چربی خون یکی از مهمترین عوامل مضر برای سلامتی ما است. با افزایش مصرف غذاهای چرب، سطح کلسترول و چربی خون افزایش مییابد و این اتفاق باعث بروز بیماریهای قلبی، عروقی و سایر مشکلات جدی میشود. برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟ خوشبختانه، وجود برخی از غذاها به ما در کنترل و کاهش میزان این چربیها کمک میکند.
در این مقاله به بررسی دقیقتر غذاهای مفید برای کلسترول بالا خواهیم پرداخت. بنابراین نگرانیهای خود را کنار بگذارید و از این به بعد غذاهایی که سلامت قلبتان را حفظ میکنند مصرف کنید.
امروزه باتوجه به تحقیقات علمی و توسعه فناوری، محققان توانستند غذاهایی که تأثیرات مثبتی بر کاهش چربی خون میگذارند را کشف کنند. این غذاها با عناصر مغذی خاصی که دارند، باعث کاهش سطح LDL (کلسترول بد) و افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) میشوند. پس اگه چربی خون دارید، این غذاها را در رژیم غذایی تان استفاده کنید.
غذاهای مفید برای کلسترول بالا عبارتاند از:
مصرف ۵ تا ۱۰ گرم فیبر محلول یا حتی میزان بیشتری از آن در روز، باعث کاهش سطح کلسترول LDL میشود. یک وعده غلات صبحانه با بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر حدوداً ۳ تا ۴ گرم فیبر دارد. اگر میوههایی مانند موز یا انواع توتها را هم به آن اضافه کنید، فیبر بیشتری دریافت خواهید کرد.
این اسیدها بر سطح کلسترول LDL تأثیر نمیگذارند، اما ممکن است به کاهشتری گلیسیرید و افزایش کلسترول HDL کمک کنند. انجمن قلب آمریکا به دلیل فواید بسیار زیاد اسیدهای امگا3، خوردن حداقل دو وعده ماهی در هفته را توصیه میکند. بالاترین سطح اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهیهای زیر یافت میشود:
همه آجیلها کالری بالایی دارند بنابراین روزانه یک مشت از آن را به سالادتان اضافه کنید یا بهعنوان میان وعده آنها را بخورید.
بادام حاوی پروتئین، فلاونوئید، ویتامین E، منگنز، مس، منیزیم و EC است؛ به همین علت به ساخت عضلات و بازسازی بافتهای بدن کمک میکند. فلاونوئیدهای موجود در آن با محافظت از سلولهای قلب و عروق از آسیب رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند.
ویتامین E باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از التهابات میشود. همچنین منگنز، مس و منیزیم موجود در بادام به حفظ سلامت عصبی، عضلانی و استخوانی کمک میکنند.
در این مقاله به بررسی دقیقتر غذاهای مفید برای کلسترول بالا خواهیم پرداخت. بنابراین نگرانیهای خود را کنار بگذارید و از این به بعد غذاهایی که سلامت قلبتان را حفظ میکنند مصرف کنید.
امروزه باتوجه به تحقیقات علمی و توسعه فناوری، محققان توانستند غذاهایی که تأثیرات مثبتی بر کاهش چربی خون میگذارند را کشف کنند. این غذاها با عناصر مغذی خاصی که دارند، باعث کاهش سطح LDL (کلسترول بد) و افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) میشوند. پس اگه چربی خون دارید، این غذاها را در رژیم غذایی تان استفاده کنید.
غذاهای مفید برای کلسترول بالا عبارتاند از:
1. بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر دارای فیبر محلول است که باعث کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم یا به عبارت دیگر کلسترول بد میشود. فیبر محلول در غذاهایی مانند لوبیا، کلم بروکسل، سیب و گلابی نیز یافت میشود. این ماده مغذی توانایی کاهش جذب کلسترول در جریان خون را دارد.مصرف ۵ تا ۱۰ گرم فیبر محلول یا حتی میزان بیشتری از آن در روز، باعث کاهش سطح کلسترول LDL میشود. یک وعده غلات صبحانه با بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر حدوداً ۳ تا ۴ گرم فیبر دارد. اگر میوههایی مانند موز یا انواع توتها را هم به آن اضافه کنید، فیبر بیشتری دریافت خواهید کرد.
2. ماهی و اسیدهای چرب امگا 3
ماهی چرب دارای سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 است کهتری گلیسیرید (نوعی چربی موجود در خون) را کاهش میدهد. این اسیدها به کاهش فشار خون و خطر ابتلا به لخته شدن خون کمک میکنند. اسیدهای چرب امگا 3 در افرادی که قبلاً حملات قلبی داشتند، باعث کاهش خطر مرگ ناگهانی میشوند.این اسیدها بر سطح کلسترول LDL تأثیر نمیگذارند، اما ممکن است به کاهشتری گلیسیرید و افزایش کلسترول HDL کمک کنند. انجمن قلب آمریکا به دلیل فواید بسیار زیاد اسیدهای امگا3، خوردن حداقل دو وعده ماهی در هفته را توصیه میکند. بالاترین سطح اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهیهای زیر یافت میشود:
- ماهی خال خالی
- شاه ماهی
- ماهی تن
- ماهی سالمون
- ماهی قزل آلا
3. مغزها
مصرف آجیلهای درختی کلسترول خون را بهبود میبخشند. بهعنوانمثال مطالعات نشان دادند گردو حاوی چربیهای امگا 3 است و به محافظت از قلب و کاهش خطر حمله قلبی در افرادی که بیماری قلبی دارند کمک میکند.همه آجیلها کالری بالایی دارند بنابراین روزانه یک مشت از آن را به سالادتان اضافه کنید یا بهعنوان میان وعده آنها را بخورید.
4. بادام
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟ در میان مغزیجات مختلف، «بادام» بهترین گزینه است. بادام معمولاً بهعنوان یک تنقلات یا یک ماده افزودنی به غذاها مصرف میشود. این مغز فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق دارد و سطح کلسترول HDL را افزایش میدهد و سطح LDL را پایین میآورد.بادام حاوی پروتئین، فلاونوئید، ویتامین E، منگنز، مس، منیزیم و EC است؛ به همین علت به ساخت عضلات و بازسازی بافتهای بدن کمک میکند. فلاونوئیدهای موجود در آن با محافظت از سلولهای قلب و عروق از آسیب رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند.
ویتامین E باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از التهابات میشود. همچنین منگنز، مس و منیزیم موجود در بادام به حفظ سلامت عصبی، عضلانی و استخوانی کمک میکنند.