azizimashin

New Member
احداث قالیشویی
نکاتی درمورد احداث قالیشویی
نکات مربوط به فضا و مکان لازم
زمین (چه متراژ) و خرید بهتر هست یا اجاره؟
فضای قالیشویی به چه بخش‌هایی و برای چه کارهایی تقسیم می‌شود؟
آیا شما همه این فضاها و بخش‌ها را لزوماً باید در اختیار داشته باشید؟
کارهای ساختمانی و عمرانی احتمالی چه خواهد بود و اگر ملک استیجاری باشد چه کنیم؟
کنتور موردنیاز جهت برق مصرفی چقدر لازم هست؟ و معمولاً برای هر فرش چه مقدار برق مصرف می‌شود؟(آبگیرها را مقایسه می‌کنیم و بررسی انرژی مصرفی در گرمخانه)

آیا به گرمخانه یا خشک‌کن حرارتی نیاز است؟
آیا با وجود گرد و غبار فرش را باید در گرمخانه خشک کرد و یا در آفتاب؟
هزینه احداث هر بخش موردنیاز در یک قالیشویی به‌صورت تقریبی چقدر خواهد بود؟
آیا برای حمل‌ و نقل فرش لزوماً باید ماشین را بخریم یا بهتر است به‌صورت پیمانکاری کار تحویل فرش را انجام بدهیم (مثلاً وانت تلفنی با یک قرارداد دوره‌ای)
وضعیت فاضلاب به چه شکلی باید باشد؟

تجهیزات و کارکنان
تجهیزات قالیشویی چه هستند و کدام ضرورت دارند؟ (مثلاً آیا وجود گردگیر قطعاً لازم هست؟)
تعداد کارکنان قالیشویی اعم از دفتری، تحویل، انبار، سالن شستشو، به چه تعداد و برای چه متراژ فرش لازم هست؟(آیا باید در هر فصل در کادر کارکنان و تعداد آن‌ها تغییرات ایجاد کرد؟).
اگر قرار باشد در هرماه برحسب نیاز کارکنانی را استخدام کنیم چه تعداد از آن‌ها باید به‌صورت دائمی در اختیار باشند و آیا استخدام کارکنان جدید ضرر و زیانی نخواهند داشت؟ (آیا اگر در کل سال با تعداد ثابتی کارکنان مشغول به کار باشیم بهتر هست و یا …؟)

هزینه‌های جاری در قالیشویی: شامل آب و مواد شوینده و برق و کارکنان و سوخت مصرفی جهت حمل‌ونقل «درصورتی‌که ماشین از خودمان باشد.» و استهلاک ماشین آلات قالیشویی و تبلیغات برای هر فرش چقدر خواهد بود؟
هزینه تجهیزات قالیشویی چقدر خواهد بود و با این ماشین آلات قالیشویی می‌توان چه متراژ فرشی را شستشو و آبکشی و خشک کرد؟
قالیشویی به زمینی معادل حداقل ۳۰۰ متر احتیاج دارد و البته شاید کمی عجیب به نظر رسد ولی با برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص فضاهای مناسب می‌توان در این مساحت بهترین قالیشویی را احداث کرد. چگونه؟
اگر قالیشویی را به دو بخش اصلی تقسیم کنیم
بخش اول: شستشو و آبگیری
بخش دوم: فضای خشک‌کن و انبارها
بخش اول: شستشو و آبگیری
با توجه به نوع تجهیزات قالیشویی به حدود ۱۰۰ مترمربع فضا احتیاج دارد.
آبگیر : فضایی معادل ۵ مترمربع و سالن شستشو (شور) مساحتی معادل ۴/۵× ۱۰ متر را اشغال می‌کند که در این مساحت می‌توان ۳ فرش ۳×۴ را هم‌زمان روی سکو پهن کرد. مسلم بدانید که اگر شما از دستگاه شستشوی اتوماتیک میزی استفاده کنید حتی فضای قسمت شستشو به کمتر از ۵×۳ مترمربع خواهد رسید. البته فضایی را باید جهت استقرار فرش مقابل دهانه ورودی آبگیر در نظر داشت تا فرش را بتوان داخل آبگیر جاسازی کرد. پس فضای کلی سال شور را می‌توان ۱۰۰ متر در نظر گرفت.

بخش دوم: انبارها و سالن خشک‌ کن
انبارها شامل: انبار فرش کثیف و انبار فرش تمیز و انبار مواد شوینده و ماشین آلات قالیشویی
جانبی شامل مبل شور و … است
انبار فرش کثیف
اصولاً فرش را در زمان ورود نمی‌توان بلافاصله به سالن شستشو هدایت کرد بلکه باید منظم بر طبق برنامه تحویل داخل یک اتاق نگهداری کرد تا نوبت به شستشوی آن‌ها برسد. اگر بخواهیم روزانه ۱۰۰ فرش را شستشو کنیم باید ۵۰ فرش را در انبار نگهداری کنیم و این فضایی معادل 3× 4 مترمربع را اشغال می‌کند و این فضا لزوماً نباید دارای درب و دیوار باشد بلکه می‌توان با ام دی اف مرزها را از هم جدا کرد.

انبار فرش تمیز
می‌توان فرش‌ها را دقیقه مثل انبار فرش کثیف در همان فضای 3× 4 جا داد.
انبار مواد شوینده و تجهیزات قالیشویی جانبی:
در فضای معادل ۳×۲ می‌توان مواد و تجهیزات را جا داد
اگر فرش‌ها را لوله شده قرار دهید هر فرش عرض 35 سانتی‌متر را اشغال می‌کند و 9 فرش را کنار هم قرار بدهید فضایی معادل ۳۱۵= ۹×۳۵ سانتی‌متر و طول نهایتاً ۴ متر را اشغال می‌کند، حال اگر 8 ردیف روی‌هم بچینیم 72 فرش را جاسازی کرده‌ایم.

خشک‌ کن فرش
اگر در منطقه گرمسیر قصد ایجاد قالیشویی را دارید به گرمخانه جهت خشک‌کردن نهایی فرش نیازی نیست و کافی است فرش‌ها را در مقابل آفتاب و روی لوله‌هایی آویزان کنید و برای 50 فرش به فضای 10×5 نیاز است و در غیر این صورت شما به حداقل ۱۵×۴ مترمربع فضا احتیاج دارید تا بتوانید 50 فرش را با حرارت بخاری‌برقی و یا مشعل گرمخانه خشک‌کنید. خبر خوب این است که در صورت استفاده از آبگیرهای سرعت‌بالا، سرعت و کیفیت خشک‌کردن به‌مراتب بالاتر خواهد بود و انرژی کمتری هم در گرمخانه مصرف خواهد شد و ضمناً به علت آبگیری فوق‌العاده و ۹۸ درصدی در آبگیر لوله‌ای پرسرعت، فرش دچار زردی نخواهد شد و دیگر نیازی به مصرف کلر جهت پاک کردن لکه‌های زردی هم نخواهد بود.

تا اینجا ۱۰۰ مترمربع برای سالن شستشو
۱۲ مترمربع برای انبار کثیف
۱۲ مترمربع برای فرش تمیز
۶ مترمربع برای مواد شوینده و تجهیزات و ماشین آلات قالیشویی
۶۰ مترمربع برای خشک‌کن (گرمخانه)
جمعاً شد: ۱۹۰ مترمربع
دفتر و نگهبانی و رفاهی کارگران را می‌توان در دو طبقه روی‌ هم در نظر گرفت.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا