ارتودنسی چیست؟

zahrat

New Member
اگر جزو آن دسته از کسانی هستید که دندان‌های کج و نامرتب دارید و از داشتن آن‌ها خجالت می‌کشید باید بدانید که تنها نیستید و خیلی‌ها در دنیا همین مشکل را دارند. خیلی از کسانی که دندان‌های صاف و مرتب دارند به کمک ارتودنسی در آمل توانسته‌اند به این دندان‌های زیبا برسند.
ارتودنسی یکی از شاخه‌های دندان‌پزشکی است و علمی است که در آن دندان‌های نامرتب را تشخیص و آن را درمان می‌کنند. در سال‌های گذشته بیشتر کسانی که برای ارتودنسی در مازندران به پزشک مراجعه می‌کردند نوجوانان و جوانان بودد اما امروزه 30 درصد آن‌ها بزرگ‌سال هستند.

اهمیت درمان ارتودنسی
ارتودنسی در آمل و ارتودنسی در مازندران و سایر نقاط دنیا برای دلایل مختلفی انجام می‌شود که فقط یک دلیل آن زیباسازی است و سایر علت ها به سلامت دهان و دندان مربوط است. طبق تحقیقاتی که در این حوزه انجام شده است مرتب نبودن دندان‌ها باعث سختی در صحبت کردن و خوردن غذا، خراب شدن مینای دندان و ایجاد فشار زیاد به لثه و استخوان می‌شود. هم چنین تمیز کردن این‌گونه دندان‌ها سخت است و باعث خراب شدن و کرم خوردگی می‌شود.

چه افرادی به ارتودنسی نیاز دارند؟
تنها کسی که می‌تواند تشخیص دهد نیاز به ارتودنسی دارید یا نه یک دندان پزشک متخصص است. پزشکان متخصص برای ارتودنسی در مازندران و ارتودنسی در آمل و سیار شهرهای ایران زیاد هستند و می توامید در هر شهری که هستید به آن‌ها مراجعه کنید.
در صورتی که هر یک از مشکلات زیر را به تشخیص پزشک داشتید نیاز به انجام ارتودنسی دارید:

پیش دندانی: به وضعیتی گفته می‌شود که دندان‌های فک بالا جلوتر از دندان‌های فک پایین باشند.
پس دندانی: به وضعیتی گفته می‌شود که دندان‌های فک پایین جلوتر از دندان‌های فک بالا باشند و یا دندان‌های فک بالا عقب تر از حالت استاندارد قرار گرفته باشند.
عدم روی هم رفتگی دندان‌های دو فک: به وضعیتی گفته می‌شود که به صورت طبیعی دندان‌های فک بالا و پایین روی هم قرار نگیرند.
باز ماندن: به وضعیتی گفته می‌شود که هنگام قرار گرفتن فک بالا و پایین روی هم، بین دندان‌های جلویی یا کناری فاصله بیوفتد.
جابه جایی خط میانی: به وضعیتی گفته می‌شود که خط میانی دندان‌های جلویی از فک بالا با خط میانی دندان‌های جلویی از فک پایین همتراز نباشد.
فاصله دار بودن: به وضعیتی گفته می‌شود که بین دندان‌ها فاصله افتاده است.
شلوغی دندان‌ها: به وضعیتی گفته می‌شود که دندان‌ها در یک ردیف جا نشوند.

بهترین سن برای انجام ارتودنسی
معمولاً برای کودکان ارتودنسی در آمل و همه ی نقاط دنیا زمانی انجام می‌شود که بیشتر دندان‌های اصلی در آمده باشد که معمولاً در سن 12 سالگی است.
برای بزرگسالان نیز ارتودنسی در مازندران و بقیه نقاط جهان در هر سنی انجام می‌شود اما انتخاب های آنها نسبت به کودکان محدودتر می‌شود.

طول درمان ارتودنسی چقدر است؟
طول درمان ارتودنسی در آمل، ارتودنسی در مازندران و همه ی جای دنیا یکی است و به شدت مشکل دندان‌ها بستگی دارد. این زمان می‌تواند از چند ماه تا دو سال و نیم متغیر باشد.

آیا ارتودنسی درد دارد؟
در ابتدای کار بیمار ممکن است بعد از گذاشتن بریس ها احساس درد و ناراحتی داشته باشد. اگر این درد و ناراحتی بعد گذشت زمانی از بین نرود بیمار می‌تواند به متخصص ارتودنسی در مازندران یا هر شهر دیگری که هست مراجعه کند توجه کنید که باید حتماً به دندانپزشکی که ارتودنسی را انجام داده است مراجعه کند.

آیا اثر ارتودنسی دائمی است؟
هر چقدر هم که از دندان‌هایتان مراقبت کنید اینکه دندان‌ها در طول زندگی حرکت کنند یک امر طبیعی است به همین دلیل هیچ متخصص ارتودنسی در آمل و بقیه شهرها تضمین نمی‌کند که تا آخر عمر دندان‌ها مرتب بمانند و اثر ارتودنسی دائمی باشد. اما تغییر وضعیت بیش از حد دندان‌ها بعد از انجام ارتودنسی جوری که به درمان دوباره نیاز داشته باشد بسیار نادر است.منبع: ارتودنسی در آمل دکتر میرزایی
 

جدیدترین ارسال ها

بالا