gildatech
New Member
این آموزش شامل چند نوشته می شود، در نوشته اول ساختن یک دیتا بیس و اتصال به آن را در محیط ویژوال استودیو 2017 و با کمک یک پروژه MVC آموزش می دهیم که البته در همه پروژه های .Net اساس کار همین است.
کلیات ADO.Net
Ado.net مجموعه کلاس ها و امکاناتی در .net است که در یک جا با این نام گردآوری شده ، برای کار با دیتا بیس ها.
نکته : برای استفاده از ADO.Net باید فضای نام System.Data را در بالای کد خود اضافه کنید.
اتصال به دیتا بیس و استفاده از آن به وسیله ADO.Net چند بخش دارد که اگر بیاموزید همواره براحتی میتوانید به دیتابیس ها وصل شوید :
1 – ایجاد یک کانکشن ، که اطلاعات را از دیتابیس میگیرد وبه وسیله آداپتور در اختیار دیتاست برای تغییر دادن قرار می دهد.
2 – ایجاد یک اداپتور ، یک واسطه بین دیتا بیس و دیتا ست است.
3 – ایجاد یک دیتا ست ، مثل یک ظرف جدا از دیتا بیس است که اطلاعات را تغییر میدهد و همه تغییرات را به یکباره با استفاده از آداپتور بروی دیتابیس ذخیره می کند.
در این نوشته سعی میکنیم مرحله اول یعنی ایجاد کانکشن را شرح دهیم و در نوشته های بعد مراحل بعدی را دنبال خواهیم کرد.
ساخت پروژه :
برای ساخت دیتا بیس در پروژه ای که از قبل ساخته اید ، روی solution explorer در سمت راست کلیک کنید و (در پروژه های MVC ) روی فولدر App_Data راست کلیک کنید و از زیر منوی Add ، new item را انتخاب کنید :
از پنجره ای که باز می شود گزینه SQL Server Database را انتخاب کنید و نام دیتا بیس خود را در قسمت پایینی تایپ کنید :
وقتی add را بزنید دیتا بیس شما آماده است.
برقراری ارتباط
- هر دیتا بیس sql برای اتصال یک رشته به نام Connection String دارد ، در واقع هر بخشی از کد شما که قصد وصل شدن به دیتا بیس را دارد باید این رشته را داشته باشد.
حالا دیتابیس خود را کلیک کنید و سپس بخش Properties را انتخاب کنید ، می توانید فیلد Connection String را ببینید :
برای ایجاد یک کانکشن به پایگاه داده خود که از نوع sql هست ، باید با استفاده از ConnectionString یک شی از کلاس SqlConnection ایجاد کنیم ، به کد زیر دقت کنید :
SqlConnection ownerregisterSQLConnection = new
SqlConnection(@”DataSource=(LocalDB)\MSSQLLocalDB;AttachDbFilename=E:\Projects\Web\Asp.net\SalonYar\SalonYar\App_Data\SaloonsDB.mdf;Integrated Security=True”);
توجه کنید که بعد از ساخت این شی باید آنرا با دستور open آماده کار کنیم :
ownerregisterSQLConnection.Open();
Connection String
خب تا اینجا قدم اول ، یعنی وصل شدن به فایل پایگاه داده ی خود را انجام دادیم.اگر به Connection String دقت کنید ، متوجه میشوید که به یک فایل روی هارد اشاره می کند و همچنین به سروری که روی localhost هست وصل میشود . در ضمن کلمه Integrated Security=True” نشان میدهد که از شیوه امنیتی درونی سازی شده استفاده می کند و نیازی به یوزر و پسورد ندارد. این چیزی است که شما زمان کد نویسی روی سیستم خودتان می توانید از آن استفاده کنید برای تست ، اما زمانی که برنامه شما روی هاست واقعی آپلود شود قطعا کار نخواهد کرد چون آدرس فایل پایگاه دانش که در connection String آمده با آدرس فایل روی هاست فرق می کند و همینطور بقیه بخش ها مثل نوع سرور و شیوه امنیتی.
شما باید connection string واقعی هاست خود (و نه کانکشن تست سیستمتان ) را به جای این کانکشن استفاده کنید.بیشتر هاست ها بعد از اینکه دیتابیس را ایجاد میکنید خودشان Connection String را ایجاد میکنند و در اختیارتان قرار می دهند که شما میتوانید در کد بالا از آن استفاده کنید.اما در غیر اینصورت باید با استفاده از نام و مسیر دیتابیس و یوزر نیم و پسوردی که برایش در نظر گرفته اید خودتان Connection String را بسازید.
برای این کار نیاز است که کمی مطالعه کنید و با بخشهای ساخت یک کانکشن آشنا شوید.این لینک به شما کمک خواهد کرد.
در نوشته های بعدی یاد میگیریم که :
- آداپتور را راه اندازی کنیم
- دیتا ست را پر کنیم
- اطلاعات را دستکاری کنیم
- اطلاعات را ذخیره کنیم
- اطلاعات را نمایش بدهیم