ضمایر انعکاسی (Reflexive pronouns) در زبان انگلیسی برای اشاره به فاعل یا مفعول جمله و در عین حال نشان دادن ارتباط بین آنها با یکدیگر به کار میروند. این ضمایر با افعالی استفاده میشوند که فاعل و مفعول جمله یکی و همان شخص یا چیز باشند. ضمایر انعکاسی به شکلهای زیر هستند:
He could not get a bus ticket. So he cannot get himself to the wedding party.
او نتوانست بلیت اتوبوس بگیرد؛ پس نمیتواند خودش را به مراسم عروسی برساند.
Our life conditions are very difficult and complicated, but this does not mean that we adapt ourselves to it.
شرایط زندگی ما خیلی سخت و پیچیده است اما این بدین معنا نیست که خودمان را با آن وفق میدهیم.
کاملا مطمئن هستم که چی توی آن مدارک نوشته شده بود. خودم آنها را خواندم.
He is sure that the car is in parking lot number 2; Because he parked the car himself.
او مطمئن است که ماشین در پارکینگ شماره ۲ است؛ چون خودش ماشین را پارک کرده است.
ضمایر انعکاسی به طور معمول با افعالی مانند wash, enjoy, hurt, introduce, find oneself, behave و... همراه میشوند.
کاربردهای دیگر ضمایر انعکاسی را با ذکر مثال های کاربردی متعدد میتوانید در مقاله ضمایر انعکاسی در انگلیسی به زبان ساده مشاهده و مطالعه کنید.
- خود (Self):
- Singular: Myself, Yourself, Himself, Herself, Itself
- Plural: Ourselves, Yourselves, Themselves
- خودتان (Yourselves):
- این ضمیر انعکاسی مختص ضمایر دوم شخص جمع (you) است.
کاربرد ضمایر انعکاسی ( reflexive pronouns) در جمله + مثال
۱.زمانی که در یک موقعیت متفاوت یا غیر معمول بر روی چیزی تاکید کنیم:
He could not get a bus ticket. So he cannot get himself to the wedding party.
او نتوانست بلیت اتوبوس بگیرد؛ پس نمیتواند خودش را به مراسم عروسی برساند.
Our life conditions are very difficult and complicated, but this does not mean that we adapt ourselves to it.
شرایط زندگی ما خیلی سخت و پیچیده است اما این بدین معنا نیست که خودمان را با آن وفق میدهیم.
۲.زمانی که میخواهیم تاکید کنیم یک نفر کاری را خودش شخصا انجام داده است نه شخص دیگر:
I am absolutely sure what was written in those documents. I read them myself.کاملا مطمئن هستم که چی توی آن مدارک نوشته شده بود. خودم آنها را خواندم.
He is sure that the car is in parking lot number 2; Because he parked the car himself.
او مطمئن است که ماشین در پارکینگ شماره ۲ است؛ چون خودش ماشین را پارک کرده است.
ضمایر انعکاسی به طور معمول با افعالی مانند wash, enjoy, hurt, introduce, find oneself, behave و... همراه میشوند.
کاربردهای دیگر ضمایر انعکاسی را با ذکر مثال های کاربردی متعدد میتوانید در مقاله ضمایر انعکاسی در انگلیسی به زبان ساده مشاهده و مطالعه کنید.