اصول چینش اشیا برحسب رنگ در یک صحنه؟

Hes25

Active Member
سلام خدمت همه سال نو مبارک باشه

من همیشه برام سوال بود که برای چشم انسان چه ترکیبی از رنگ ها و با چه ترتیبی اگر در یک صحنه قرار بگیرن تاثیر بهتری داره!

مثلا در یک اتاق ما چند تا اسباب بازی داریم با شکل هندسی متفاوت...حالا اگر ما بخوایم بهترین ترکیب بندی رنگ ها را روی آنها اعمال کنیم (با توجه به دور یا نزدیک بودن به بیننده) چه اصولی را باید در نظر داشته باشم؟(آیا همچین اصولی اصلا وجود داره ؟)

مثلا من می خوام بدونم چه رنگی بین چه رنگهای دیگه (با چه نسبت تناسبی) قرار بگیره بیشتر جلب توجه میکنه، یا چه رنگی با چه رنگ دیگه اصلا نباید نزدیک هم باشند یا چه اشکال هندسی با چه رنگ هایی بکار برن توافق بیشتری دارن؟ (از این نوع فرمول ها می خواستم)

pdf ی سایتی چیزی هم اگه هست معرفی کنین بی زحمت
( اگر خودتون هم تحربه دارین بگین)

آخرین ویرایش:

the_king

مدیرکل انجمن
سلام خدمت همه سال نو مبارک باشه

من همیشه برام سوال بود که برای چشم انسان چه ترکیبی از رنگ ها و با چه ترتیبی اگر در یک صحنه قرار بگیرن تاثیر بهتری داره!

مثلا در یک اتاق ما چند تا اسباب بازی داریم با شکل هندسی متفاوت...حالا اگر ما بخوایم بهترین ترکیب بندی رنگ ها را روی آنها اعمال کنیم (با توجه به دور یا نزدیک بودن به بیننده) چه اصولی را باید در نظر داشته باشم؟(آیا همچین اصولی اصلا وجود داره ؟)

مثلا من می خوام بدونم چه رنگی بین چه رنگهای دیگه (با چه نسبت تناسبی) قرار بگیره بیشتر جلب توجه میکنه، یا چه رنگی با چه رنگ دیگه اصلا نباید نزدیک هم باشند یا چه اشکال هندسی با چه رنگ هایی بکار برن توافق بیشتری دارن؟ (از این نوع فرمول ها می خواستم)

pdf ی سایتی چیزی هم اگه هست معرفی کنین بی زحمت
( اگر خودتون هم تحربه دارین بگین)

رنگ های مرئی بر حسب طول موج شون در یک دایره دوار قرار می گیرند، یعنی هر رنگی روی یک زاویه قرار می گیره. شما رنگ مورد نظر رو در این دایره پیدا کنید.
رنگ های متمایز بیشترین فاصله رو از اون زاویه دارند. فرضا متضاد اش 180 درجه اختلاف داره. دقیقا اون طرف دایره. اگر می خواهید دو رنگ متمایز برایش پیدا کنید، بهترین حالت
دو رنگی است که بیشترین اختلاف زاویه رو دارند، پس دایره 360 درجه ای رو به 3 تقسیم کنید، میشه 120 درجه. دو رنگ متمایز اش 120+ و 120- درجه اختلاف دارند.
به همین ترتیب فرضا اگر 360 درجه رو 5 تقسیم کنید، 4 رنگ متمایز برایش پیدا می کنید که هر کدوم از هم 72 درجه فاصله دارند. یعنی اختلاف های 72+ و 72- و 144+ و 144- درجه.

رجوع شود به :
کمک ...فرمولی برای رنگهای مکمل بر اساس زرد ، قرمز ، آبی ؟

جدیدترین ارسال ها

بالا