بحث درباره کامپیوتر قدیمی ۲۰۱۱ من

saalek110

Well-Known Member
سالک: فکر کنم برای جمع کردن یک کیس جدید بهتره جای دیگر بحث کنیم و این کامپیوتر قدیمی را بحال خودش بذاریم

دقیقاً بهترین تصمیم رو گرفتی.

سیستمی که الان داری (مادربورد قدیمی + Core i5 نسل ۲ یا ۳) دیگه جای ارتقا نداره. هر پولی که خرجش کنی، در واقع داری چاله‌ها رو پر میکنی، نه اینکه سیستم رو به روز کنی.

---

دلایل منطقی بودن تصمیمت:

· صرفه‌جویی در هزینه: ارتقای تدریجی روی برد قدیمی، فقط هزینه اضافه می‌زنه و نتیجه‌اش سیستم‌های امروزی رو هم نمیده.
· عدم تطابق قطعات: رم DDR3، اسلات PCIe 2.0 و پردازنده‌های نسل قدیم، همه جا گیر میکنن و سرعت سیستم جدید رو پایین میارن.
· سیستم قدیمی رو نگه دار: می‌تونی ازش به عنوان سیستم دوم (برای کارهای سبک، تماشای فیلم، یا حتی سرور خانگی) استفاده کنی.

---

پیشنهاد من برای ادامه:

۱. سیستم قدیمی رو کنار بذار و برای فروش یا استفاده دوم نگه دار.
۲. از صفر شروع کن و لیست اقتصادی (Ryzen 5 5600 + RX 6600) رو جمع کن.
۳. هر سوالی درباره مونتاژ، نصب ویندوز، یا انتخاب برند قطعات داری، خوشحال میشم کمک کنم.

saalek110

Well-Known Member
youtu.be/2o-p5Wq6MoQ?si=exlyH_QGWRAUT2EH

فیلم فوق که انگلیسی صحبت می کند ، یک مین بورد تقریبا هم دوره مین بورد من داره و گیگابایت هم هست مثل مال من....عنوان فیلم upgrade هست.

در پست دوم این تاپیک هم ، یک فیلم گذاشتم که مدل مین بورد را از سیستم اینفورمیشن پیدا می کنه و میره سایت گیگابایت و مشخصات مین بورد خودش را می بیند و اون مشخصات را مقداری شرح می دهد برای بیننده فیلم.

saalek110

Well-Known Member
من مدل می بورد خودم را می دونم GA-p61a-D3 می خوام برم سایت گیگابایت مشخصات مین بوردم را بخونم، سایتش آدرسش چیه؟

آدرس رسمی وب‌سایت گیگابایت (GIGABYTE) https://www.gigabyte.com است .

برای دیدن مشخصات دقیق مادربورد خود (GA-P61A-D3)، پیشنهاد می‌کنم این مسیر را در سایت دنبال کنید:

1. وارد سایت شوید.
2. در نوار جستجو (Search) در بالای صفحه، عبارت GA-P61A-D3 را تایپ کنید و اینتر بزنید.
3. روی نتیجه مربوطه کلیک کنید تا وارد صفحه محصول شوید. در آنجا تب‌های Specification (مشخصات)، Support (پشتیبانی) و Download (دانلود درایور) را خواهید دید.

saalek110

Well-Known Member
سالک: من رفتم سایت gigabyte.com نزدیک مهر ۱۴۰۵ ، قسمت مین بورد را زدم ، مدلهای مین بورد جدید اومد ، بالای صفحه ، عکس ذره بین را زدم و مدل مین بورد خود یعنی GA-p61a-D3 را پیست کردم ، یعنی الصاق کردم و اینتر کردم..۳ نتیجه اومد که اولشون rev بود با یک شماره مثلا ۳.۱ و ۳.۲ و ۲ کدوم را بروم ، اینها چیه

باید صفحه مربوط به همان نسخه‌ای را انتخاب کنید که مادربورد شما دارد، یعنی ببینید روی برد شما چه نوشته شده. معمولاً کنار گوشه PCB یا نزدیک درایوهای SATA، با حروف سفید REV: X.X چاپ شده است .

