آموزش zend studio

maniya

New Member
با سلام به همه دوستان بخصوص php کارها
من قصد دارم که با آموزش کوچیکی که در مورد zend studio براتون می زارم بتونم کمک کوچیکی بهتون بکنم
من در طی این مدتی که با zend کار میکنم دنبال مراجع زیادی گشتم ولی متاسفانه مرجع فارسی برای این نرم افزار وجود نداشت
تا بر حسب اتفاق کتاب php 5 از انتشارات غزال را دیدم و در انتهای اون راهنمای شروع سریع zend studioرا داشت که البته زیاد از حد هم سریع بود ولی برای کسایی که با نرم افزار هایی مثل dream weaver کار کردند می تونه راحت باشه و چیز خاصی نداره .
در مورد سيستم مورد نيازش هم بگم متاسفانه نه اينکه با جاوا، Develop شده، شديدا حافظه خوره. يعنی با ۱۲۸ مگ DDR باس ۲۶۶ با پردازنده Athlon 1.33Mhz، زجر ميکشم تا اجرا بشه. حالا اگه همزمان با اون، برنامه های ديگه ای اجرا بشوند، ديگه رسما ماوس سيستم در هر ثانيه، يک پيکسل جلو ميره! توصيه ميشه ۱۹۲ مگ رم رو داشته باشيد حداقل! (این قسمت از سایت آقای نیما شایان فر گرفته شده و من هم امتحان کردم درست گفتن سرعت کامپیوتر رو خیلی پایین میاره)
مطالبی که می نویسم از چند تا کتاب و سایت درآوردم به اضافه اطلاعاتی که خودم در این مدت به دست آوردم و چند باری که به سایت Zend سر زدم امیدوارم کمکتون کنه
 

maniya

New Member
اول از همه بهتره بدونیم zend چی هست و از کجا اومده

به بیان ساده Zend شرکت PHP می باشد . بنیانگذاران Zend خالقین و مبدعین PHP و موتور سورس باز Zend هستند . Zend محلی برای کسب تخصص در PHP و راه حل های سریع تکنولوژیکی است .

zend studio برای برنامه نویسان حرفه ای PHP طراحی شده است . تنها محیط برنامه نویسی مجتمعی (IDE) است که همه اجزای لازم برای چرخه حیات کامل یک برنامه PHP را در خود دارد . zend studio به شما در فرآیند تولید برنامه PHP خود سرعت می دهد و کد قوی و عاری از خطا ارائه می کند .
 

maniya

New Member
دوم اینکه بدونیم دارای چه اجزایی هست

zend studio حاوی دو قسمت عمده است که با هم تعامل دارند تا برنامه های PHP را اجرا و عیب زدایی کنند :

Zend Studio Client : حاوی مجموعه ای از واسط های کاربر است و روی درایو محلی شما نصب میشه . محیطی قدرتمند و مجتمع برای نوشتن و نگهداری برنامه های PHP و حاوی نوار ابزار Zend Browser و PHP manual و همه اجزای لازم برای عیب زدایی داخلی PHP 4,5 .

Zend Studio Server: توانایی پروفایل کردن و عیب زدایی از راه دور را به داخل سرورهای کنونی PHP می افزاید . علاوه بر این ، به شما امکان می دهد تا یک وب سرور PHP فعال شده راه اندازی کنید حتی اگر قبلاً آن را ندارید این بسته حاوی اجزای زیر :
Zend Debugger
ZendServerCenter
WinEnabler Technology
Apache Web Server
PHP 4 and 5.


zend studio می تونه بسته Studio client را به همراه بسته Studio Server نصب کنه . این یه محیط کامل client-server فراهم میاره که با یک سرور HTTP/PHP کامل است و تازه پشتیبانی برنامه نویسی هم داره .
با اتصال به یک سرور موجود که به صورت داخلی نصب شده و یا مستقیماً به اجزای سرور داخلی متصل شده ، zend studio ، کد رو قادر می سازه تا در محیط انتخابی شما ( برنامه نویسی ، مرحله بندی و تولید ) عیب زدایی بشه .
مرکز Zend Server حاوی اطلاعات مفیدی در درک معنا و تاثیر هر directive نصب شده روی PHP است . علاوه بر این ، در نصب فهرست های دستیابی Zend Debug Server نیز کمک می کنه .
 

maniya

New Member
و سوم و از همه قسمت ها مهم تر اینه که بدونیم این نوع نرم افزار ها رو چطوری باید نصب کنیم . ( ولی شما تو این مورد اصلاً ناراحت نباشید چون من بهتون میگم ) :)مراحل زیر توضیح مراحل دانلود ، نصب و ثبت برنامه zend studio می باشد .

