PhonieX
مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
محمود خسروی گفت: تا سال ۲۰۱۵ پنج سال باقی است که حداقل باید در مرزهایمان با کشورهای همسایه تلویزیونهای آنالوگ خاموش شوند که صدا و سیما باید به این موضوع با جدیت بیشتری بپردازد.
به گزارش خبرنگار آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در اولین روز از دومین همایش بین المللی مخابرات ایران اظهار داشت: برای رسیدن به اهداف پیشنیازهایی باید انجام شود و رگولاتوری میتواند نقش مشخص و ویژهای برای رسیدن به این اهداف داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه جذب علاقهمندی سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این زمینه و در داخل کشور است.
خسروی افزود: شفافیت رگولاتوری، شفافیت چارچوبهای کاری آن از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد، و با اشاره به اینکه قانون ICT یکی از موضوعات مهم محسوب میشود که انشاءالله در مجلس نخبگان به لایحهای که ارائه شده خواهند پرداخت.
رئیس سابق سازمان تنظیم مقرارت خاطر نشان کرد: رژیم مجوزدهی شفاف به موقع و با روشی منصفانه، رژیم اتصال متقابل که یکی از پر نزاعترین مسائل بین اپراتورهاست، چارچوب محافظت از رقابت سالم، مقررات تعرفه و چارچوبهای آن، مالیاتها و دریافتیهای رگولاتوری از موضوعات مورد توجه و مهم محسوب میشود.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه بیان کرد: ارتباط اصلیترین وسیله رساندن کاربردهای ارتباطات و فنآوری اطلاعات است؛ دسترسی عام و سرویس عام همچنین توجه به موضوعات اینچنینی بسیار مهم و قابل توجه محسوب میشود.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه براساس مقررات رادیویی باید در سال ۲۰۱۵ تلویزیونهای آنالوگ خاموش شود تاکید کرد: صدا و سیما لازم است برنامهی مشخص و زمانبندی شدهای در این زمینه داشته باشد و تا سال ۲۰۱۵ پنج سال باقی است که حداقل باید در مرزهایمان با کشورهای همسایه تلویزیونهای آنالوگ خاموش شوند که صدا و سیما باید به این موضوع با جدیت بیشتری بپردازد.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح کرد: هر ۱۰ درصد رشد ضریب نفوذ سرویسهای باند پهن باعث رشد اقتصادی معادل ۳/۱ درصد در GDP میشود در حالی که هر ۱۰ درصد رشد ضریب نفوذ سرویسهای موبایل باعث رشد اقتصادی معادل ۵/۰ درصد در GDP میشود.
وی اظهار کرد: در اجلاس وزیران APT انجام فعالیتهایی به منظور گسترش ارتباط باند گسترده، ایجاد چارچوبهای مقررات و سیاستگذاری موثر، اطمینان از در دسترس بودن خدمات و شبکههای باند گسترده به میزان معقول، اطمینان از استفادهی افراد دارای نیازهای ویژه از خدمات باند گسترده در بهبود کیفیت زندگی خود،
تسهیلات عمومی برای کسانی که نمیتوانند هزینه خدمات را فراهم کنند و ترغیب استفاده از خدمات باند گسترده و ارتقاء دانش و آگاهی از مواردی است که مهم بوده و مورد توجه قرار میگیرد.
او در بخشی از سخنان خود به موضوع VOIP – تلفن اینترنتی – اشاره کرد و گفت: VOIP بهترین مثال همگرایی است که در مخابرات امروز وجود دارد؛ یک تلفن IP پهنای باندی حدود ۱۰ درصد تلفن PSTN را دارد و ترافیک ویپ نیز به شدت در حال افزایش است، همچنین تلفن اینترنتی چالشی برای شرکتهای تلفنی ایجاد میکند و نشان میدهد که برای صحبت کردن نیازی به فراهم کنندهی سرویس تلفنی نیست و صحبت کردن میتواند تقریبا رایگان باشد.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه عامل رشد VOIP، رشد شبکههای باند پهن و کاهش قیمت بوده است گفت: ورود رگولاتوری به این موضوع اجتنابناپذیر است همچنین بحث سادهسازی رژیم مجوزدهی و کم کردن مراحل اداری مجوزدهی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
خسروی حمایت از مصرفکنندگان را بحث بعدی رگولاتوری عنوان کرد و گفت: شبکههای کارا و قابل اطمینان، دسترسی با هزینه مناسب، رقابت و نوآوری، اطلاعرسانی خوب به مصرفکنندگان، تضمین دسترسی مصرفکننده به جبران خسارت موثر، اعمال استانداردها هرجا که لازم باشد، پاسخ به نگرانیهای امنیتی و فرآیند پاسخگویی شفاف و منصفانه به شکایات باید از موضوعات مورد توجه در این زمینه باشد.
رئیس پیشین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به استراتژی رگولاتوری گفت: تصمیمگیری منصفانه، مسوولانه، قابل پیشبینی، باثبات، شفاف و مبتنی بر مشورت با ذینفعان و از سویی افزایش سطح رقابت بین بازیگران بازار و ایجاد فضای حضور برای دستاندرکاران نوپا و توانمندسازی رگولاتوری با ابزارهای مناسب و نیروی انسانی متخصص و کارآمد و منابع مالی کافی از موضوعات مورد توجه در این زمینه محسوب میشود.
وی ادامه داد: ترغیب توسعهی شبکههای NGN و دسترسیهای نسل آتی با مقررات مناسب در مورد اتصال متقابل و قیمتگذاری، تضمین دسترسی مصرفکنندگان به سرویسهای ICT با هزینهی پایین و تقویت و نظارت برای حمایت از مصرفکنندگان و افزایش سطح آگاهی از منافع از مواردی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
او ادامه داد: ایفای نقش فعال در تدوین استانداردهای بینالمللی و تقویت همکاری بینالمللی با رگولاتورهای منطقه برای ارائهی رویکردی هماهنگ و یکپارچه تدوین طرح شمارهگذاری انعطافپذیر برای حضور موثر دستاندرکاران جدید، تحرکپذیری موثر و منعطف شمارهها و همگرایی سرویسهای ثابت و متحرک از مواردی است که در این زمینه باید به آن اشاره کرد.
خسروی در پایان و در جمعبندی و نتیجهگیری سخنانش به مقرراتگذاری در عصر همگرایی اشاره کرد و گفت: تکنولوژی و سرویسها در حال همگرایی است بنابراین سازمان تنظیم مقررات نمیتواند همگرا نشود، از طرفی از مقرراتگذاری صوت به مقرراتگذاری دیتا، مالتیمدیا و پخش همگانی و از مقرراتگذاری چند سرویس برروی چند شبکه به مقرراتگذاری NGN و از مقرراتگذاری PSTN به مقررات IP تغییر میکند.
منبع