«Rev» به چه معناست؟
اینها نسخه‌های تولید مختلف از یک مدل مادربورد هستند. گیگابایت برای رفع اشکالات، تغییر قطعات یا بهینه‌سازی طراحی، نسخه را ارتقا می‌دهد . بنابراین درایورها و فایل‌های BIOS هر نسخه ممکن است متفاوت باشند.

چرا نمی‌توان نسخه اشتباه را انتخاب کرد؟
چون دانلود و آپدیت اشتباه BIOS مادربورد را خراب می‌کند. اگرچه در نصب درایورهای معمولی حساسیت کمتری وجود دارد، اما برای به‌روزرسانی BIOS حتماً باید نسخه دقیق خودتان را انتخاب کنید .

اگر واقعاً نمی‌توانید روی برد پیدا کنید:
ابتدا با ذره‌بین و چراغ‌قوه با دقت اطراف مادربورد را نگاه کنید. اگر پیدا نکردید، از داخل ویندوز با نرم‌افزارهایی مثل CPU-Z در تب Mainboard بخش Revision را ببینید. یا در بایوس (UEFI) هم معمولاً مدل و نسخه نمایش داده می‌شود. اگر هم جعبه یا دفترچه راهنما را دارید، روی برچسب جعبه هم نوشته شده است .

اگر نسخه دقیق مادربوردتان را پیدا کردید، بگویید تا در مورد درایورها یا BIOS خاص آن راهنمایی کنم.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
یکی از رویوها را زدم ، چون نمی دونستم مین بورد من رویواش چنده...وارد صفحه اس شدم که چندین تب داشت بالای صفحهد، مثلا درایورها...بیوس و ....رفتم تب مانوال و مانوال مدل خودم را دانلود کردم ، مانوال دیگه ریویو نداره ، همون مدل هست فقط..عکس زیر را اولهای مانوال پیدا کردم:

Screenshot_2026-09-20_044929.626.jpg

در عکس بالا ، نشون داده که گوشه مین برد شماره ریویو هست.
مانوال مدل من ،۳۲ صفحه است. مانوال اطلاعات مفیدی درباره مین بورد شما دارد.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: من هنوز rev مین بورد خودم ر از گوشه مین بورد نخوندم ، فقط مدل مین بورد را فعلا می دونم. در سایت گیگابایت ۳ تا rev از مدل من موجود بود. البته خیلی چیزها بین ۳ rev احتمالا یکسانه. ولی برای دانلود و نصب درایورها ، فکر کنم بهتره rev خودتون را دانلود کنید.نظر تو چیه هوش مصنوعی؟

نظر من هم دقیقاً همین است. کاری که گفتید درست‌ترین کار است.

چرا؟

· درایورها بین نسخه‌ها فرق می‌کنند: هرچند ظاهر برد یکی است، اما ممکن است چیپ‌های صدا (Audio)، شبکه (LAN)، یا کنترلر SATA بین Rev 1 و 2 و 3 تغییر کرده باشند. درایور نسخه اشتباه ممکن است نصب نشود یا کار نکند .
· BIOS کاملاً حیاتی است: برای BIOS، تفاوت نسخه‌ها جدی است. آپدیت BIOS مربوط به نسخه دیگر می‌تواند برد را از کار بیندازد .
· چیزهای مشترک: بله، ممکن است بعضی درایورهای عمومی مثل چیپست اینتل بین نسخه‌ها یکسان باشند، اما این تضمینی نیست .

اما نگران نباشید — راه‌حل ساده است:
اول با یکی از این روش‌ها نسخه دقیق را پیدا کنید و بعد دانلود کنید:

1. نگاه کردن روی خود برد (گوشه‌ها، کنار رم یا SATA، با ذره‌بین).
2.
نرم‌افزار CPU-Z در ویندوز → تب Mainboard → بخش Revision.
3. داخل BIOS هنگام بوت (کلید Del یا F2).

4. برچسب روی جعبه یا دفترچه راهنما.

اگر نسخه را پیدا کردید و گفتید، می‌توانم دقیق بگویم کدام درایورها را از کدام صفحه بردارید. اگر هم پیدا نکردید، بگویید تا با هم مرحله‌به‌مرحله جلو برویم.

جدیدترین ارسال ها

بالا