1. جهت دانلود zend studio به http://www.zend.com/store/download_list.php بروید
2. در این جا کادری برای شما باز میشه که باید سیستم عامل مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید و بعد روی Download کلیک کنید .
راستی حواستون باشه که باید یکی از موارد زیر رو انجام بدید :
· اگر یک کاربر فعلی zend هستید ، نام کاربر zend و کلمه عبور را در قسمت Login وارد کنید و ار مرحله 4 به بعد رو ادامه بدهید ( که البته فکرکنم این تنها 5 % از کاربران ایرانی رو شامل میشه )
· اگر اولین باری است که در Zend هستید ، روی Sign Up Now کلیک کنید تا ثبت نام کنید ( در سمت راست پایین صفحه ) فرم ثبت نام رو تکمیل کرده و روی Submit کلیک کنید . فیلد های اجباری زیر خط دار هستند و اطلاعات اضافی برای ارائه سرویس بهتر به شما است .
( دوستان این نکته یادتون نره که در هنگام ثبت نام، یک ایمیل خوشامد گویی دریافت خواهید کرد که کلمه عبور (رمز) Zend شما رو تایید خواهد کرد و توصیه می کنم این را برای مراجعات بعدی نگهدارید . )

3. حالا آماده دانلود کردن برنامه zend studio هستید . یک صفحه ، وضعیت پیشرفت دانلود را نشان می دهد .
4. پس از دانلود فایل ، فایل .exe در ویندوز رو فعال کنید یا فایل نصب رو فشره زدایی کرده و فعال کنید و فرآیند نصب رو ادامه بدید .حتماً دستور العمل های نصب را بخوانید . حال برای اجرای برنامه آماده هستید .
وقتی که برنامه رو اجرا کردید از شما یک کلید مجوز می خواد .که شما باید نام ثبت ارائه شده و کلید مجوز را در جعبه گفتگوی Zend Studio Activation وارد کنید و سپس ok را کلیک کنید .
(دوستانی که کلید مجوز را می خواهند پیام خصوصی بگذارند تا بهشون بدم ) :wink:
5. از این نقطه به بعد ، Zend Studio Client's installation shield شما رو در طی فرآیند نصب راهنمایی خواهد کرد .
6. در اینجا کادری به شما نشون داده می شه که توافقنامه مجوز است و شما گزینه اول رو انتخاب کنید و سپس برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
7. در این جا باید محل فولدر برای نصب رو وارد کنید و بهتره پیش فرض رو بپذیرید و برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
8. در این مرحله یک میانبر فولدر را انتخاب کنید و اگر سیستم شما چند کاربره است و می خواهید برای همه کاربران آیکن بسازید گزینه زیر آن را تیک بزنید . برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
9. در این مرحله اجزایی را که می خواهید نصب کنید تیک بزنید ( البته به صورت پیش فرض خودش تیک زده و شما می توانید تعداد آنها را کم و زیاد کنید ) برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
10. در این مرحله از صفحه پیکره بندی مرورگر ، Browser Help Objects (BHOs) را فعال یا غیر فعال کنید . (البته من خودم برای این قسمت کاری نکردم و گذاشتم روی پیش فرض باشه اگه کسی می دونه باید چکار کنه بگه ) . ) برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
11. در این مرحله پسوند مناسب برای نوع فایلی که می خواهید Zend Studio Client با آن همراه شود را انتخاب کنید و ) برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
12. نصب Studio Client فولدر مناسبی را که وارد کرده اید کنترل می کند و فضای خالی دیسک رو به شما میگه برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
بعد از این Zend Studio Client نصب می شود و صفحه های پیشرفت کار را به شما نشان می دهد این صفحه همچنین اطلاعاتی درباره این محصول و نحوه تماس با سازنده آن را به شما ارائه می کند .
13. در این مرحله اگر می خواهید Zend SafeGuard را هم نصب کنید yes را انتخاب کنید . در غیر اینصورت No را انتخاب کنید و Next را کلیک کنید .
14. در این مرحله همان طور که Zend Studio Client به نصب خود ادامه می دهد صفحه اطلاعات مهم نمایش داده می شود و به شما می گوید Zend Studio Browser Toolbar integration را فعال کنید . برای ادامه کار Next را کلیک کنید .
خوب حالا دیگه Zend Studio Client روی کامپیوتر شما نصب شده . بهتون توصیه می کنم که فایل README رو قبل از راه اندازی برنامه بخونید و برای این کار روی Done کلیک کنید تا فایل README باز بشه .

تا اینجا رو انجام بدین تا براتون آموزش Zend Studio رو هم بزارم :cool:
 

hadi9220

New Member
خد صاحب این مقاله رو رحمت کنه فکر کنم دیگه ادامه نداشته باشه
 

جدیدترین ارسال ها

بالا