اندازه برش

Amir001

Member
سلام به همگی.من می خوام یه طرح با قطع a6 برای چاپ ببرم اما نمیدونم برای برش دستگاه از طرفین طرحم چقدر فاصله بزارم.که وقتی کارمو برش میزنند خدایی نکرده یه وقت نوشته هام از بین نره.
بازم از تمام فعالان و پاسخگویان مجید آن لاینی کمال تشکر رو دارم.
یکی از دوستان میگفت چاپ افست این حرفا رو نداره یعنی فاصله گذاشتی یا نذاشتی مهم نیست؟!
برای منم 2تا سوال پیش اومد : اولا مگه مثلا همین اندازه a6 با همین اندازه میره زیره چاپ،یعنی مثل کارت ویزیت نیست که تمام طرح ها در سایز 50*70 بسته نیشن؟!
دوما اگر حرف ایشون درسته پس اندازه برش در بقیه چاپ ها به چه صورت هستش؟!
 

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
دوست عزیز
به نظرم اندکی توضیح شما کافی نبود چون بنده تا حدی متوجه سوال شما نشدم. خب شما باید لطف کنی و بگی که شما قصد چاپ با چه روشی رو دارید. آیا شما قراره با روش های دیجیتال یا تکثیری کارتون رو چاپ کنید یا با روشی مثل افست؟ اگر روش شما افست هست شما باید لطف کنی و بفرمایی که کار رو در چه ابعادی فرم بندی قراره بکنید.

موفق باشی
 

Amir001

Member
خدمتتون عرض کردم کار فعلیم در قطع A6 و چاپ افست هستش.
اما میخواستم اگر براتون مقدور هست کلا در مورد اندازه برش در سایزهای مختلف و همچنین چاپ های مختلف ( ریسو ، سیلک ،دیجیتال ) و در کل هر چاپ دیگه ای، یه توضیح خوب و عالی عنایت فرمایید.
مثلا کارت ویزیت ( با اندازه 85*48 mil ) تا اونجایی که من کار کردم و اطلاع دارم از طرفین 3 میلی متر است.
جناب مدیر بازم از حسن توجهتون ممنون.
 

Amir001

Member
جسارتا یه سوال دیگه ام داشتم ، با اینکه دوستان در بخش چاپ سیلک توضیح داده بودن ولی من جوابی براش پیدا نکردم.
اونم اینکه چاپ سیلک به چه اموری می پردازه(با چاپ سیلک چه مواردی رو به چاپ می رسونند )
از حسن توجهتون ممنون.
 

Mr_lesani

Member
سلام دوست من

برای قطع a6 از هر طرف فک می کنم یه نیم سانتی لازم داریم واسه برش تا به اصل کارمون آسیب نرسه. در کل به دقت
کسی که این کار رو میکنه هم بستگی داره ما تو مشهد 1سانت در نظر می گیریم:green: چون اصلا دقت نمی کنن.
دوم این که اگه خودتون زینک رو بچینید و تمام فاصله های لازم رو از اطراف رعایت کنید احتمال این که کارتون تو اون موقع هم
کوچک بشه رو از بین می برید.
در کل برش به چینش زینک و دقت برشکار برمیگرده در افست باقی موارد چاپی رو اطلاعی ندارم.
 

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
دوست عزیز
اصولا نحوه تعیین خط برش به عوامل مختلفی بستگی داره. یکی از این موارد محدودیت هایی هست که فرم چاپی به ما تحمیل می کنند. در واقع گاهی مسایلی چون مقدار پرتی و یا نحوه چینش فرم که نحوه برش دادن اون رو در نهایت تعیین می کنه و نیز موارد دیگه بر این موضوع تاثیر می ذارن. اما در مورد مشخصه کاره شما که به احتمال قریب به یقین برای رسیدن به یک لت مجزا هست. سه راه رو می شه پیشنهاد داد.

راه اول: منطبق کردن خطوط برش بر اندازه اصلی هست. این ماله زمانی هست که شما مثلا با محدودیت بزرگتر گرفتن اندازه برای تصحیح خطای برش مواجه می شی یا زیاد شدن پرت کاغذت و یا مواجه می شی با مشکل تعداد فرمی که می تونی در نهایت بچینی در اون اندازه مشخص. در این روش همونطور که عرض شد خطوط برش رو لب به لب اندازه واقعی می ذاری منتهی از لبه ها به سمت داخل پیش خودتون یه محدوده مستطیل فرضی رو با فاصله چند میلی متر از لبه ها متصور می شوی و در مرحله طراحی سعی می کنی که مطالب یا در مجموع محتوای چاپی این محدوده رو رد نکنند یا نزدیکش نشن زیاد. به این ترتیب اگر هم خطایی رخ داد به احتمال بالا محتوای چاپی شما مصون از آسیب خواهند بود. البته این کار همونطور که گفتم ماله مواقعه ناچاری هست و اصولا صد در صد امن نیست.

اما راه دوم : اینه که شما کار رو اصولا از لبه ها چند میل امتداد بدی ( دو سه میل یعنی همون مقداری که ممکنه خطا رخ بده و قابل قبوله) تا اگر احتمالا خطایی رخ داد برش کار بتونه کار و اندکی اصلاح کنه و در نهایت به اندازه مشخص شما برسه. این کار بخصوص در مواردی که کار شما زمینه اش سفید نیست می تونه بسیار موثر باشه و مانع از سفیدک زدن لبه های کار بشه.

و راه سوم : ترکیب دو روش بالاست یعنی هم شما کار رو طوری طراحی می کنی که زیاد نزدیک لبه ها نباشه و هم اینکه اندکی خطوط برش رو امتداد می دی تا برش همراه با خطا قابل اصلاح باشه.


نکته : دوست عزیز شما همیشه بعد از طراحی اگر کار شما خیلی حساس هست خطوط برش رو با چاپخونه یا صحافی هماهنگ کن. و این رو هم یادت باشه که خطا تنها تا مقداری طبیعی هست و بیش از اون می تونه ناشی از اشکالات افراد مختلف دست اندرکار در امر طراحی, چاپ و یا حتی برش باشه.


اما در مورد سواله دیگرتون.
چاپ اسکرین در مجموع یک چاپ بسیار منعطفی هست و با استفاده از اون می شه بر روی خیلی از سطوح با بافت های مختلف چاپ انجام داد. از کاغذ و مقوا و پارچه گرفته تا شیشه فلزات سطوح پلیمری و محصولاتی که شکل مسطح یا معمولی ندارند مثل بطری ها و الی آخر.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا