nbtfd234

Member
(اخبار رسمی): در تابستان به دلیل شرایط موجود، مصرف خرما دچار تغییراتی می‌شود که این تغییرات در ادامه بررسی شده است.

9801f1b1d4694b23b6181d5d382dd514.jpeg

بررسی وضعیت خرما در فصل تابستان
خرما میوه‌ای است که بنابر طب سنتی طبع گرم دارد که معمولا در فصل تابستان، به دلیل گرمی هوا، مصرف آن کم می‌شود. از آنجا که در فصل تابستان معمولا گرایش مردم به سمت مصرف میوه‌های خنک و با طبع سرد همانند هنداونه، خربزه و طالبی می‌رود، به همین سبب مصرف خرما کاهش می‌یابد.

در این میان عده‌ای نیز باتوجه به ارزش غذایی بسیار بالای خرما، آن را در تمام طول سال مصرف می‌کنند. از این رو تمامی این افراد در طول تابستان نیز مصرف خرما را در میان وعده‌های خود و در مصارف گوناگون نیز دارند.

دلایل کاهش مصرف خرما در تابستان

خرما از آنجا که میوه‌ای است که معمولا موجب افزایش دمای بدن می‌شود باعث شده مصرف آن در تابستان کاهش یابد.

از دلایل دیگر می‌توان به رو به پایان بودن خرماهای موجود در بازار اشاره داشت زیرا فصل به بار نشستن خرما از اوایل شهریور است و در واقع شروع فصل تابستان همان اواخر فصل خرمایی است.

همانطور که اشاره شد باتوجه به شروع فصل خرمایی از اواخر تابستان، کاهش مصرف خرما توسط مردم اتفاق می‌افتد.

همچنین نکته مهم دیگری که از علل مهم کاهش مصرف خرما شناخته شده، شرایط اقتصادی بد است که این امر خرما را به یکی از کالاهای غیر اساسی سبد خانوار تبدیل کرده است، به نحوی که با توجه به قیمت اجناس مصرف خرما چندان به صرفه نیست.

وضعیت صادرات خرما در تابستان

با توجه به کاهش مصرف خرما در فصل تابستان، صادرات خرما نیز به دنبال آن کاهش چشمگیری را نسبت به سال‌های گذشته داشته است. اما این امر به معنای توقف کامل صادرات نیست و این صادرات با روند کندتری ادامه دارد.

نکات حاشیه‌ای دیگری که در راستای امر صادرات می‌توان به آن اشاره کرد این است که صادرات خرما در تابستان برای کشور روسیه نیز همچنان ادامه دار است و انجام می‌شود. باتوجه به این نکته در دو ماه اول تابستان حجم برداشتی خرما کم بوده و تقریبا مصرف و خرید آن بسیار کم خواهد بود و پس از آن در اواخر تابستان برداشت خرما مجددا از سر گرفته می‌شود.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا